top of page
Ice Hockey Game

Hei, me liidetään jälleen!

Matsi Seinäjoella taputeltu. Haukat jatkaa liitoaan 2-3 vierasvoiton turvin. Häjyt joutuvat tänään tyytymään vain hallin nurkissa haviseviin irtosulkiin, joita taistelun tuoksinassa hieman pölähteli. Sarjapisteet lähtevät tänään Porin kautta kohti Järvenpäätä!

AVAUSERÄ


Ensimmäinen erä lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Molempien silmissä kiiluivat arvokkaat sarjapisteet, joita jaossa oli.

S-Kiekko aloitti isännän ottein ja iski avausmaalin jo ajassa 3:12, sitkeän maalinedustekemisen seurauksena. Maalintekijänä oli Elias Märijärvi. Syöttäjänä Oliver Etula.

Ottelu jatkui hyvällä temmolla, kenties aavistuksen isäntäjoukkueen tahdittamana. Haukat pääsi kuitenkin peliin koko ajan paremmin mukaan, eikä paljon puhutut "bussijalat" tuntuneet juurikaan painavan. Haukat pääsivät otteluun mukaan myös tuloksellisesti ajassa 8:38, kun maalille unohdettu Peter Jurvelin pääsi puttaamaan Eelis Räihän toimittaman kuriiripaketin tyylipuhtaasti pussiin. Toinen syöttöpiste merkittiin Michele Vignolille.

Erän loppu mentiin tasaisen vauhdikkaasti, eikä enempää tilastomerkintöjä saatu aikaiseksi. Kotijoukkueen aavistuksen aktiivisemmasta startista kertoivat torjunnat, joita Samu Mäkiselle kertyi 17 kappaletta S-Kiekon Riku Sirviön yhdeksää vastaan.

TOINEN ERÄ, MATKA JATKUU

Toisen erän alkuun Haukat loivat pari hyvää tekopaikkaa, mutta viimeistely jäi vielä piippuun. Haukat pääsivät kokeilemaan myös ensimmäistä kertaa ylivoimaa reilun parin minuutin pelin jälkeen, joka tuotti lähes välittömästi plus-merkkisen tuloksen. Juhani Merikannon B-pisteen kaarelta lähettämä napakka ranneveto löysi tiensä seinäjokisten verkkoon ajassa 23:00. Syöttöpisteille pääsi Andre Linde.

Haukat tarjosivat kotijoukkueelle puolestaan saman mahdollisuuden hetkeä myöhemmin, jolle kuittailu ei tällä kertaa maistunut. Ottelu jatkui tasaviisikoin hyvätempoisena ja edelleen tasaisissa merkeissä. Ajassa 28:10 S-Kiekolle tarjottiin tilaisuutta ylivoimapeliin jo toistamiseen, mutta tilanne kuivui kasaan väärästä vaihdosta tulleeseen joukkuerangaistukseen.

Sitten nähtiin jääkiekon varjopuolia, kun Haukkojen Niki Soila loukkaantui ikävännäköisesti taklaustilanteessa. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia ja peli pääsi onneksi jatkumaan hetken päästä, Soilankin päästyä omin jaloin vaihtopenkille. Tilanne näytti kuitenkin ensin melko pahalta.

Pienen pelikatkon jälkeen vauhdikas toiminta jatkui, jonka seurauksena kotijoukkue S-Kiekko pääsi iskemään kiekon kertaalleen tolppaankin. S-Kiekolla oli myös erän loppua kohti mennessä toinenkin huippupaikka, jonka Samu Mäkinen kuitenkin selvitti tyylikkäästi. Myös Haukat saivat pari loistopaikkaa ennen erätaukoa, mutta S-Kiekon maalia vartioinut Riku Sirviö ei halunnut jäädä kollegaansa kehnommaksi ja torjui Haukkaparven lähentelyt tylysti.

Toinen erä pantiin pakettiin tilanteessa 1-2. Torjunnat Samu Mäkinen 9, Riku Sirviö 13.


KOLMAS ERÄ KAIKEN MUUTTAA VOI

Kolmatta erää lähdettiin toteuttamaan samalla, hyväksi havaitulla konseptilla. Vauhtia riitti edelleen, eikä bensan loppumisesta ollut merkkejä. Haukat saivat luotua mukavaa säpinää kotijoukkueen maalille heti erän alkuun, mutta tuloksellisesti tilannetta ei saatu muutettua.

Tilanteet jääkiekossa muuttuvat kuitenkin salamannopeasti, kuten me kiekkokansa hyvin tiedämme. Tämä konkretisoitui ajassa 43:40, kun S-Kiekko pääsi iskemään tasoituksen kuin varkain. Eemeli Alanen tulitti heti viivan jälkeen viheliäisen rannekudin Haukkapuolustajan jaloista, jota Samu Mäkinen ei kyennyt tällä erää kesyttämään. Maalin syöttäjäksi merkittiin Eppu Oksanen.

Tasaisen ja vauhdikkaan vääntämisen jälkeen Haukat pääsivät jälleen kuskinpenkille. Puolustaja Sasu Helenius pääsi pyöräyttämään kiekon nuottaan maalinedusruuhkan keskiöstä, eikä S-Kiekon puolustus ehtinyt tähän karuselliin mukaan. Syöttäjät Tuomas Tilli ja Michele Vignoli, jolle syöttöpiste oli jo illan toinen. Maalin syntyaika digitaaleissa 51:50.

Haukat pääsivät vielä erän loppupuoliskolla ylivoimalle, mutta numeroiden kaunistelu ei tässä kohtaa ollut enää ajankohtaista. Tiivis puolustus ja tarkka kiekollinen pelaaminen olivat tänään liikaa kotijoukkue S-Kiekolle, joka ei päässyt rakentelemaan tasoitusta kovinkaan konkreettisesti, viimeisen minuutin paria varteenotettavaa ja vaarallista tekopaikkaa lukuunottamatta. Summerin soidessa taululla komeilivat siis lukemat 2-3.


Maalivahtien torjunnat: Haukkojen Samu Mäkinen, 37 ja S-Kiekon Riku Sirviö, 34.

Näin Haukat liitelivät jo kolmanteen perättäiseen voittoonsa. Se pelaa tällä hetkellä voittavaa, vauhdikasta ja modernia jääkiekkoa, jota on ilo katsella. Ei liene vääryys sanoa, että keväinen sensaatiomatka on kasvattanut joukkuetta enemmän kuin aamuinen kaurapuuro ja harjoitusten ohessa imaillut proteiinipirtelöt, vaikka nekin toki ovat tärkeitä energianlähteitä.

Suotuisassa tuulessa on mukava liitää!

Huomenna jatketaan Porissa, kun vastassa on Porin Karhut. Pysykää silloinkin vahvasti mukana.165 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page