Haukat - Muik Hockey 7-3 (2-1, 1-1, 4-1)

10.3.2018

Haukat päätti kauden kotivoittoon ja näin "playouttien" voitot olivat 3-2. Kaksi erää kamppailtiin tasaisesti, mutta lopulta kolmannessa erässä näytettiin runsaslukuisen yleisön riemuksi Muikille lopulta kaapin paikka

Ottelu lähti heti erikoisesti käyntiin, kun vierasjoukkue oli unohtanut paidat Muikkilaan. No onneksi kolmosdivarin sisarjoukkue Hawksilla oli lainata hienot paidat vieraille. Kaksi erää painittiin tasatahtiin ja vieraat tasoittivatkin vielä kolmannen erän alussa, mutta sitten alkoi pikkuhiljaa Haukkojen vyörytys, josta ei vieraat enää toipuneet.

Rytinää ja räiskettä oli ottelussa heti alusta alkaen. Tilanteet aaltoilivat puolelta toiselle ja ensimmäinen maali näki päivänvalon erän puolivälin jälkeen, kun vieraat karvasivat kiekon ja siirtyivät 0-1 johtoon. Haukat ei tästä hätkahtanut vaan tasoitti pelin 1-1 upeasti ylivoimalla ja siirtyi hienosti läpiajon päätteeksi jo seuraavassa vaihdossa 2-1 johtoonkin. Paine oli kova vierasjoukkueen päässä ja kolmaskin maali oli lähellä, mutta peli oli jo ehditty ilmeisesti viheltää poikki.

Toiseen erään lähdettiin sitten viemään peliä, mutta lukemat taululla eivät muuttuneet. Erän puolivälissä sitten Haukkapakki pisti ranteet lukkoon ja lukemiksi tuli upeasti jo 3-1. Erän lopulla tekeminen alkoi hieman jälleen unohtumaan ja vieraat kavensivat ansaitusti lukemiksi 3-2.

Kolmanteen erään lähdettiin samalla teemalla ja vieraat painoivat päälle. Kolmen minuutin kohdalla sitten kotijoukkueen löysäilyn seurauksena syntyi ranteella ruuhkan läpi tasoitus 3-3. Tämän jälkeen painettiin tasatahtiin, kunnes seitsemän minuutin kohdalla pitkästä kiekosta aloitus tuli vieraiden päätyyn. Harjoitellun aloituskuvion jälkeen Haukat siirtyi hienosti 4-3 johtoon ja sen jälkeen se oli vieraiden menoa. Tuska alkoi tuomaan vieraille rangaistuksia ja ylivoimalla Haukat pisti hienosti lukemiksi jo 5-3. Seuraava turha rangaistus ja Haukat pisti ylivoimalla komean kuvion päätteeksi lukemiksi jo 6-3. Maalin jälkeen vieraat ottivat aikalisän, mutta vuori oli jo liian suuri kiivettäväksi, että mitään valmista ei syntynyt. Haukat otti hyvän taktisen aikalisän neljä minuuttia ennen loppua ja vieraat ottivat hyödynsivät sen ja ottivat veskarin pois. Eipä siinä kauaa nokka tuhissut kun Haukat pisti kiekon tyhjiin loppulukemiksi 7-3.

Sami Helenius kommentoi ottelua seuraavasti: Ylivoima toimi erinomaisesti! Samalla kaavalla mentiin kuin viikko sitten eli vasta lopussa peli repesi, onneksi oikeaan suuntaan! Ylpeä joukkueestani!!! Tiukassa paikassa löytyi munaa ratkaista peli eduksi. Nyt vähän happea ja sitten uutta SUOMI-SARJA kautta kohti!!! 

Olihan hieno ja tiukka sarja, joka päättyi hienosti kotijoukkueen juhliin otteluvoitoin 3-2. Haukkojen nälkäisin pelaaja oli Harri Alakotila. Swartzkopf palkitsi Haukoista J.Järvisen ja Muikista A.Visockisin. Näihin upeisiin tunnelmiin on hienoa päättää kausi ja lähteä miettimään jo seuraavaa kautta Suomi-sarjassa, pysykää kanavilla. 

Ottelun seuranta löytyy täältä.