Haukat - AIK/Laser HT 5-3 (3-1, 0-2, 2-0)

10.12.2017

Haukat jatkoi loistavia otteitaan ja nappasi jo kolmannen voittonsa putkeen

Haukat jatkoi hyviä otteitaan ja otti ansaitusti kolmannen perättäisen voittonsa sarjassa. Startti otteluun oli loistava ja kolmen maalin johto oli tosiasia jo ennen ensimmäisen erän puoltaväliä. 

Ensimmäinen erä lähti erittäin hyvin käyntiin ja jo ensimmäisellä minuutilla Haukat siirtyi hienosti 1-0 johtoon. Ei päästy edes ensimmäiseen vitoseen, kun lukemiksi syntyi upeasti jo 2-0. Tämä johti siihen, että vieraat vaihtoivat maalivahtia. Eipä se paljoa vaikuttanut, kun ennen erän puoliväliä lukemiksi painettiin väkisin jo 3-0.Tämän jälkeen itseluottamus oli tapissaan ja erän lopulla se hieman kostatui, kun nöyryys kiekon kanssa pääsi unohtumaan ja vieraat kavensivat lukemiksi 3-1.

Sami Helenius kommentoi erää seuraavasti: Pelin alku oli sovitunlainen. Haukat tuli "gateista" ryminällä ja isännän otteilla eikä vierailla ollut paljon sanottavaa. Erän loppuun pieni ylipelaaminen pakilta ja kaveri kiittää ja kaventaa pelin 3-1. Aivan turha maali.​

Toiseen erään sitten laskettiin tahtomattaan jalkaa kaasulta ja tämä oli sitten vieraiden erä. Erä päättyi lopulta vieraille ansaitusti 0-2 ja 3-3 tasalukemissa mentiinkin sitten erätauolle.

Helenius: Toinen erä jälleen kerran vaikea. Johtoasemassa pelaaminen aiheutti nöyryyden puutetta ja tyhmiä virheitä tuli tukuittain. Hyvä esimerkki oli vieraiden toinen maali. Kiekon menetys hyökkäys sinisen alla ja kaveri kääntää pelin nopeasti 3-2 hyökkäykseen ja rankaisee. Juuson ansiosta erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Kolmanteen erään tulikin sitten taas sisuuntunut Haukkaparvi. Tulikuumat "kasarikujan kynärit" värkkäsivät upeasti jo ensi minuuteilla illan kolmannellaan lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen maalin lukemiksi 4-3. Erän lopulla vieraat ottivat vielä maalivahdin pois, mutta "konnien konna" Harri Alakotila naulasi arkkuun vielä viimeisen naulan upeasti tyhjiin lukemiksi 5-3.

Helenius: Kolmanteen erään joukkueelta hyvä ryhtiliike pelisapluunan noudattamiseen. Mielestäni ansaittu voitto Haukkaparvelle, joka lentää tällä hetkellä suurin siivin. Kovalla itseluottamuksella kohti ensi viikonloppua.

Haukat otti lopulta hienosti kolmannen voittonsa jo putkeen ja kohensi sijoitustaan sarjassakin taas yhdellä pykälällä. Maalissa Juuso Laukkanen hoiti leiviskänsä hyvin ja nälkäisimpänä palkittiin Osku Tihveräinen. Taistelut pisteistä jatkuvat taas ensi lauantaina, jolloin KHT Porista saapuu mittaamaan Haukkaparven vireen. Tervetuloa jälleen viihtymään ja kannustamaan Haukoille lisää pisteitä pussiin, nälkä kasvaa syödessä! 

Ottelun tilastot löytyvät täältä.