top of page
Ice Hockey Game

Haukat elintärkeään voittoon Huntersin kustannuksella

Haukat palasi voittojen tielle kreivin aikaan, käytännössä pakkoraossa hyvän ja taistelevan esityksen jälkeen. Edellisestä Hunters-karusellipelistä oli jäljellä vain muisto, kun Järvenpään illassa taisteltiin äärimmäisen tasaväkisesti ja tiukasti pisteistä. Hunters johti ottelua kahden erän jälkeen 0-2, mutta Haukat näytti sitkeytensä veitsi kurkulla, kääntäen ottelun loppujen lopuksi jatkoajalla edukseen lukemin 3-2.
ENSIMMÄINEN ERÄ


Ottelu alkoi arvolleen kuuliaisena tiukasti ja vauhdikkaasti. Molemmilla oli paljon pelissä, eikä kummankaan joukkueen tilanne ollut luvalla sanoen paras mahdollinen sarjataulukossa.


Ottelu eteni hyvin tasatahtiin erän puoliväliin, kunnes vierasjoukkue Hunters sai iskettyä kiekon hieman varkain. Kiekkoa toimitettiin maalille, joka ohjautui sopivasti pelaajamassasta ja tarjoili avopaikan Eetu Aakolle, joka sivalsi kiekon maalin edestä ohi toiseen suuntaan liukuneen Matti Fingerroosin. Syöttöpisteet keräsivät herrat Tony Mollberg ja Daniel Haverinen.


Maalin jälkeen Hunters sai muutaman pirteän paikantyngän, mutta mitään dramaattista ne eivät Haukkaparvelle tarjoilleet. Haukoillakin oli mahdollisuuksia paikkojen luomiseen, mutta kiekko poltteli hieman lavassa ja syötöt jäivät sen verran matkalle, ettei tekopaikkojen ytimeen päästy. Hyviä laukauksia kyllä nähtiin, mutta ilman maskia ne eivät tämän tason vahteja kovin helposti yllätä.


Erä oli tasaista puurtamista. Haukat joutuivat alivoimaiseksi 15 sekuntia ennen erän päättymistä, joka tarkoitti sitä, että Hunters aloitti toisen erän ylivoimalla. Maalivahtien torjunnat menivät lukemin 7-10 Hunters-vahti Mikael Petron nimiin.


TOINEN ERÄ


Huntersin ylivoima ei onnistunut lisäämään vieraiden johtoa, Haukkojen taisteltua erikoistilanne hyvin. Haukoilla oli loistava paikka tasoittaa ottelu parin minuutin kohdalla, mutta Hunters-vahti Petro koppasi todellisen Hockey Night-torjunnan ja säilytti näin lukemat 0-1.


Haukat joutui toistamiseen alivoimalle ajassa 23.50 kampituksesta. Huntersin ylivoima pyöritti peliä mallikkaasti, mutta viimeinen puristus jäi puuttumaan. Tasaviisikoin peli jatkui jälleen tasaisena vääntönä, molempien päästessä vuoronperään kiekon herraksi.


Ajassa 28.53 Hunters rokotti jälleen paikan saatuaan. Pienen hyökkäyspaineen seurauksena kiekko pelattiin b-pisteen kaarelle Roope Markulalle, jolla oli hyvää aikaa virittää melkoinen rannelaukaus suoraan ylähyllylle, jättäen Matti Fingerroosin vailla mahdollisuuksia. Syöttöpisteille pääsivät Joona Kalliomäki ja Alex Jaakkola.


Äärimmäisen tasaisen väännön keskellä Haukoilla oli pari loistavaa paikkaa kaventaa ottelu, mutta jollain ilveellä kiekko vain välttyi menemästä maaliviivan yli. Hunters puolusti tiiviisti ja fiksusti, ollen Haukkoja juuri sen ratkaisevan sekunnin edellä monessa tilanteessa, kun maalipaikoista tapeltiin.


Toinen erä mentiin samalla kaavalla kuin avauseräkin, Huntersin lisätessä maalitiliään yhdellä. Maalivahtien torjunnat menivät tällä erää 10-13 Matti Fingerroosin nimiin.


