Pyry - Haukat 8-3 (3-1, 2-0, 3-2)

17.12.2017

Itse Joulupukki toivotti molemmille joukkueille tsemppiä otteluun
Itse Joulupukki toivotti molemmille joukkueille tsemppiä otteluun

Kotijoukkue oli lopulta parempi joukkue kaikilla osa-alueilla ja otti ansaitusti täyden pistepotin tästä viimeisestä koitoksesta ennen joulutaukoa

Lauantaina huilannut kotijoukkue pisti alusta lähtien Haukat ahtaalle, mutta toisaalta Järvenpäässäkin käydyssä ottelussa lukemat olivat jo 0-3 ensimmäisen erän jälkeen ja sieltä vaan tultiin rinnalle ja ohi. Mene ja tiedä verottiko lauantain peli sitten kuitenkin liikaa Haukkaparven rynnistystä.

Kotijoukkue painoi päälle alusta lähtien kuin yleinen syyttäjä ja 1-0 kiekko löytyikin vähän helpohkosti maalista vähän yli minuutin pelin jälkeen. Seuraava osuma syntyi sitten ylivoimalla kuuden minuutin kohdalla ja lukemiksi tuli 2-0. Kotijoukkue jatkoi samoilla jalanjäljillä ja jo seuraavassa vaihdossa syntyi 3-0 lukemat. Se oli sitten Haukkojen aikalisän paikka ja se tuntui tepsivän, kun ylivoimalla paukutettiin heti lukemiksi 3-1. Tilanteita saatiin luotua vielä loppuerässäkin, mutta paukut eivät riittäneet erässä enempään.

Sami Helenius kommentoi näin: Ensimmäinen seitsemän minuuttia jäällä ei ollut kuin yksi joukkue eli Pyry. Liekö lauantain peli verottanut Haukkaparvea. 3-0 taululla ja aikalisä. Palopuhe ja ryhtiliike oli tapahtunut, ylivoimamaali ja mukaan peliin. 

Toinen erä aloitettiin hyvin ja painetta riitti kotijoukkueelle, mutta sitten nöyryys kiekon kanssa unohtui keskialueella ja isännät pääsivät rokottamaan lukemiksi 4-1. Erän loppuun sitten vielä kotijoukkueelle ylivoimamaali 5-1 ja niihin lukemiin erä päättyikin.

Helenius: Toisen erän alku oikeassa päädyssä pelaamista, mutta sitten kiekon menetys keskialueella ja lukemiksi 4-1. Erän loppuun vielä 5-1.

Kolmanteen erään Haukat tuli vielä paremmin kuin toiseen erään ja pisti korijoukkueen ottamaan aikalisän useiden pitkien kiekkojen jälkeen. Se vähän rauhoittikin peliä, mutta Haukat pääsi kuitenkin ylivoimalla vielä kaventamaan erän puolivälissä lukemiksi 5-2. Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt vaan painoi 6-2 lukemat heti seuraavassa vaihdossa. Tämän jälkeen pientä poikapainia Haukoille jo tulevan rangaistuksen lisäksi ja nahistelilijat laitettiin sitten suihkuun viilenemään. Haukat laittoi kiekon vielä katsomoon ja tämän ylivoiman aikana syntyi sitten kaksi maalia lukemiksi 7-2 ja 8-2. Pelin loppuun Haukat kaunisteli lukemiksi vielä 8-3 alivoimalla.

Helenius: Kolmannen erän vahva paineistus ja agressiivinen pelityyli antoi mahdollisuuden kaventaa tilannetta. Pari jäähyä pelin loppuun ja peli oli taputeltu. Joukkue pääsee ansaitulle joulutauolle. Tänäänkin joukkue taisteli loppuun asti vaikka taululla oli jo selkeät numerot. Taas kerran olen ylpeä saadessani olla joukkueessa mukana kirjoitettaessa tätä tarinaa Haukka kiekkoilusta. 

Nyt on syyskausi taputeltu. Alkukausi oli välillä melkoista opintoretkeä ja todella monesta maalin tai kahden tappiosta huolimatta ei usko joukkueessa horjunut. Tästä kertoo joulukuun neljän ottelun voittoputki ja ensi vuoden puolella nähdään varmasti nälkäinen Haukkaparvi. Pelejä on vielä paljon jäljellä. Hyvää Joulun odotusta kaikille Haukkasydämellä varustetuille ja kaikille muillekin :D

Ottelun tilastot löytyvät täältä.