Suomi-sarjan sarjalisenssit on myönnetty kaudelle 2017-2018

19.5.2017

Suomen Jääkiekkoliitto julkisti Suomi-sarjalisenssien saajat kaudelle 2017–2018. Lisenssikomitean tiukan seulan läpäisi 16 seuraa, joiden joukkoon kuuluu myös kevään nousukarsinnat hienosti voittanut Haukat

Jääkiekkoliiton lisenssikomitea ei tälläkään kerralla joutunut eväämään yhdeltäkään Suomi-sarjalisenssin hakuun oikeutetulta 16 seuralta paikkaa Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Parillinen joukkuemäärä helpottanee otteluohjelman laatimisessa sekä mahdollisten lohkojen tai entiseen tapaan välisarjalohkojen muodostamisessa.

Suomi-sarjalisenssin sekä pelaamisoikeuden sarjassa saivat jo edelliskaudella mukana olleet Titaanit (Kotka), D-Kiekko (Jyväskylä), FPS (Forssa), HCIK (Kaarina), Hunters (Porvoo), JHT (Kalajoki), Karhu HT (Pori), Ketterä (Imatra), KOOVEE (Tampere), Pyry (Nokia), Riemu (Jyväskylä), S-Kiekko (Seinäjoki), U.A.I.K (Liminka) ja VG-62 (Naantali). Nousijajoukkueita sarjaan ovat Haukat ja karsintojen viimeisessä vaiheessa vastassa ollut Muik Hockey (Uusikaarlepyy), jolle tarjottiin Mestiksestä Suomi-sarjaan pudonneen ja sittemmin jo lopettaneen Jyp Akatemian paikkaa. Jääkiekkoliitossa voidaan nyt näin käynnistää otteluohjelman laatiminen kaudelle 2017–2018, joka julkistettaneen todennäköisesti kesäkuun alkupuolella. Lue alkuperäinen Jääkiekkoliiton uutinen täältä.

Haukkojen valmennuksessa varmuudella jatkavat edelleen "dynamic duo" Sami Helenius & Samu Mustonen ja kaksikkoa täydentäneen Jyrki Kylmäsen kanssa neuvottelut ovat vielä kesken. Kesäharjoitukset käynnistyivät toukokuun alussa ja niissä on käynyt mukavan tuntuisesti porukkaa hikoilemassa.

Pelaajatilanteesta voidaan jo tässä vaiheessa kertoa sen verran että edellisen kauden "rungolla" mennään ja siihen on sopivasti tulossa myös laadukasta uutta verta haastamaan näitä pelimiehiä, mutta niistä ja jo sovituista harjoitusotteluista ja mahdollisesta Suomen Cupin paluusta kiekkoiluun enemmän sitten tuonnempana, hyvää kesän alkua!