KOLMAS ERÄ


Kolmas erä jatkoi saagaa kurinalaisesti, molempien pelatessa tarkkaa ja ennenkaikkea huolellista jääkiekkoa. Erän edetessä Haukkojen oli pakko alkaa luonnollisesti ottamaan riskejä, joka tarjosi tilaa Huntersin vastaiskuille. Haukat saivat laukauksia ja tilanteita luotua, mutta Hunters-vahti Petro oli todella hyvä ja varma otteissaan, Huntersin puolustuksen saatua myös raajoja ja mailoja laukausten eteen hyvällä prosentilla.


Haukat saivat tilaisuutensa, kun Mikael Petro siirsi maaliaan taistelun tuoksinassa pelin viivyttämisrangaistuksen arvoisesti. Haukat punnersi ylivoimalla todella ahnaasti maalille, mutta Hunters-verkko oli kuin noiduttu.


Lopulta Haukat saivat palkintonsa, kun kapteeni Leipijärvi pelasi kiekon maalin takaa b-pisteelle nouseelle Sasu Heleniukselle, joka täräytti kiekon vihdoin ohi Mikael Petron juuri kun Huntersin rangaistus oli päättymässä. Toinen syöttäjä maaliin oli Niko Lottanen.


Haukat sai maalista virtaa ja takaa-ajo käynnistyi heti keskialoituksesta. Laidat ryskyivät ja jalka kävi, Huntersin varjellessa omaa maaliaan. Vyörytys tuotti kuitenkin heti palkinnon, kun kiekkoa toimitettiin maalille ja loisto-ottelua pelannut Mikael Petro haparoi irtokiekon Niko Lottasen ulottuville, joka kiitti ja nosti limpun rystyllä ylös. Syöttäjinä maalissa olivat Jesse Söderqvist ja Vikke Terho. Näin Haukat oli kammennut ottelun tasoihin ajassa 49.06.


Heti maalin jälkeisessä vaihdossa Haukat otti kuitenkin rangaistuksen, tarjoten kuitin paikkaa porvoolaisille. Haukat taisteli kuitenkin sisukkaasti ahdingosta, vaikka Huntersilla olikin pari vaarallista tekopaikkaa ylivoimansa aikana.


Tasatilanteessa ottelussa alkoi olla jo hieman varovaisuutta, koska jokainen piste kelpasi molemmille joukkueille, eikä pisteitä haluttu menettää ainakaan yltiöpäiseen kaahaamiseen.


Erän loppu oli kuitenkin melkoisen vauhdikas, Hunterin ampuessa kertaalleen kiekon voimalla ylärimaan, joka pelasti Haukat takaiskulta. Haukoilla taas oli puolittainen läpiajo, joka oli myös todella lähellä pomppia maaliviivan ylitse. Pelattiin todella pienen marginaalin peliä.


Erän loppu tarjoili vielä pari puolittaista ratkaisun paikkaa, mutta varsinainen peliaika ei tuonut selvyyttä paremmuudesta. Pelitapahtumiin nähden tulos oli varsin oikeutettu. Maalivahtien torjunnat menivät kokonaisuudessaan 34-30 Mikael Petron nimiin.


JATKOAIKA


Varovaisuudesta ei ollut jatkoajalla tietoakaan, molempien yrittäessä painaa heti ratkaisua illalle. Haukat oli tänään se, joka sen sai aikaiseksi, kun jatkoaikaa oli pelattu 2 minuuttia. Emil Vilén pelasi kiekon Leevi Leipijärvelle, joka hassutti Hunters-pakin ja ajoi röyhkeästi maalille uittamaan kiekon ohi Hunters-vahti Petron.


Näin Haukat säilytti vielä pienen oljenkorren jatkoon nousemalla 36 pisteeseen, ottelun edellä olevia Raahea ja JHT:ta, sekä kaksi ottelua Riemua enemmän pelanneena.


Jännäksi käy ennenkuin loppuu! Nyt pieni huili, kunnes viikon päästä lauantaina jatketaan.

187 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


Ice Hockey Game
bottom of page