top of page
Ice Hockey Game

Haukat oli isäntä talossa Huntersia vastaan keskiviikkoisessa illassa

Haukat isännöi tyylikkäästi ja jämäkästi Porvoon Huntersia keskiviikkona, kukistaen paikallisvastustajansa tylysti lukemin 6-2. Peli oli vuodenaikaan ja ajankohtaan nähden ehyt kokonaisuus, joka lupaa hyvää kauden alkuun ja tuleviin harjoitusotteluihin.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ottelu alkoi hyvällä energialla, kuten tässä vaiheessa kautta kuuluukin. Kiekko poltteli aavistuksen lavoissa, kuten myös tässä vaiheessa kautta tapana on. Molempiin päätyihin tuotettiin heti alussa painetta, mutta viimeistelyssä oli rutkasti toivomisen varaa. Pikkuhiljaa tempo tasaantui ja erään tuli aavistuksen tarkkaileva ja tunnusteleva vaihe, molempien joukkueiden saadessa rivejään järjestykseen alkuinnostuksen jälkeen.


Haukat saivat erän puolivälin jälkeen pari hyvää myllyä Hunters-maalille, mutta kiekko ei pomppinut suotuisasti Haukkaparven suuntaan. Myös ylivoimaa päästiin tuloksetta kokeilemaan. Hunterskin sai luotua erän loppua kohti pientä ajoittaista painetta Haukkapäätyyn, joista avautuikin pari maukasta paikkaa. Haukkojen maalivahti Matti Fingerroos hoiteli kuitenkin parit vaaran paikat tyylikkäästi.


Haukat pääsivät kokeilemaan ensimmäisen erän loppuun toistamiseen ylivoimaa, joka kuitenkin haki vielä uomiaan, eikä tulosta päästy tekemään. Näin erä päätökseen tasalukemissa 0-0.

Maalivahtien torjunnat 10-15 Huntersin Riku Törnqvistin laariin.

TOINEN ERÄ


Toisen erän alkuminuutit olivat aavistuksen Huntersin heiniä. Joukkue sai hyvällä liikkeellä painettua kiekkoa Haukkapäätyyn, mutta Oranssien onneksi porvoolaisten ruuti oli märkää. Hunters pääsi kokeilemaan ensi kertaa myös omaa ylivoimaansa reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta myös porvoolaisten ylivoima oli luvalla sanoen vielä aavistuksen vaiheessa.


Toisessa erässä aukesivat myös maalihanat, pelikellon näyttäessä 27.32. Avausmaalista vastasivat Haukat ja Leevi Leipijärvi, joka ohjasi mallikkaasti Lenni Kämäräisen laukauksen maalin edestä. Toinen syöttäjä oli Sasu Helenius. Maali oli ylivoimamaali.

Maalista virtaa saanut kotijoukkue otti pelin haltuunsa ja hätyytteli Hunters-maalia muutamaan otteeseen heti avausmaalin perään, mutta lisämaaleja ei vielä tässä vaiheessa päästy todistamaan.


Haukat pääsi jälleen maalin makuun ajassa 33.50 kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Jussi-Pekka Jokinen oli unohtunut täysin vapaaksi Hunters-maalin kulmalle, jonne Sasu Helenius toimitti kiekon ansiokkaasti. J-P Jokisella oli kaikki maailman aika pistää limppu nuottaan, eikä juonikas konkari tällaisesta tietenkään erehtynyt. Toinen syöttöpiste Haukkadebytantti Emil Vilénille.


Vain 12 sekuntia myöhemmin helähti jälleen, kun Jesse Söderqvist ohjasi tyylikkäästi Matti Raskin lähettämän kiekon suorasta luistelusta nuottaan. Toinen syöttäjä tähän maaliin oli Lenni Kämäräinen. Myös Hunters pääsi maalin makuun reilu minuutti Haukkojen 3-0 maalin jälkeen, kun Roope Markula voitti kulmakiekon luvattoman helposti ja purjehti Haukkapuolustuksen läpi nokikkain Matti Fingerroosin kanssa, pujottaen pelivälineen nätisti uuniin. Syöttöpiste Olli Östermalmille.


Erän lopussa nähtiin vielä kieltämättä hieman erikoinen episodi, jossa Hunters-pelaaja sai polvitaklauksesta 2 minuuttia ja Haukkojen Juuso Hoikka jälkitilanteesta melko kevyen ulosajon nahisteltuaan hieman polvitaklauksen jälkipyykin höysteenä. Jälkitilanteesta myös Huntersin Eetu Aakko sai väkivaltaisuudesta parin minuutin pakollisen huilitauon.

Tilanne saatiin kuitenkin nopeasti rauhoitettua ja toinen erä paketoitiin lukemissa 3-1.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat 14-15 Riku Törnqvistille.

KOLMAS ERÄ


Kolmannen erän alkajaisiksi Hunters tuli jo maalin päähän ylivoimalla, kun niin sanotut omat koirat purivat kolmena kappaleena. Viime kaudella vielä Haukoissa operoinut Jere Ylikärppä täräytti kiekon upeasti maalin kattoon niin ikään ex-Haukka Jani Könösen passista. Kolmas syöttäjä oli myös Haukoille tuttu mies, Eduard Slessarevski.


Haukat olivat tänään kuitenkin isäntä talossa, nakutellen kolmannessa erässä vielä kolme kiekkoa pömpeliin. Jussi-Pekka Jokinen aloitti talkoot ajassa 46.18, huiputtamalla Hunters-molari Törnqvistiä etukulmasta, jonka porvoolaisveskari oli jättänyt sopivasti auki. Tällaisia paikkoja kiekkotaiteilija Jokinen ei jätä yleensä käyttämättä. Syöttöpisteet Sasu Heleniukselle ja Lenni Kämäräiselle.


5-2 osuma syntyi reilu minuutti edellisestä, Matti Raskin toimittaessa kiekkoa hyvän hyökkäyksen päätteksi maalille, jonne Lenni Kämäräinen sopivasti pyyhälsi ja laittoi karat sisään. Toinen syöttöpiste maaliin merkittiin Jesse Söderqvistille.


Haukat pääsivät harjoittelemaan vielä ylivoimaa kertaalleen tuloksetta. Loppulukemat syntyivät vain hetkeä myöhemmin ajassa 54.56, kun ansiokasta debyyttiään tehnyt Emil Vilén pääsi iskemään Haukkataipaleen avausmaalinsa komealla rannelaukauksella yläkulmaan, kuinkas muutenkaan kuin maalivahdin juomapulloon osuen. Mukavan tekopaikan tarjoilivat Jere Kivinen ja Leevi Leipijärvi. Kiekko talteen ja matka jatkuu.


Näin Haukoille ansaittu, hieno voitto kokonaisvaltaisen ja laadukkaan esityksen jälkeen, joka ei jättäny porvoolaisille oikein mitään sanansijaa missään vaiheessa. Illan tehomiehinä hääräsivät Lenni Kämäräinen 1+3, Sasu Helenius 0+3 sekä Jussi-Pekka Jokinen 2+0 tehoillaan.


Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan Riku Törnqvistille lukemin 46-35.


Tämän upean voiton myötä lähdetään uusintakierrokselle jo huomenna perjantaina, Porvoon jääpalatsin uumenissa. Jos perjantai-illan tanssit sotkevat Porvoon retkeä, ottelun näkee loistavasti myös Leijonat.TV:n kautta.


Kiitos ja kuulemiin tässä vaiheessa!


286 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page