Haukat - Titaanit 4-6 (1-1, 2-1, 1-4)

20.1.2018

Ami Mustosen muistoksi vietettiin ottelun alussa hiljainen hetki
Ami Mustosen muistoksi vietettiin ottelun alussa hiljainen hetki

Haukat ei pystynyt nappaamaan tälläkään kertaa pisteitä tiukasta kamppailusta Titaaneja vastaan

Haukat ei onnistunut nappaamaan lisää pisteitä plakkariin, mutta hieno ja tunteikas ilta oli kaikenkaikkiaan Haukkaluolassa. Maanpäällisistä kaukaloista poistuneen Ami Mustosen muistoa kunnioitettiin hiljaisella hetkellä ottelun alussa ja Haukkapelaajat pelasivat ottelun surunauhat hihassa, hieno ele Haukoilta.

Liekö vaikuttanut hiljainen hetki ottelun alkuun, kun Haukat ei meinannut saada millään koneita käyntiin. Seitsemän minuutin kohdalla vieraat onnistuivat siirtymään 0-1 johtoon päätyplankin kautta kimmonneesta kiekosta. Haukat pääsi kuitenkin tasoittamaan hienosti ylivoimalla lukemiksi 1-1 erän loppupuolella.

Sami Helenius kommentoi seuraavasti: Ensimmäinen erä todella huolimatonta ja arkaa kiekollista pelaamista.Erän loppuu hieno yv-maali, mutta pelitilanteisiin nähden 1-1 tuloksella tauolle oli Haukoille enemmän kuin hyvä juttu. 

Haukat lähti alivoimalla toiseen erään, mutta alivoima oli jälleen kuitenkin betonia. Rangaistuksen päätyttyä Haukat pisti väkisin "telaketjuosaston" maalilla hienosti lukemiksi 2-1. Tämän jälkeen nähtiin pientä hanskausta, kun Haukkapelaaja pisti puhtaan kovan taklauksen ja sen jälkeisissä voimien mittelöistä molemmille "tanssista" pikkukakkoset. Tasavajaalla Haukat oli sitten vahvempi ja painoi hienosti lukemiksi jo 3-1. Maali laittoi vieraat ottamaan aikalisän ja tehosihan se kun Haukoille tuli rangaistus ja ylivoimalla sitten vieraat kavensivat lukemiksi 3-2 Erän loppuun vielä vieraille rangaistus, mutta 3-2 lukemissa erä lopulta päättyi. 

Helenius: Toiseen erään selvä ryhtiliike ja mentiin aivan Haukka komennossa.

Jännitys ottelun voitosta kulminoitui sitten kolmanteen erään, jossa vieraat olivat terävempiä ja painoivat väkisin voittoon tarvittavat maalit. Tasoitus 3-3 syntyi vieraille viiden minuutin pelin jälkeen. Minuutin päästä lukemiksi tuli merkkausvirheen seurauksena tuli jo 3-4 lukemat. Haukat tasoitti ylivoimalla vielä lukemiksi 4-4, mutta se ei riittänyt ottelun voittoon. Vieraat painoivat johtoon 4-5 ja vielä loppuun tyhjiin lukemiksi 4-6.

Helenius: Kolmanteen erään kaksi räikeää merkkausvirhettä, jotka maksoivat pisteet. Positiivia asioita pelissä olivat yv-pelaaminen. Kaksi tehtyä maalia ja lukuisia luotuja paikkoja.

Tämä oli taas eräänlainen oppitunti, että ottelu kestää 60minuuttia. Ottelussa oli paljon hyvääkin ja Juuso Laukkanen pelasi maalilla jälleen hyvän ottelun. Sunnuntaina suunnataan sitten Jyväskylän Hippokselle D-Kiekon vieraaksi.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.  .