top of page
Ice Hockey Game

Haukkojen tappioputki jatkuu, Virkiä kairasi pisteet kolmen maalin takamatkalta

Haukkojen tappioputki sai jatkoa virkeämmän Virkiän kustannuksella. Haukat johtivat ottelua jo 3-0, mutta etenkin toiseen erään virkistynyt lapualaisorkesteri laittoi vilkun tylysti vasemmalle ja paineli ensin tasoihin ja lopulta päätöserässä voittoon lukemin 3-4. Tekopaikkoja Oransseilla oli riittävästi, vaikka laukauksissa kaverille jäätiinkin, mutta viimeistely tuottaa edelleen harmaita hiuksia. Virkiä puolestaan teki Haukkojen pelistä vaikean hyvällä liikkeellään ja aktiivisella työnteolla, joka lopulta palkittiin ansaitusti.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä tarjosi vauhdikasta ja tilannerikasta jääkiekkoa, niinkuin kuvaan sopii. Haukat otti isännän otteet käyttöön heti alusta alkaen, kun Lari-Henrik Posti vei kotijoukkueen johtoon jo 49 sekunnin jälkeen. Virkiä-puolustus sähläsi olan takaa, joka tarjosi mahdollisuuden kiekonriistoon maalin takana, sekä vanhanaikaisen kiepauttamiseen.


Toinen osuma odotutti vain parisen minuuttia, kun Leevi Leipijärvi pääsi rouhimaan kiekon maalin edestä pömpeliin, hyvän hyökkäysalueen höngän jälkeen. Syöttäjinä Leevi Leipijärvi ja Jere Kivinen.


Haukat lisäsi vettä myllyyn jälleen kahden minuutin päästä, kun sadatta otteluaan Haukkanutussa pelannut Niko Lottanen pääsi siunaamaan Joona Häkkisen ampuman reboundin tylysti ja vapaasti maalin kulmalta ylähyllylle. Toinen syöttäjä oli Jussi-Pekka Jokinen. Näin Haukat johtivat ottelua jo 3-0 ajassa 4.36.


Virkiä pääsi peliin mukaan kuitenkin kuuden minuutin kohdalla, iskemällä 3-1 kavennuksen. Pienen mylläkän päätteeksi kiekko jäi vapaaksi maalin eteen, josta Juho Niemelä löi kiekon pönttöön. Syöttäjinä Leevi Kukkonen ja Joshua Kossila.


Molemmilla oli paikkoja lisämaaleihin ja pelissä oli vauhtia ja tapahtumia koko viihdearvollaan. Haukat sai kokeilla erässä ylivoimaansa vielä pari kertaa, mutta lisäosumia ei enää erään nähty, hyvistä paikoista ja vauhdikkaasta hyökkäyspelistä huolimatta. Näin erätauolle siirryttiin 3-1 lukemissa.


Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä menivät Virkiän Severi Isokankaalle lukemin 11-10.


TOINEN ERÄ


Toiseen erään tulikin sitten virkistynyt Virkiä. Hyvien aihioiden luominen palkittiin reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, sähäkän vastaiskun ja hieman onnekkaiden pomppujenkin kautta. Maalin iski Haukkapuolustuksen keskeltä Tommi Rintasalo, Janne Riihimäen esityöstä.


Haukat ottivat pian rangaistuksen ja tarjosivat Virkiälle vapaalippua tasoitukseen, mutta onnistunut alivoimapeli esti lapualaisten aikeet. Takaisku syntyi kuitenkin ajassa 33.38, Joel Sundin iskiessä kiekko hyvän kolmiopelin päätteeksi voimalla Haukkaverkkoon Lauri Leinon ampumasta paluukiekosta. Toinen syöttäjä maalissa oli Jere Autio. Näin Virkiä oli kiivennyt toisessa erässä tasoihin.


Molemmilla oli tontteja lyödä lisämaaleja, mutta Virkiä oli kakkoserän isäntä. Molemmat ottivat erän lopussa vielä rangaistukset, mutta lisämaaleja ei enää toiseen erään saatu. Näin kolmanteen erään mentiin erittäin jännittävissä 3-3 lukemissa.


Maalivahtien torjunnat toiseen erään menivät selvin lukemin Roope Koskiselle 15-5.


KOLMAS ERÄ


Kolmaskaan erä ei ollut jarrun päällä seisoskelua, molempien yrittäessä vimmatusti pelata, eikä vain suojella tasalukemia. Virkiä tuli napsun verran aktiivisemmin peliin ja hyvän turboboostin ansiosta sai iskettyä johtomaalin komeasti ajassa 43.55. Intensiivinen vääntö maalin edessä tarjosi vaarallisen syöttöpaikan vetäjän tontille liukuneelle Riku Rautavirralle, joka lämäsi laatan sydämensä kyllyydestä Haukkaverkkoon. Syöttäjinä Juho Niemelä ja Joshua Kossila.


Haukat laittoivat myös jalkaa liikkeelle ja saivatkin aikaiseksi ainakin näennäisesti kelpoa tekemistä, mutta tulokseen asti tahti ei riittänyt ratkaisevan syötön tai vedon epäonnistuttua viime hetkellä. Virkiä pelasi erän hyvällä energialla ja pystyi esittämään sopivan puolustusvoittoista peliä vaarallisin vastahyökkäyksin höystettynä, joka ei tarjonnut Haukoille tarpeeksi montaa ykköskorin iskunpaikkaa. Tänään nähdyllä tehottomuudella ne kakkoskorin paikat eivät olleet tarpeeksi hyviä.


Haukat saivat mahdollisuutensa Virkiän ottaessa rangaistuksen pelin viivyttämisestä yhdeksän minuuttia ennen loppua. Haukkojen ylivoima jauhoi hyvin, mutta ratkaisut suuntautuivat niukasti maalin ohitse tai Virkiä-vahti Isokankaan syliin.


Haukkojen takaa-ajo sai lisähaasteita kun joukkue otti kampitusjäähyn kuusi minuuttia ennen loppua. Virkiä myllytti vaarallisesti ja pamautti kiekon kertaalleen tolppaan, mutta perille saakka kiekko ei löytänyt myöskään Virkiä-ylivoimalla.


Haukat otti lopussa vielä maalivahdin pois, mutta Virkiä pelasi johtoasemassa todella kypsästi, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti Haukkojen tilan ja ajan pois, eikä loppukiristä saatu oikeastaan minkäänlaista näytettä.


Näin Haukkojen tappioputki sai jatkoa, Virkiän napatessa pisteet mukaansa ja kivuten samalla playoff-viivan paremmalle puolelle.


Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan menivät Roope Koskisen sarakkeeseen lukemin 35-23.


Jälleen koettelee, mutta ei hylkää. Taistelu jatkuu 25.11. kun Järvenpäähän saapuu Riemu Jyväskylästä.

156 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page