top of page
Ice Hockey Game

Haukat tiukkojen vaiheiden jälkeen voittoon Porvoossa

Haukat kukisti Huntersin Porvoossa äärimmäisen tiukin lukemin 1-2 jatkoajan jälkeen. Haukkojen terävyys ja tehot jäivät varjoksi keskiviikosta, mutta myös Hunters oli parantanut peliään huomattavasti sitten keskiviikon. Peli oli erittäin tasainen, jonka lopulta ratkaisivat ne kuuluisat pienet marginaalit.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ottelu lähti keskiviikon tapaan vauhdilla liikenteeseen. Haukkojen ensimmäinen tilaisuus avata maalihanat tarjoutui jo viiden minuutin kohdalla, Huntersin ottaessa kaksiminuuttisen. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut riittäviä aihioita todellisiin maalipaikkoihin ja näin ottelua jatkettiin tasatilanteessa. Huntersillekin tarjoutui mahdollisuus kokeilla ylivoimansa iskukykyä, mutta myös porvoolaisten ylivoima jäi melko vaarattomaksi kiekotteluksi.

Kotijoukkue avasi kuitenkin maalitalkoot, kun Eetu Aakko neppasi kiekon reppuun olleessaan sopivan vapaana Haukkojen maalin edessä, jonne kiekko toimitettiin Elmo Aarnimetsän ja Leevi Hyypiän toimesta.

Porvoolaiset piristyivät avausmaalistaan ja loivat melko lyhyeen tahtiin pari vähintään sadan taalan tekopaikkaa, jotka kuitenkin Roope Koskinen maalillaan hienosti selvitti.

Erän loppu tarjosi vielä yhden Haukkaylivoiman, jonka vaarallisin paikka siunaantui kuitenkin Huntersille puolittaisen läpiajon muodossa. Enempää maaleja ei ensimmäinen erä tarjonnut, joten tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Maalivahtien torjunnat olivat 8-4 Haukkojen Roope Koskisen eduksi.

TOINEN ERÄ

Toisen erän alku tarjosi jälleen varhaisen erikoistilanteen Haukoille, joka jäi tälläkin kertaa vajaaksi. Taistelu jatkui tiukkana ja tasaväkisenä, eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnolla tapahtumien vetovastuuseen. Kummallekin riitti tasapäisesti aihioita, joista puuttui se viimeinen onnistunut syöttö tai rentous.

Haukat saivat hieman ennen erän puoltaväliä jo neljännen ylivoimamahdollisuutensa, mutta tehottomuus vaivasi edelleen, eikä pakkopeliä saatu kunnolla edes pyörimään Hunters-alueella. Näin porvoolaiset pääsivät pälkähästä turhankin helposti.

Hunters loi erän edetessä pari todella vaarallista tekopaikkaa, josta ei kuitenkaan syntynyt lisäosumia. Haukkojen tekeminen toisessa erässä oli aavistuksen pehmeää paria terävää vastahyökkäystä lukuunottamatta, joista ei kuitenkaan saatu aikaiseksi tarpeeksi laadukasta viimeistelyä. Erä oli kokonaisuutena Huntersin hallussa, mutta porvoolaistenkin kosteahko ruuti esti lisäosumien syntymisen.

Maalivahtien torjunnat olivat 10-15 Roope Koskiselle.

KOLMAS ERÄ

Kolmannen erän alku tarjosi Haukoille jo viidennen erikoistilanteen, jossa nähtiin jo parasta kiekollista tekemistä. Silti Hunters oli päästä rokottamaan alivoimalla läpiajosta, mutta Roope Koskisen loistopelastus piti eron edelleen yhdessä maalissa. Hunters jatkoi jäähynsä jälkeen siitä mihin se toisessa erässä jäi, eikä Haukat päässeet oikein oman pelinsä ytimeen käsiksi muutamaa puolittaista paikkaa lukuunottamatta.

Myös Hunters sai pitkästä aikaa kokeilla ylivoimaansa, joka tuottikin alkuun pari vaarallista vetoa, mutta heikko laatu laukauksissa pelasti Haukat. Kesken Huntersien ylivoiman Haukat pääsivät kuitenkin 2-1 hyökkäykseen ja jälkitilanteesta Lari-Henrik Posti pääsi tuikkaamaan kiekon verkkoon. Näin tilanne tasoittui lukemiin 1-1.

Erän puolivälissä Haukoille tarjoutui jälleen mahdollisuus maalintekoon ylivoiman turvin, mutta ylivoima yski edelleen ratkaisevilla hetkillä. Kuutisen minuuttia ennen loppua Oranssit sähläsivät vaihtoaition edessä itselleen joukkuerangaistuksen liiallisesta pelaajamäärästä, joten Huntersille tarjoutui vielä mahdollisuus ottaa vahva kiinnitys pelin voitosta. Hunters saikin lauottua pariin otteeseen hyvästä paikasta, mutta Roope Koskinen maalillaan hoiti hommansa.

Hunters sai vielä erän loppuun hyvää pyöritystä, mutta laukaukset jäivät Haukkojen onneksi melko vaatimattomiksi. Näin varsinainen peliaika päättyi lopulta tasalukemiin 1-1.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan olivat 36-20 Roope Koskisen sarakkeeseen.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 20 sekuntia, kun Hunters-puolustus sähläsi kiekon suoraan keskialueella ansiokkaasti karvanneelle Sasu Heleniukselle, joka täräytti laatan varmasti pussiin läpiajonsa päätteeksi.

Näin Haukoille lopulta jatkoaikavoitto tiukan taistelun päätteeksi lukemin 1-2.

Hommat jatkuvat tästä kohti syyskuuta, jolloin pelataan treenipelit Titaaneja vastaan. Siitä lisää lähempänä. Nyt mennään jälleen eteenpäin, sanoisi muuan tamperelainen kiekkolegenda!