top of page
Ice Hockey Game

Haukat avasi JHT-sarjan ryöstöllä Kalajoelta!

Upeasti ja sitkeästi taistellut Haukat kairasi ensimmäisen pudotuspeliottelun nimiinsä jatkoajalla lukemin 4-5. Ottelun sankareita olivat muun muassa kolmen pinnan miehet Ylikärppä ja Räihä, yhdessä 45 kutia torjuneen Samu Mäkisen ohella. Ottelu oli erinomaista pleijarilätkää, joka päättyi onnellisten tähtien alla.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä käynnistyi vauhdikkaasti ja miksipä ei olisi käynnistynyt. Playoff-kiima on konkreettinen ja tästä eteenpäin lasketaan vain voitot.


Haukat sai otteluun hyvän alun siirtymällä johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Viivalta toimitettu korkea kiekko sekoitti JHT-vahti Elias Korpelan pasmat ja pomppi lopulta maaliviivalle Eelis Räihän lapaan, jolla oli helppo työ putata eksynyt kiekko nuottaan. Syöttäjänä maaliin Vertti Sieppi.


Sitten tulikin Haukkojen kannalta harmillinen hetki, kun pari peräkkäistä jäähyä kostautuivat maksimihaitalla. Kahden miehen alivoimalla taistellut Haukat joutuivat melkoiseen pyöritykseen, josta kiekko päätyi lopulta Jani Nurkkalan ilmiömäisen lämärisyötän jälkeen suoraan Niko Himmasen lapaan, joka sai toimittaa kiekon rauhassa tyhjään maaliin ohi hämätyn Haukkapuolustuksen.


Reilun minuutin päästä kihahti jälleen ylivoimalla, kun JHT sommitteli nopean ja tehokkaan pakkopelikuvion, jonka päätteeksi Teemu-Petteri Lappalainen toimitti kiekon suoraan syötöstä ohi Samu Mäkisen. Syöttäjinä Jani Nurkkala ja Iiro Hietakangas.


Erän loppu oli vauhdikasta ja fyysistä lätkää, jossa loistopaikat saatiin pidettyä kurissa molempien puolustaessa tiukasti ja suurella sydämellä omaa maalia.


Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen johdossa 2-1. Maalivahtien torjunnat menivät melko selkeästi Samu Mäkisen laariin, lukemin 9-17.


TOINEN ERÄ


Toinen erä jatkoi edellisen kaavaa, tiukan taistelun ja puolustuksen säestämänä. Haukat sai erän alkuun hyvää painetta ja kelpo tilanteita, joka palkittiin heti ajassa 23:42. J-P Jokinen ja Eelis Räihä pääsivät 2-1 ylivoimahyökkäykseen, josta konkari Jokinen toimitti kiekon Räihän ohjattavaksi, joka ei tästä erehtynyt. Tilanteen jälkeen nähtiin hieman kyseenalaista kovuutta, mutta nämä ovat osa playoffeja. JHT:lle tuomittiin tilanteesta rangaistus, mutta Haukat eivät saaneet konettaan riittävästi ylivoimamoodiin.


Toinen mahdollisuus aukesi kuitenkin hetken päästä uudestaan, JHT-pelaajan ottaessa hyökkäyspään jäähyn. Haukat pyöritti peliä mallikkaasti, mutta laukauksissa ei ollut alkuun tarpeeksi laatua ja tarkkuutta. Lopulta pakkopeli tuotti tulosta hyvän kuvion jälkeen, jossa kiekkokin pomppi suotuisasti oranssien lasien läpi katsoen. Maalintekijänä Jere Ylikärppä, syöttäjinä Niko Lottanen ja J-P Jokinen.


Haukkojen johtomaalin jälkeen JHT yritti tasoitusta kiukulla ja voimalla saaden aikaan hyvää mylläkkää, jonka Samu Mäkinen puolustuksen avustamana hoiti. JHT:n hyvä myllytys katkesi kuitenkin rangaistukseen, josta Haukat pääsivät leipomaan ylivoimakuvioitaan. Tällä kertaa JHT hoiti kuitenkin alivoiman melko sujuvasti.

