Hokki - Haukat 6-2 (2-1, 3-0, 1-1)

15.1.2018

Matkalla Paljakkaan
Matkalla Paljakkaan
Kiitokset vieraanvaraisuudesta Paljakka
Kiitokset vieraanvaraisuudesta Paljakka

Hokki oli juuri niin kova kotonaan runsaslukuisen yleisön edessä kuin odotettiinkin ja tunnelma hallissa oli aivan loistava

Hokin "vierastyöläiset" olivat sunnuntaina kentällä kovassa vireessä kotiyleisön riemuksi ja kyllähän maalillakin vikonlopuksi Vantaalta hankittu Aaro Peltonen täydensi hyvin pakettia.

Tunnelma oli hallissa hyvä alusta alkaen ja kotijoukkue antoi painetta rumpujen säestyksellä Haukkojen päätyyn. Parin minuutin pelin jälkeen kotijoukkue onnistui siirtymään siirretyn rangaistuksen aikana 1-0 johtoon. Haukat alkoi pääsemään pikkuhiljaa alun ihmettelemisestä peliin mukaan ja erän puolessa välissä syntyi sitten hienosti 1-1 tasoituskin. Viisi minuuttia myöhemmin iski jälleen samat miehet lukemiksi 2-1 kolmannella yrittämällä maalin eteen tulleesta irtokiekosta. Näihin lkumemiin ensimmäinen erä päättyikin.

Sami Helenius kommentoi erää seuraavasti: 1-1 pelaaminen vajavaista, Hokin toinen maali oli esimerkki siitä. Muuten ihan pirteätä vieraspelaamista Haukoilta.

Toinen erä jatkui sitten kotijoukkueen komennossa ja samat miehet paukuttivat erässä vielä kolme maalia, jotka alkoivat olemaan sitten ratkaisu ottelulle.

Helenius: Erässä merkkauspelaaminen oli heikkoa, eritoten 4 ja 5 pelaajien merkkaus, Hokki otti järjestäin painottoman pakin mukaan hyökkäyksiin ja se oli myrkkyä, erätauolle 5-1 lukemin.

Kolmannen erään kotijoukkue pääsi maalaaan vielä kerran lukemiksi 6-1 ja se olikin sitten niitti ottelulle. Erän loppuolella oikeudenjakajat innostuivat tasaamaan vielä jäähymääriä ja Haukat onnistuikin pistämään ylivoimalla lukemiksi upeasti 6-2.

Helenius: Erässä oli aktiivista ja aloitteellista pelaamista, vaan välimatkat olivat liian suuria ja rutinoitunut Hokki piti pisteet Kajaanissa. Haukkojen pirtein pelaaja oli Perttu Lesch.

Alkusarja on saatu päätökseen ja Haukat oli sijalla 13. Haukat pystyi hienosti jättämään taakseen kaksi sarjassa jo aikaisemmin pelannutta joukkuetta ja nousukarsinnoissa kukistetun Muikin. Nyt lähdetään sitten petraamaan sijoitusta alemmassa jatkosarjassa ja kyllähän oppia sarjasta on kertynyt jo ihan riittävästi sen tekemiseen. Lauantaina jatketaan, kun vanha kiistakumppani Titaanit saapuu K-Rauta Areenalle, tervetuloa kannustamaan ja viihtymään hyvässä seurassa.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.    

Maalikooste löytyy täältä.