top of page
Ice Hockey Game

"El Clasico" päättyi Haukkaparven syöksykierteeseen

Uusikaarlepyyssä ei ollut tänään tarjolla kuin oppia sekä nöyryyttä. Kotijoukkue otti homman haltuun heti avauserästä lähtien, eikä tarjonnut Haukoille siimaa kuin satunnaisten hyvien hetkien ja tilanteiden muodossa. Notkahdus tuli ikävään paikkaan ajatellen kuuminta kirivaihetta, mutta toisaalta näin hapokas reissu tarjonnee myös sopivaa kiukkua ja asennetta loppusuoran rutistukseen.ENSIMMÄINEN ERÄ


Kotijoukkue MuiK aloitti odotetun vahvasti ja hyvin valmistautuneena. Ottelua ehdittiin pelata vain 3 minuuttia, kun Haukkojen hyökkäyksen jälkitilanteesta peli kääntyi vauhdilla ja kotijoukkue oli pahanteossa Haukkapäädyssä. Lopulta irtokiekkoon pääsi MuiKin Linus Vesterlund, joka nosti limpun nätisti etuyläkulmaan. Syöttäjinä maaliin Niclas Rosenberg ja Jonatan Pajala.


Nelisen minuuttia myöhemmin pölisi taas, tällä kertaa jo heikon pelaamisenkin avittamana. Puolustus oli luvalla sanoen hetken eksyksissä omien miesten ja kiekon suhteen, kruununaan vielä maalin eteen muodostunut painiottelu, joka esti maalivahti Halla-Ahon näkyvyyden ja tarjosi Tobias Åkermanille helpon työn naulata kiekko puoliksi tyhjään maaliin. Syöttäjinä tällä kertaa Oliwer Stensson ja Lauri Latvala. Haukat hieman protestoivatkin maalia, mutta tuomaristo ei nähnyt maalivahdin häirintää täyttäneitä argumentteja. Näin lukemat 2-0 kotijoukkueelle.


Haukat pääsivät yrittämään kavennusta ylivoimalla erän puolivälissä, mutta lunta satoi jälleen omaan pesään. Ylivoimalla kiekko hukattiin viivan tuntumassa, josta aukesi MuiKille 2-1 vastahyökkäys. Kiekko siirrettiin Erik Backlundille, joka pääsi nokikkain Niku Hala-Ahon kanssa ja sijoitti laatan varmasti takakulmaan. Näin kotijoukkue johti peliä jo 3-0 ajassa 12:24.


Erän loppu oli fyysistä ja vauhdikasta lätkää, jossa päästiin vähän painimaankin kakkosten arvoisesti. Enempää tilastomerkintöjä ei erään saatu, joten avauserä Haukkojen kannalta melko harmillisesti 3-0 nuttuun.


Maalivahtien torjunnat 13-10 Niku Halla-Ahon sarakkeeseen.


TOINEN ERÄ


Toinen erä jatkoi hyvävauhtisen jääkiekon tarjoamista. Haukkojen kannalta tilanne muuttui reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen entistä synkemmäksi, kun MuiK pääsi iskemään 4-0 johtomaalin Niku Halla-Ahon avustamana, Haukkavahdin torjuessa kiekon liian pitkälle eteensä. Puolustajat eivät myöskään ehtineet estää maalille pyyhältävää Joel Nyqvistiä, joka tälläsi laatan nuottaan. Tässä kohtaa myös päävalmentaja Nico Sirviö otti aikalisän.


Maalin jälkeen nähtiin jälleen molemminpuolista fyysisyyttä, joka johti kotijoukkue MuiKin 2+10 rangaistukseen. Haukkojen avausmaali nähtiin vihdoin tämän episodin seurauksena, Santeri Seppälän täräyttäessä mustan reppuun ajassa 26:06. Syöttöpisteet Vertti Siepille ja Lenni Kämäräiselle. Näin lukemat hieman siedettävämmät 4-1 kotijoukkueelle.


