AIK/LaserHT - Haukat 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

14.1.2018

Uljuan tekojärvellä oli menomatkalla vaikuttavat näkymät
Uljuan tekojärvellä oli menomatkalla vaikuttavat näkymät

Ensimmäinen osa pohjoisen reissusta oli vauhdikasta peliä, mutta maalit jäivät vaan vieläkin Haukoilta uupumaan

Tennislukemin kotijoukkueelle päättyi ensimmäinen osa pohjoisen kiertueella.

Molemmat joukkueet lähtivät vauhdikkaasti otteluun ja eipä siinä pitkä matka pahemmin näkynyt vierasjoukkueella. Ottelun tuomarilinja oli alussa tarkka pohjoisen tapaan. Kotijoukkue siirtyikin lopulta ylivoimalla 1-0 johtoon erän viimeisellä vitosella ja näihin lukemiin erä sitten päättyikin.

Toiseen erään lähdettiin samoilla eväillä ja ainoa mikä jäi vierasjoukkueelta puuttumaan oli maalit. Kotijoukkue onnistui lopulta hienon kuvion jälkeen siirtymään 2-0 johtoon seitsemän minuutin kohdalla. Tämän jälkeen tarkka linja vierasjoukkueelle iski jälleen ja toisesta kerrasta sitten kotijoukkue siirtyi ylivoimalla jo 3-0 johtoon. Erän loppuun sitten vielä harmittavasti 4-0 lukemat taululle. 

Kolmanteen erään pantiin kaikki peliin ja myllytys oli kovaa kotijoukkueen päädyssä, mutta edelleenkin ne maalit jäivät uupumaan. Kymmenen minuutin kohdalla alkoi lopullinen toivo katketa ottelun voittamiseen, kun tarkka linja iski taas ja purnauksesta vielä toinenkin kakkonen samaan vaihtoon. Alivoima oli kuitenkin betonia ja lisäosumilta kuitenkin vältyttiin. Rangaistusten jälkeen sitten kotijoukkue onnistui siirtymään jo 5-0 johtoon ja pelin lopulla kaunisteli vielä tennislukemiksi 6-0.

Sami Helenius kommentoi ottelua seuraavasti: Pitkän matkan jälkeen lähtö peliin oli hyvä. Energisyys/agressiivisuus kapealla materiaalilla oli erittäin hyvällä tasolla. Vaikkakin tulostaulua pitää kunnioittaa, niin väitän että Haukat oli hallitsevampi joukkue. 3 läpiajoa, 12 ykkösalueen maalintekopaikkaa, mutta, mutta maalintekopeli ja kotijoukkueen veskarille nollapeli 39 torjunnan turvin. Asia joka tällä hetkellä repii Haukoilta sulkia on maalinteko,120min ilman osumaa. Joukkueen peli-ilme oli raikas ja iloinen, mutta tennislukemin tuli käkeen. Haukat ei jää tuleen makaamaan vaan liihottaa Hokin vieraaksi sunnuntaina "kuparista" rikkomaan.     

Ei huono esitys Haukoilta, mutta kaivelemaan jäi kyllä heppoiset jäähyt ja taas toisinpäin linjana oli "joka toisesta". Sunnuntaina on taas uusi päivä päästä maalintekoon, kun joukkue matkustaa Kajaaniin Hokin vieraaksi. Fanseatgo palvelun kautta voit jännittää tätä pohjoisen kiertueen toista ottelua.

Ottelun tilastot löytyy täältä.