Haukat - HC Vantaa 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

20.11.2016

Sunnuntaikiekkoa nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Järvenpäässä runsaslukuisen yleisön edessä, mutta ei se muuttanut siipirikkoisena otteluun lähteneen Haukkojen työmoraalia pätkääkään, ottelua hallittiin kaikki kolme erää, joista toinen erä oli sitten vähän sekavampaa vääntöä, jossa maaleja ei lopulta nähty.

Haukat jatkaa edelleen tasaista tahtia, ensimmäinen ja kolmas erä hallittiin peliä selvästi ja toinen erä oli sitten vähän sekavampaa vääntöä, mutta kuitenkin hallittiin selvästi. Paikallisaviisia ei tämäkään tapahtuma kiinnostanut, joten ei siinäkään ollut mitään poikkeavaa.

Ensimmäistä erää ehti kulua vain 3.23 kun kuumaakin kuumempi "polkukone" Osku Tihveräinen ujutti Haukat 1-0 johtoon. Erän puolivälissä Antti Suominen pääsi yrittämään rankkaria, mutta tällä kertaa hyvin pelannut Vantaalaisten Ville Salmnen oli etevämpi. Eipä hätiä mitiä, vähän yli minuutin päästä ajassa 12.18 Osku Tihveräinen ohjasi upeasti illan toisellaan Haukat jo 2-0 johtoon, näihin lukemiin erä sitten päättyikin.

Toinen erä oli sitten sekavampaa vääntöä, jossa paras paikka siunaantui Osku Tihveräiselle rankkarin muodossa, mutta kiekko pyörähti juuri ratkaisevalla hetkellä ja illan kolmatta maalia tänään ei nähty, erä päättyikin kuitenkin edelleen hallinnassa ja 2-0 lukemissa.

Kolmatta erää ehti kulumaan neljä minuuttia, kun toinen kuumaakin kuumempi Haukka JP.Jokinen latasi ranteella ylivoimalla johdoksi jo 3-0 ajassa 44.03. Vähän myöhemmin Haukoille rangaistus ja Jukka Happonen siirsi tylysti alivoimalla Haukat näyttävän kuvion päätteeksi jo 4-0 johtoon ajassa 49.04. Tässä kohtaa peliä HC Vantaa käytti aikalisänsä, mutta eipä se hirveästi muuttanut ottelun kulkua. Vähän ennen ottelun loppua sitten tuli lohtumaali HC Vantaalle Niko Walleniuksen toimesta ajassa 58.42 ja näihin lukemiin ottelu sitten päättyikin.  

Haukat hallitsi hienosti tätä sunnuntain vääntöä ja tällä hetkellä sarjassa on kaksi joukkuetta ylitse muiden, Haukat on toinen niistä, muut kamppailevat sitten muutaman pisteen sisällä lopuista sijoituksista. Haukkojen maalissa Heikki Kokkonen oli tänään isäntä kotipubissa ja eipä se lohinälkäisen pelaajan palkinto turhaan mennyt "Erelle". HC Vantaan maalissa Ville Salminenkin pelasi hyvän ottelun, mutta ei voinut "rumputulelle" lopulta tänään yhtään mitään. Haukkojen seuraava ottelu on ensi lauantaina Kirkkonummella ja seuraava kotiottelu on la 3.12, jolloin Haukkaluolaan astelee ensimmäistä kertaa muutaman vuoden tauon jälkeen Nikkarit Riihimäeltä, tervetuloa kannustaamaan jälleen Haukat voittoon. 

Haukat - HC Vantaa 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

1-0 03.23 Osku Tihveräinen (Vili Mustonen)
2-0 12.18 Osku Tihveräinen (Jonne Juntheikki, Sami Mikkonen)
3-0 44.03 JP. Jokinen (Antti Suominen, Harri Alakotila) YV
4-0 49.04 Jukka Happonen (Antti Suominen, Lasse Malo) AV

4-1 58.42 Niko Wallenius (Jori Laaksonen, Joonas Liikala)

Torjunnat:

Haukat
Heikki Kokkonen 12+7+9 = 28


HC Vantaa
Ville Salminen 12 + 19 + 9 = 40

Rangaistukset:

Haukat 3 x 2 = 6

HC Vantaa 1 x 2 = 2 + 2 x RL(ei maalia)