Otteluun saatiin erän puolivälin tuntumassa jälleen napsu tunnetta ja tappuraa, kun otteet kovenivat ja psyykkaaminen otti myös roolia. Haukat joutuivat puolestaan tässä kohtaa maksumieheksi ja alivoimaiseksi. Alivoima toimi kuitenkin mallikkaasti ja MuiK ei päässyt karkaamaan tässä kohtaa enempää. MuiK sai kuitenkin jäähyn jälkeen hyvän mylläkän aikaan Haukkamaalille, mutta puolustus Niku Halla-Ahon johdolla selvitti paineen.

Haukkojen neloskenttä sai erän loppupuolella aikaan hyvän vaiheen, joka tuotti ansaittua tulosta. Hienosti pelattu hyökkäys päätettiin Gregory Smithin toimesta, joka upotti kiekon tylysti ranteella sisään. Komean tarjoilun suorittivat Arttu Virtanen ja Kristofer Jõgi. Näin Haukat jo kahden maalin päähän ajassa 33:17.

Haukkojen hyvä ote kulminoitui vielä ylivoimatilanteeseen, jonka hyvä ryhtiliike ja tekeminen tuottivat vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua. Tällä kertaa MuiK kesti alivoiman, Haukkojen parista hyvästä paikasta huolimatta.


Haukat tarjosi kuitenkin vielä MuiKille erän loppuun samanmoisen ylivoimamahdollisuuden, pienen päätyväännön seurauksena. MuiK ei tästä kieltäytynyt vaan iski 25 sekuntia ennen erän loppua komean ylivoimamaalin melkoisen syöttökuvion päätteeksi, jossa Haukkojen puolustus revittiin sopivasti rikki parilla syötöllä. Linus Vesterlund oli se pelaaja, joka sai kunnian tällätä kiekon suoraan yhden kosketuksen poikkisyötöstä maaliin. Syöttöketjun jäsenet Valtteri Kotanen ja Jonatan Pajala pääsivät myös tilastoihin.


Tämän varsinaisen pukukoppimaalin jälkeen kotijoukkue MuiK pääsi tauolle 5-2 johtolukemissa. Maalivahtien torjunnat toiseen erään menivät 12-11 Julius Kukkolan nimiin.


KOLMAS ERÄ

Kolmannessa erässä Haukat laittoivat kaasua lisää, joka oli luonnollisesti ainut vaihtoehto tässä tilanteessa. Yritystä löytyi, mutta viimeinen terävyys syötöissä ja tekopaikoissa uupui. MuiK iski myös hyvillä vastaiskuilla takaisin, mutta kiekot viuhuivat pääasiassa ohi maalin.


Sitten tapahtui jotain, joka ratkaisi ottelun lopullisesti. MuiK löi vilkun vasemmalle, painoi kaasua ja tinttasi kolme pikaista maalia reilun minuutin sisään, painaen lukemat kuin varkain numeroihin 8-2. Maalintekijöinä herrat Brasken, Lindqvist ja Vesterlund, joka kruunasi iltansa hattutemppuun. Seitsemännen rysän kohdalla Niku Halla-Ahon urakka päättyi ja tilalle luisteli Roope Koskinen.


Haukat pelasivat jäljellä olevan pelin kunnialla loppuun ja kaunisteli vielä lukemia Nikita Puzakovin toimesta ajassa 49:17, Lenni Kämäräisen ja Joonas Eerolan syötöstä. MuiKin vastatessa vielä yhdellä osumalla saatiin aikaiseksi melko surulliseksi muovautuneet loppulukemat 9-3. Ottelun torjunnat menivät 35-37 Haukkakaksikko Halla-Aho-Koskinen nimiin.


Kehno startti kostautui jälleen rajusti, joka maksoi tänään kolme pistettä. Peli ei ollut niin huono kuin numerot antavat ymmärtää, mutta numerot eivät myöskään jätä hirveästi varaa selityksille. Nälkäisempi ja valmiimpi kotijoukkue MuiK ansaitsi pisteet vailla epäilyksen häivää. Tästä on jatkettava matkaa ja otettava oppia tuleviin koitoksiin.

Tästä karnevaali siirtyy kotiin ja kohti ensi viikonloppua, joka onkin melkoinen härkäviikonloppu kolmella pelillä varustettuna. Palataan noihin alkuviikosta tarkemmin.


202 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page