Haukat - Pyry 6-5VL (0-3, 3-1, 2-1, 0-0, 1-0)

7.12.2017

JP.Jokisen "gameworn" paidan osti tuttu mies Allu Söderberg
JP.Jokisen "gameworn" paidan osti tuttu mies Allu Söderberg
ja myös "sainaus"
ja myös "sainaus"

Kiihkeä kiekkoilta Järvenpäässä on tauonnut ja tuloksena kotijoukkueelle lopulta upea voitto voittolaukauksien jälkeen!

Ottelu alku oli vieraiden hallintaa, mutta pikkuhiljaa vaihto vaihdolta, maali maalilta Haukkaparvi kuroi kiinni alussa turhaan annettua etumatkaa ja palkinto työstä saatiinkin sitten lopulta voittolaukauksien jälkeen.

Ensimmäisessä erässä Haukat jäi telineisiin ja ei meinannut millään saada otetta pelistä vaikka olihan siellä Haukoillakin tekopaikkoja. Erä päättyi lopulta vieraiden 0-3 johdossa ja moni katsomossa luuli pelin olevan jo selvä.

Sami Helenius kommentoi erää näin: Vastustajasta saatu tieto piti paikkaansa eli Nokialaiset ovat kovasti töitä tekevä ja luisteleva joukkue. Erä pelattiin hermostuneesti ja arasti. Syötöt eivät löytäneet perille ja näytti vähän siltä että itseluottamuskaan ei ollut tapissa. 0-3 tilanteessa mentiin erätauolle.

Toiseen erään lähdettiin sitten paremmin liikkeelle ja "telaketjuosasto" kavensikin upeasti lukemiksi 1-3 heti alkuminuuteilla. Vieraat vastasivat kuitenkin nopeasti ja lisäsivät johtoaan 1-4. Haukat jatkoi peräänantamattomasti ja erään saatiin vielä tehtyä upeasti kaksi osumaa lisää erän loppulukemiksi 3-4, tästähän saatiinkin vielä peli.

Helenius: Toiseen erään selvä petraus pelaamiseen ja jämäkkyyteen kiekollisessa ja fyysisessä pelaamisessa. Ensimmäinen maali oli paras esimerkki siitä kun ns. neloskenttä aloitti Haukkakirin.

Kolmas erä oli tiukka ja vieraat onnistuivat jälleen kerran lisäämään johtoaan 3-5, mutta erän loppupuoliskolla Haukat tuli taas maalin päähän 4-5 voitetusta aloituksesta upeasti "onetimerilla". Tasoitus 5-5 otteluun syntyi makeasti sitten ilman maalivahtia, kun vain kahdeksan sekuntia pelikellossa oli jäljellä, joten siirryttiin jatkoille.

Jatkoajalla sitten koitettiin ratkaista ottelua heti alusta lähtien, mutta kumpikaan ei siinä lopulta onnistunut. Haukat oli kuitenkin jatkoajalla vieraita hieman paremmin tekopaikoilla ja lopulta sitten voittolaukauksilla 1-0 otettiin se tarjolla ollut kaksi pistettä Juuso Laukkasen nollattua kaikki vieraiden yritykset. Haukkojen nälkäisin pelaaja oli JP.Jokinen.   

Helenius: Kolmas erä antoi merkin siitä miten hyvin pelaajat ovat sitoutuneet yhteiseen missioon. Usko omaan tekemiseen ja taito/tunnetasoon oli ihailtavaa.Tasoitusmaali pelin lopussa kuudella kenttäpelaajalla oli hyvä osoitus siitä. Haukoille ensimmäinen rankkari voitto ja ensimmäinen voittoputki on tosiasia, kovalla itseluottamuksella sunnuntaita kohti!​

Taistelu pisteistä ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi ja sitähän on tiedossa heti sunnuntaina lisää, kun AIK/Laser HT Oulusta saapuu Haukkaluolaan mittaamaan kotijoukkueen vireen. Tervetuloa jälleen viihtymään hyvän äärellä ja kannustamaan kotijoukkueelle lisää pisteitä plakkariin. 

Ottelun tilastot löytyvät täältä

Maalikooste löytyy täältä.