Vuosina 1955–58 ja 1964–71 viimeksi pelattu jääkiekon Suomen Cup tekee paluun kiekkokalenteriin syksyllä 2017

7.6.2017

Suomen Cup 2017
Suomen Cup 2017

Suomen Cup on otettu seurakentällä vastaan suurella mielenkiinnolla ja innostuksella. Mukaan ovat ilmoittautuneet kaikki Mestistä ja Suomi-sarjaa pelaavat seurat sekä kaikkiaan 27 II-divisioonan seuraa eli yhteensä 54 joukkuetta.

Sarjakauden otteluohjelman ollessa tiukka, pelataan Suomen Cup ensimmäisenä syksynä kokonaisuudessaan ennen sarjakauden alkua, perjantaisin 11. elokuuta alkaen. Tämä palvelee kaikkia sarjoja erityisesti ensi syksynä, kun myös Mestis-kausi käynnistyy totuttua myöhemmin, 29. syyskuuta. - Suomen Cupin ensimmäisen kauden tavoitteena on saada harjoitusotteluille enemmän merkitystä. Nyt joukkueet pääsevät pelaamaan uusia vastustajia vastaan, mikä tekee otteluista uudella tavalla merkityksellisiä, Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Tuomas Haanpää kertoo.

Ensimmäisen kauden kokemusten perusteella mietitään jatkoa laajemmalle joukkuemäärälle ja vaihtoehtoisille aikatauluille, esim. finaalien pelaamiselle maajoukkuetauolla.

Pelit pelataan perjantaisin alkaen 11. elokuuta. Ensimmäiselle kierrokselle arvotaan osa II-divisioonan seuroista pelaamaan keskenään siten, että seuraavalle kierrokselle syntyy 20 otteluparia, Suomi-sarjan joukkueet aloittavat pelit toiselta kierrokselta. Toisen kierroksen voittajat jatkavat kolmannelle kierrokselle, jolloin mukaan tulevat 12 Mestis-joukkuetta. Näin kolmannella kierroksella on 16 otteluparia, joista voittajat jatkavat seuraavalle kierrokselle. Myös seuraavat kierrokset pelataan yhden ottelun voitosta ja näin Suomen Cupin finaali pelataan perjantaina 22. syyskuuta.

Otteluparien arvonta ensimmäisille kierroksille perustui maantieteelliseen jakoon, myös muille kierroksille otteluparit arvotaan. Mestis-joukkueet pelaavat ensimmäiset ottelunsa vieraskentällä, näin Mestis tulee tutuksi muillakin paikkakunnilla ja toisaalta alemman tason seuroille tulee mahdollisuus varainhankintaan.

Haukat kohtaa paikallisväännössa toisella kierroksella pe 18.8 Hyrylässä KJT:n ja matkan mahdollisesti jatkuessa on kolmannella kierroksella pe 25.8 Järvenpäässä vastassa joku Mestis joukkueista, joten kausi alkaa heti erittäin mielenkiintoisesti.

Jääkiekkoliiton alkuperäinen uutinen Suomen Cupista löytyy täältä.

Näin pelataan Suomen Cupissa.

Nyt sitten päästään julkaisemaan harjoitusvastustajatkin ja ne ovat FPS Fossasta ja Hunters Porvoosta. Molemmat joukkueet kohdataan kotona sekä vieraissa ja pelipäivät selviävät mahdollisimman pian.

Kausikorttien myynti käynnistetään ennen juhannusta, joten pysykää kanavilla.