top of page
Ice Hockey Game

Haukkojen miehekäs taistelu ei aivan riittänyt, SaPKo rankkarivoittoon

Haukkojen hieno ottelu ei saanut arvoistaan kruunua, SaPKon voittaessa tänään viihdyttävän ottelun rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-4. Vaikka Haukat eivät kertaakaan johtaneet ottelua, tekeminen ja taistelu oli etenkin kolmannessa erässä vakuuttavaa. Johtomaali roikkui ilmassa useaan kertaan, mutta SaPKo kesti Haukkojen myllyn ja hoiti lisäpisteen kotiin, sellaista on urheilu välillä. Päätä ei silti ole syytä painaa pensaaseen ja pistekin on parempi kuin ei mitään. Tästä taisteluilmeestä jäi paljon mukaan seuraaviin peleihin.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä tarjosi tiukkaa vääntöä ja sinunkauppoja, joukkueiden tutustuessa toisiinsa ja pelisysteemeihin. Haukkojen ensimmäinen erikoistilanne tarjoiltiin vajaan kahdeksan minuutin kohdalla, joka ei kuitenkaan saanut maaliverkkoja pölisemään.


Peli eteni hyvin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan saanut oikein aikaiseksi aivan viiden tähden maalipaikkoja puolustuspelin toimiessa kummassakin päässä mallikkaasti.


Haukkojen Lari-Henrik Posti hankki erinomaisella liikkeellään rangaistuslaukauksen, jonka SaPKo-vahti Juho Ahopelto kuitenkin loistavasti malttoi seurata ja torjua.


SaPKo pääsi myös yrittämään erän loppuun pukukoppimaalia ylivoiman turvin, joka näytti ensin valuvan hukkaan, mutta yhden syöttöketjun onnistuminen riitti siihen, että SaPKon Topias Saramäki pääsi vielä rähmältäänkin iskemään kiekon Haukkojen maaliin. Syöttöpisteet osumaan keräsivät Joe Leinonen ja Eemil Heikura. Maali syntyi ajassa 19.18.


Samassa ajassa Haukat otti myös toisen jäähyn, jota jäi vielä kärsittäväksi toisen erän alkuun.


Ensimmäisen erän torjunnat menivät 10-13 SaPKon Juho Ahopellolle.

TOINEN ERÄ


Toinen erä alkoi siis SaPKon ylivoimalla, jonka joukkue käytti hyödykseen 44 sekunnin jälkeen. Hyvin pyörinyt ylivoimakuvio sai sinettinsä, kun Niklas Romppainen pääsi iskemään maalin edestä melko vapaasti kiekon ohi Samu Mäkisen. Syötön maalin takaa tarjoili Kasper Tarvainen. Toinen syöttäjä oli Kasper Piitulainen.


Maalin jälkeen SaPKo sai hieman enemmän otetta pelistä, Haukkojen jäädessä hieman telineisiin avausten ja hyökkäyksiin lähtöjen kanssa. SaPKo tukki hyvin keskialuetta ja käänsi nopeasti peliä aiheuttaen Haukkaparvelle kiireitä. SaPKon jalkanopeus oli myös hieman myrkkyä Haukoille, jotka joutuivat puolustamaan ja käyttämään paljon energiaa. Tämä herätti myös odotetusti Haukkavalmennuksen, Mikko Juutilainen ottaessa aikalisän ajassa 24.54.


Haukat pääsivät toteuttamaan aikalisän teesejä ylivoimalla, joka ei kuitenkaan tarjonnut toivottua tulosta. Haukkojen hyökkäykset jäivät edelleen hieman piippuun, eivätkä ratkaisevat syötöt löytäneet kohdettaan.


Lopulta myös Haukat onnistuivat, hieman jo hukatulta tilanteelta näyttäneen aihion myötä, jossa kiekko pomppi lopulta Lari-Henrik Postille takatolpalle, jolla oli tyhjä pömpeli edessään. Syöttöpisteet saivat Matias Kutvonen ja Lenni Kämäräinen.


Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, Haukkojen järjestäessä jälleen SaPKolle ylivoimatilanteen. Ylivoimaa ehdittiin pelata vain 12 sekuntia, kun kiekko kaivettiin jälleen Haukkojen pömpelistä hyvän pakkopelikuvion päätteeksi. Kiekon puttasi maaliin lopulta Kasper Tarvainen, Niklas Romppasen ja Emil Heikuran syötöistä.


