Titaanit - Haukat 5-3 (1-1, 3-1, 1-1)

2.12.2017

Ulessi joutui kesken ottelun telomisen seurauksena paikattavaksi sairaalaan ja sitä myöten jäämään sinne tarkkailuun
Ulessi joutui kesken ottelun telomisen seurauksena paikattavaksi sairaalaan ja sitä myöten jäämään sinne tarkkailuun

Haukat haastoi jäähyjen värittämässä ottelussa hyvin kotijoukkueen, mutta jäi lopulta kuitenkin kakkoseksi maalinteossa

Tuttu kaava, Haukat haastoi jäähyjen värittämässä ottelussa hyvin kotijoukkueen, mutta jäi lopulta kakkoseksi maalinteossa toisaalta omiinkin meni muutama helpohkosti.

Ensimmäisessä erässä lähdettiin maltillisesti liikkeelle ja molemmille joukkueille tuli joitain maalintekopaikkoja. Erän puolivälissä sitten unohdettiin paikata pakin nousua ja paitsiolta haiskaneesta tilanteesta kotijoukkue siirtyi lopulta 1-0 johtoon. Tämän jälkeen vielä Haukoille pari peräkkäistä tyhmää väärää vaihtoa, mutta alivoima oli kuitenkin betonia. Kaaasua alettiin lisäämään koneeseen ja se toi enemmän vaarallisia tilanteita. Erän lopulla sitten jotijoukkueelle rangaistus ja upea tasoitushan siitä ylivoimalla väännettiin lukemiksi 1-1.

Helenius kommentoi erää seuraavasti: Peliin tulo vähän varovainen, mutta juuso piti meidät hyvin pelissä mukana.

Toinen erä alkoi sitten juuri niin kuin ei ollut käsikirjoituksessa. Heti alkuun pakille karkea virhe ja kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. Viiden minuutin kohdalla Haukoilla oli hyvä hyökkäys toiseen päähän ja maalivahdin torjunnasta tuli vastaisku, josta laidasta tullut kaveri laukoi kiekon hieman helpohkosti yläpeltiin lukemiksi 3-1. Heti seuraavassa vaihdossa Haukoille ottelurangaistus tilanteesta, jossa taklattava kaveri meni kyykkyyn, jatkoi peliä heti taklauksen jälkeen ja kun vihellys kuului, niin alkoi sitten ravistelemaan päätään osumisen merkiksi. Myönnetään taklaajalla on vastuu, mutta myös taklattavalla on vastuu, joka tapauksessa raaka tuomio, mutta näillä mennään. Viiden minuutin alivoima kuitenkin kestettiin jälleen mallikkaasti ja kotijoukkue ei missään vaiheessa saanut kunnon pyöritystä aikaiseksi. Erän puolivälissä molemmille tuli "nuhjaamisesta" rangaistukset ja juuri niiden päätyttyä tuli kotijoukkueen 4-1 johtomaali kuin kolmannen maalin kopiona. Tässä kohtaa Haukat vaihtoi maalivahtia ja maaliin luisteli "viron hasek" D.Seppenen. Kuuma ottelu sai jatkoa kun jo seuraavassa vaihdossa Haukkojen pelaaja taklattiin naama edellä laitaan ja kotijoukkueen pelaaja selvisi siitä "vain" pelirangaistuksella. Haukkojen pelaaja joutui kuitenkin lähtemään sairaalareissulle ja on pois ainakin lauantain ottelusta ja vakuuksien kautta pääsi onneksi sairaalasta klo 24.00 kotimatkalle, mutta näillä mennään edelleen. Haukat onnistui kaventamaan viiden minuutin ylivoiman aikana upeasti lukemiksi 4-2. Näihin lukemiin erä sitten päättyikin.

Helenius: Toisen erän alkuun pakilta räikeä virhe ja kaveri meni 2-1 johtoon. Kolmas ja neljäs maali helpohkosti sisään ja veskarin vaihto.

Toisen erän lopulla tullut Haukkojen rangaistus poiki sitten kotijoukkueelle hienon ylivoimamaalin erän alkuun lukemiksi 5-2. Tämän jälkeen Haukat pääsi toteuttamaan kolmannen erä pelisuunnitelmaa. Kotijoukkue oli ajoittain kuin "pesukoneessa", mutta ne tärkeimmät elikä maalit vielä uupuivat. Molemmat joukkueet pääsivät kerran ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei nähty. Haukat jatkoi vahvasti ja eikös siitä sitten palkin tullut erän loppupuoliskolla upeasti lukemiksi 5-3. Seuraavassa vaihdossa Haukoille erikoinen "käytöskympin" rangaistus nuhjaustilanteesta, jossa kotijoukkueen pelaaja kuitenkin aloitti nahistelun, mutta näillä mennään edelleen. Myllytys oli kovaa kotijoukkueen päädyssä, mutta lisäosumia ei vaan lopulta saatu aikaiseksi maalivahdin poisottamisesta huolimatta. Kotijoukkue otti kuitenkin ansaitusti lopulta voiton tästä jäähyjen värittämästä ottelusta paremmalla viimeistelyllään.

Helenius: Kahden maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen erään lähdettiin kolmella ketjulla ja pienillä "viilauksilla". Kolmas erä oli aivan huikeaa taistelua ja yritystä mutta palkinto jäi saamatta. Jäähyjen värittämän ottelun ehdottomat plussat, kaksi yv-maalia, pelaajien asenne ja jaksaminen, OLEN YLPEÄ JOUKKUEESTANI! 

Miinuspuolella oli taas kerran maalipaikkojen tuhlailu, neljä läpiajoa.

Ei auta itku markkinoilla, SOTA JATKUU!

Värikäs ja kuuma oli Kotkan ilta totuttuun tapaan, mutta tunnelma oli kuitenkin katossa. D.Seppenen tuli hyvin sisään otteluun ja pelasi kelpo ottelun. Lauantaina on taas mahdollisuus kartuttaa pistepussia, kun VG-62 saapuu Haukkaluolaan, tervetuloa jälleen kannustamaan ja viihtymään K-Rauta Areenalle. 

Ottelun tilastot löytyvät täältä