Laidat rytisivät ja voluumi alkoi nousta erän puolivälissä, joka toi halliin sähköä ja tunnelmaa. Jokaisen vihellyksen jälkeen oli pientä palaveria ja psyykkaus kävi molemmin puolin melkoisen aktiivisena. Lopulta ilmassa roikkunut rangaistus laitettiin täytäntöön, tällä kertaa Haukkojen puolelta korkean mailan muodossa.


JHT pyöritti väkevää pakkopeliä, eikä Haukat saaneet purettua kiekkoa pois. Samu Mäkinen oli onneksi hereillä ja torjui kalajokisten vihaiset lähentelyt. Rangaistuksen päätyttyä JHT:n hyökkäys kuitenkin jatkui, jonka seurauksena puolustaja Arttu Venäläinen täräytti kiekon optimaaliselta sektorilta voimalla verkkoon, kiekon jäädessä ikävästi pyörimään Haukkojen alueelle. Syöttöpisteet Akseli Kyttälälle ja Tommi Gronoffille. Näin peli tasan 3-3.


Haukat pääsivät pian maalin jälkeen yrittämään jälleen ylivoimaa, mutta summeri päätti erän hetken päästä. Näin ylivoimatilanne jatkui kolmannessa erässä.


Maalivahtien torjunnat toisen erän osalta 8-15 Samu Mäkiselle.


KOLMAS ERÄ


Kolmas erä alkoi Haukkojen ylivoimalla, jota ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä. Peli jatkui tasaviisikoin vauhdikkaana ja eloisana playoff-lätkänä. JHT:lla oli muutama vaarallinen tontti, mutta Haukat kestivät.


Päätöserän puolivälissä oli hyvin intensiivinen ja fyysinen vaihe, jossa kiekko ei ollut oikein kenenkään kontrollissa, miestä kaatui ja paikkoja avautui vuorotahtiin. Tuomarit antoivat niin sanotusti "poikien pelata", joka on aina positiivista playoff-kiekossa, kunhan ylilyönnit ja selvät rikkeet otetaan pois.


Haukkojen hyvä yritys ja tekeminen palkittiin ajassa 50:51, Niko Lottasen päästessä kuin varkain lipumaan maalille kaapattuaan Leevi Leipijärven ovelan syötön vauhtiin. Upea ja hallittu nosto maalin kattoon siirsi Haukat ottelussa 3-4 johtoon. Toinen syöttöpiste merkittiin Antti Immoselle.


Lopussa JHT painoi hyökkäyksiä kohti Haukkamaalia, mutta Haukoilla ei ollut suurta hätää, puolustuksen toimiessa varmasti ja uhrautuvaisesti. Kaikki tekivät pyyteettä hommia ja Samu Mäkinen hoiti loput. Miestä kaatui ja laidat ryskyivät Haukkojen taistellessa väkevästi kohti sarjan avausvoittoa.


JHT otti aikalisän ja maalivahdin pois, joka kannatti tällä kertaa. JHT tasoitti ottelun vain 47 sekuntia ennen loppua, Niko Himmasen ohjattua puolustaja Arttu Venäläisen vedon maaliin harmillisesti aivan Samu Mäkisen nenän edestä. Näin ottelussa päädyttiin jatkoajalle.


Jatkoajalla meno jatkui edelleen kaasu pohjassa. JHT:n alkurynnistyksestä selvinnyt Haukat sai myös hyvää kähinää hyökkäyspäähän, eikä ratkaisu ollut kovin kaukana.


Kiivaiden vaiheiden jälkeen ratkaisu syntyi Haukkojen kannalta onnellisesti. Jere Ylikärppä nousi ottelun sankariksi Samu Mäkisen ohella iskemällä kiekon nuottaan laidalta ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Nappisyötön maaliin tarjoili Eelis Räihä. Myös J-P Jokiselle syöttöpiste.


Maalivahtien torjunnat ottelussa yhteensä 45-31 Samu Mäkiselle.


Näin sarja alkoi ihanteellisesti. Kauan tätä ei kuitenkaan pysty juhlimaan, sillä jo torstaina pelataan ottelu numero kaksi kotipubissa. Silloin kaikki kynnelle kykenevät kannustamaan!

309 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page