Haukkojen vastausta odoteltiin kuitenkin vain vajaa minuutti. Hyvän hyökkäyksen jälkeen kiekko jäi Jussi-Pekka Jokiselle, joka toimitti kiekkoa upella kääntösyötöllä Niko Lottaselle takatolpalle, johon SaPKo-puolustaja löi mailansa väliin. Täten osuma merkittiin J-P Jokisen nimiin. Näin lukemat vaihtuivat hetkessä jälleen maalin eroon, lukemiin 2-3. Syöttöpisteet Niko Lottaselle ja Tuomas Tillille.


Maali toi Haukoille valtavasti energiaa, joka ilmeni hurjana usean minuutin paineena SaPKo-päädyssä, josta puuttui vain se tärkeä maali. SaPKo selvisi rynnistyksestä ehjin nahoin, joka siivitti joukkueen maalin johtoasemassa erätauolle, vaikka Haukoilla oli paikkansa aina erän viime sekunneille saakka.


Toisen erä torjunnat menivät 12-9 Haukkojen Samu Mäkiselle.

KOLMAS ERÄ


Kolmas erä oli huikea Haukkojen näytös.


Joukkue aloitti kolmannen erän heti hyvällä sykkeellä, Niko Lottasen täräyttäessä erän alkuun komean laukauksen, jonka Juho Ahopelto pystyi kuitenkin torjumaan. Erä eteni Haukkojen yrittäessä vimmatusti tasoitusta ja SaPKon varjellessa johtoaan, iskien vastaan mahdollisuuden tullen.


Haukkojen vyöry tuotti tulosta, kun Sasu Helenius heitti hyvän paineen päätteeksi loistavan poikittaissyötön J-P Jokiselle, joka sai suorastaan kuskata kiekon tyhjään maaliin. Toinen syöttäjä oli Niko Lottanen. Maalintekoaika oli 43.50.


Sapkolla oli myös paikkansa, joukkueen saadessa yhden läpiajonkin, jonka Samu Mäkinen kuitenkin selvitti. Jälkitilanteesta saatiin pienet pystypainit ja tunteenpurkaukset, jotka tuottivat lopulta Haukoille ylivoimatilanteen. Ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta viimeistely jäi piippuun.


Haukkojen ote jatkui väkevänä ja joukkue haki johto-osumaa vimmatusti. SaPKo joutui jatkuvasti puolustusasemiin, mutta Haukat eivät saaneet hyödynnettyä väkevää otettaan tuloksellisesti. Kiekko pyöri parhaimmillaan maaliviivalla, mutta koko erän Haukkavyöryn pehmittämä jää pelasti savonlinnalaiset takaiskulta tässä kohtaa.


Haukkojen voimakas hyökkäyspeli tarjosi vastaiskun paikan SaPKolle vajaa kolme minuuttia ennen loppua, joka päättyi Haukkamaalin tolppaan. Peli oli luvalla sanoen pienten marginaalien mittelö.


Haukkojen kapina tuotti joukkueelle vielä ylivoimatilanteen viimeiselle minuutille, josta joukkue ei kuitenkaan päässyt naulaamaan peliä nimiinsä. Näin SaPKo luvalla sanoen pelastui köysistä ja kairasi itselleen pisteen. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä 14-6 Juho Ahopellolle, kokonaisuudessaan 37-29.


Kun jatkoaikakaan ei tuonut selvyyttä tuloksellisesta paremmuudesta, ammuttiin tämä ilta päätökseen rangaistuslaukauksilla. Siinä savonlinnalaisvieraat olivat piirun verran tehokkaampia. Ottelun voittomaaliksi jääneen rankkarin viimeisteli SaPKon Oskar Myllys.


Näin Haukoille kirvelevä tappio, joka ei kuitenkaan anna aihetta suureen murheeseen. Tekeminen oli erittäin hyvää kautta linjan, vain tehot puuttuivat ratkaisevissa paikoissa. Kolmannen erän pelin perusteella tuntuu hieman väärältä hävitä, mutta jääkiekko on peli, eikä peli ole aina reilua. Tällä siis mennään ja onnitellaan vastustajaa voitosta.


Seuraavaksi pelataan pari matsia vieraissa, heti tulevana perjantaina Lapualla ja lauantaina Uusikaarlepyyssä. Kotipelit jatkuvat taas 21.10 Raahe-Kiekkoa vastaan.


Hyvää viikonlopun jatkoa!


176 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page