HCIK - Haukat 2-7 (0-1, 2-3, 0-3)

25.11.2017

Vinkkejä haettiin matkalla Urheilusuomi osa 2:sta, kuvassa IFK:n legendaarinen Carl Brewer
Vinkkejä haettiin matkalla Urheilusuomi osa 2:sta, kuvassa IFK:n legendaarinen Carl Brewer

Haukat otti kypsän ja ehjän esityksen jälkeen hienosti täydet sarjapisteet Kaarinasta

Kaarinasta lähdettiin hakemaan todella päättäväisesti vieraspisteitä. Viidellä pakilla operoinut Haukkalauma pelasi kauden ehjimmän ja todella miehekkään 60 minuuttisen, jota maalissa Ere "the man" Kokkonen säesti hienolla esityksellä.

Dallasin reissulla Jere Lehtisen paidan jäädytyksessä olevaa Heleniusta toisessa ottelussaan tuurannut Mustonen kommentoi seuraavasti: 
– Asetelmiin nähden ja torstain pelin jälkeen tämä tuntuu todella maukkaalta. Asenne tuntui muuttuneen ihan jokaisella tänään hallille ilmestyneellä.

Haukat lähti painamaan tuttuun tapaan hyvällä temmolla ja tilanteita luotiin hyvin kotijouukueen päätyyn. Yksi alivoimakin tapettiin miehen lailla erän alkupuolella. Erän lopulla sitten päästiin ylivoimalle ja komean kuvion päätteeksi siirryttiin 0-1 johtoon ja näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Toisssa erässä päästiin alussa ylivoimalle, mutta tällä kertaa ei aivan onnistunut ja sen jälkimainingeissa sitten vielä väärästä vaihdosta Haukoille rangaistus. Alivoimaa pelattiin edelleen hyvällä sydämellä ja eikös siitä painettu palkinnoksi vielä alivoimamaalikin lukemiksi 0-2. Tämän jälkeen alkoi hieman unohtumaan se nöyryys ja eikös siitä kotijoukkueen "maaliruisku" jäänyt hetkeksi vapaaksi siniviivalle, niin kavennus 1-2 oli heti tosiasia. Valmennus oli kuitenkin hyvin hereillä ja otti aikalisän, rauhoitti tilanteen ja muistutti sovituista asioista. Peli saatiin jälleen uomiin, mutta epäonneksi jouduttiin kuitenkin taas alivoimalle ja kotijoukkue onnistui tasoittamaan hienosti ylivoimalla lukemiksi 2-2. Haukkojen päättäväisyys oli kyllä tänään sitä luokkaa että tämän jälkeen painettiin väkisin vielä erän loppulla kaksi maalia lukemiksi 2-4 ja se oli hyvä osoitus joukkueen potentiaalista. 

Kolmanteen erään jatkettiin sitten siitä mihin toisessa erässä jäätiin ja väännettiin vielä upeasti kolme maalia lisääkin pömpeliin loppulukemiksi 2-7, joten kauden parhaan esityksen jälkeen kotimatkakin tuntui erittäin lyhyeltä.

Mustonen veti pelin yhteen näin:
– Olen todella ylpeä joukkueesta, joka esitti selkeästi kauden parhaan pelinsä. Niki Kailan kenttä tuntuu olevan vahvassa vireessä ja myös Heikki Kokkonen esitti maalilla erittäin varmoja otteita.

Niinkuin on jo moneen kertaan todettu, pienillä marginaaleilla kun mennään, niin tänään oli sitten se päivä kun se huolellisuus, nöyryys ja asenne toivat ansaitun saldon ja vielä pisteenä iin päälle oli Ere Kokkosen "äijämäinen" esitys maalilla. Eipä tätä kauaa saa jäädä kuitenkaan herkuttelemaan, kun jo sunnuntaina nähdään taas pitkästä aikaa Järvenpäässä yksi sarjan suosikeista nimittäin JHT Kalajoelta. Tervetuloa kannustamaan Haukkoja jälleen tähän sunnuntain spektaakkeliin.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.