Haukat - Hunters 4-6 (1-0, 2-3, 1-3)

23.9.2017

Matti Esko ja aloituskiekko
Matti Esko ja aloituskiekko

Haukkaluolassa oli perinteisesti hyvä tunnelma ja ottelu aloitettiinkin tyylikkäästi oman kylän Matti Eskon toimesta Maamme-laululla ja aloituskiekon pudotuksella.

Lähellä oli, mutta toisaalta niin kaukana. Haukat oli jo ottelun voitossa kiinni, mutta isommalla budjetilla operoiva Hunters väänsi lopulta väkisin voiton itselleen Haukkojen "mustan" minuutin aikana ottelun lopulla.

Hunters aloitti pelin väkevästi, mutta Haukat puolusti hyvin ja Juuso Laukkanen hoiti loput. "Pikkukakkosia" tuli molemmille pari kappaletta, mutta maalittomana jatkettiin. Haukat pääsi peliin mukaan paremmin ja erän lopulla sitten räjähti. Ajassa 17.31 Niki Kaila pisti ranteet lukkoon ja 1-0 oli tosiasia komean kuvion päätteeksi syöttäjinä Nikolas Ulessi ja Samu Öystilä. Näihin numeroihin erä sitten lopulta päättyikin. 

Toiseen erään Haukat lähti vuorostaan heiluttamaan tahtipuikkoa ja ehkä vähän liiankin innokkaasti kun lopulta jäähyboksin ovi auksi, mutta jälleen alivoima oli laadukasta ja lukemat pysyivät muuttumattomana. Vähän myöhemmin Nikolas Ulessi paikkasi jäähynsä ja pisti lukemiksi upeasti 2-0 ajassa 25.35 Ramil Jokisen ja Jonne Juntheikin esityöstä. Vähän myöhemmin Hunters pääsi kaventamaan lopulta lukemiksi 2-1 Nikke Kettukankaan toimesta syöttäjinä Tapani Nikkilä ja Tomi Roukala. Haukat ei tästä hätkähtänyt vaan painoi jo seuraavassa vaihdossa "klap,klap,klap" 3-1 maalin Miika Uosukaisen toimesta syöttäjinä Osku Tihveräinen ja Samu Öystilä. Seuraavassa vaihdossa Haukat pisti jo neljännenkin maalin, mutta se kuitenkin hylättiin maalivahdin alueen rikkomisen johdosta. Innokkuutta oli tänään ehkä vähän liikaakin, kun Haukoille tuomittiin jälleen rangaistus ehkä vähän heppoisestikin selästä taklaamisesta, josta sitten Hunters kavensi upean kuvion päätteeksi ylivoimalla lukemiksi 3-2 ajassa 31.01 Reko Riihisen toimesta syöttäjinä Roope Sipiläinen ja Ville Heikkinen. Vähän myöhemmin Haukoille jälleen rangaistus ja eikös siitä sitten Hunters iskenyt ylivoimalla 3-3 tasoituksen ajassa 35.50 Reko Riihisen toimesta syöttäjinä Robin Saari ja Ville Heikkinen. Haukoille tarjottiin tämän jälkeen kahta perättäistä ylivoimaakin, mutta ylivoimassa oli tänään selkeästi parantamisen varaa. Näihin lukemiin erä sitten päättyikin ja loppuun tuli vielä sitten rangaistuksia Haukoillekin.

Kolmannen erän alkuun saatiin sitten kokeilla jopa kahden miehen ylivoimaakin, mutta ei se kiekko vaan lopulta maaliin mennyt toisaalta vetojakaan ei vaan tullut tarpeeksi. Sitten tahkottiin viisi minuuttia tasatahtiin ja lopulta ajassa 47.37 Haukkojen Niki Kaila pisti illan toisellaan lukemiksi upeasti 4-3 syöttäjinä Nikolas Ulessi ja Jonne Juntheikki. 58 minuuttia pidettiin tilannetta hallinnassa, mutta viimeinen kaksi minuuttia koitui sitten kohtaloksi tässä kamppailussa. Ajassa 58.01 Moses Mustonen sai karvauksen seurauksena namupassin lapaansa ja latasi ykkösellä lukemiksi tasoituksen 4-4 syöttäjinä Robin Saari ja Reno Goodwin. Seuraavassa vaihdossa syntyikin sitten jo ottelun voittomaali, kun kokenut Tapani Nikkilä pääsi ujuttamaan 4-5 kiekon maaliin torjuntojen jäkiseurauksena. Haukat otti vielä maalivahdinkin pois, mutta lopputuloksena oli kuitenkin rangaistus Haukoille. Ajassa 59.59 Huntersin Roope Sipiläinen latasi ranteella kiekon onnistuneesti tyhjiin ja loppulukemiksi tuli lopulta 4-6 Huntersille. 

Paljon hyviä aihioita oli aloituksen saldona joka osaalueella ja yleisökin tuntui viihtyvän hallilla. Haukkojen nälkäisin pelaaja oli Niki Kaila. Matka jatkuu eteenpäin ja sunnuntaina ollaan sitten jo Porissa KHT:n vieraana.Haukkojen seuraava kotiottelu on jo To 23.9 klo 18.50 vastassa FPS, tervetuloa kannustamaan Haukat voittoon! 

Ottelun tilastot löytyvät helposit täältä!        

Maalikooste ottelusta löytyy täältä!