D-Kiekko - Haukat 7-3 (2-1, 4-0, 1-2)

7.10.2017

Voittojen metsästys jatkuu edelleen ja sunnuntaina on taas uusi mahdollisuus. Kotijoukkue näytti ottelussa lopulta kaapin paikan toisen erän jäätävän viimeistelyn ansiosta

Vanhat kuluneet sanonnat pitivät paikkaansa tässäkin ottelussa, itse kun et tee niin naapuri kyllä tekee.

Kotijoukkue lähti heiluttamaan tahtipuikkoa ottelun alussa, mutta pikkuhiljaa Haukatkin alkoi saamaan konetta käyntiin. Ajassa 8.52 Haukkojen huono purkukiekko katkaistiin siniviivalla, lyötiin ykkösellä takaisin maalia kohti ja Henri Nimen lapaanhan se ropeli meni, joka pisti kiekon tyylikkäästi pussiin lukemiksi 1-0, syöttäjinä Atte-Aleksi Narsakka ja Juho Häyrinen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Haukoille rangaistus ja minuutin verran siinä jauhettiin, kun kiekko sitten pantiin komean "punakone" kuvion päätteeksi maalin kulmalta pussiin lukemiksi 2-0, viimeistelijänä oli Panu Linna, syöttäjinä Ville Hakala ja Vili Vesalainen. Paria minuuttia myöhemmin Haukkojen Perttu Lesch katkaisi syötön hyvin siniviivalla ja pisti kiekon omasta riparista lopulta onnistuneesti pussiin lukemiksi 2-1, kiekko talteen. Näihin lukemiin erä sitten lopulta päättyikin.

Haukat aloitti toisen erän hyvin ja painetta syntyi kotijoukkueen päätyyn, mutta lopulta kolmen miehen ylivoimahyökkäys tuhrittiin "namutteluun" ja kiekko löytyikin nopeasta vastaiskusta sitten omasta maalista Atte-Aleksi Narsakan terävän ranteen toimesta ajassa 21.21, 3-1 lukeman syöttäjinä olivat Henri Niemi ja Joni Peränen. Vähän myöhemmin Haukoille jälleen rangaistus ja eikös se 4-1 kiekko sinne Haukkamaaliin lopulta pomppinut ajassa 22.47 Antti Karjalaisen toimesta syöttäjänä oli Vili Vesalainen. Ottelun puolivälin lähestyessä Haukoille jälleen rangaistus ja vähän sen päättymisen jälkeen ajassa 31.20 löytyi kiekko jälleen Haukkamaalista ajassa 31.20, 5-1 lukeman viimeistelijänä riparista oli Joni Kumpulainen ja syöttäjinä Miska Autio ja Juho Häyrinen. Tämän jälkeen Haukat otti aikalisän ja koitti saada lisää ruutia tekemiseen. Haukoille kuitenkin sitten jälleen rangaistus ja hyvä tekeminen kuivui siihen, mutta hyvä alivoima onneksi pelasti tällä kertaa lisäosumilta. Seuraava maali noudatti jälleen sitten tuttua kaavaa, kun itse et tee niin toinen tekee, ajassa 37.54 vastahyökkäys ja Juho Nymän pisti nätisti rystyltä kiekon pussiin lukemiksi 6-1 Olli Muittarin ja Joni Kumpulaisen syötöistä. Erän loppuun Haukoille vielä jälleen rangaistus. 

Kolmanteen erään lähdettiin sitten edelleen parantamaan tekemistä. Paikkoja oli, mutta vastaiskusta jälleen kotijoukkue iski lukemiksi 7-1 Olli Hakalan toimesta syöttäjinä Ville Hakala ja Olli-Pekka Erola. Vähän myöhemmin kotijoukkue sai illan toisen angaistuksensa ja nyt Jimi Toivonen lämäsi hyvän maskin seurauksena lukemiksi 7-2 ajassa 49.38 Jonne Juntheikin ja Niki Kailan esityöstä, kiekko talteen. Vähän myöhemmin Alexander Kuzmin tuki hyvin hyökkäystä, latasi ensin tolppaan ja seurasi sitten hyvin vetoaan ja pisti lukemiksi 7-3 ajassa 53.00 syöttäjinä oli Nikolas Ulessi ja Jonne juntheikki, kiekko talteen. Nihin numeroihin ottelu lopulta sitten päättyikin.

Tämä oli kuitenkin taas hyvä oppitunti mailan käytöstä ja tehokkuudesta. Sunnuntaina sitten taas jatketaan voiton metsästystä klo 17.20 alkaen, kun vastaan asettuu Hokki Kajaanista, tervetuloa kannustamaan Haukkoja tässäkin pistejahdissa.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.