top of page
Ice Hockey Game

JHT katkaisi Haukkojen lennon jatkoerässä - Kausi pakettiin kovan taistelun jälkeen

Kausi pakettiin Kalajoella. Se on lyhyesti kerrottu tosiasia. Pidemmin muotoiltua kausi katkesi väkevän taistelun jälkeen, jossa pienet marginaalit ja virheet ratkaisivat homman kalajokisten eduksi. Kaveri sai runnottua ne pari tärkeää playoff-maalia enemmän, joihin Haukkojen lihas ei tällä kertaa aivan riittänyt. Silti ansiokas runkosarjan kakkosen haastaminen kannattaa kantaa ylpeydellä ja ottaa siitä hyvät asiat ensi kauteen.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä starttasi rumpujen paukkeessa ja kalajokisyleisön hurjan kannustuksen saattelemana. Haukat selvisivät kotijoukkueen alkurynnistyksestä kuitenkin melko vaivatta, eivätkä antaneet JHT:lle vapaalippuja tähän karnevaaliin.


JHT painoi alussa peliä kuitenkin sitkeästi Haukkojen päätyyn, luoden pari vaarallista tekopaikkaa. Laukaukset leijailivat kuitenkin ohi ja yli maalin.


Haukat iskivät vastaan paikan tullen terävästi, joka tuottikin riemukkaan avausosuman hyvän hyökkäyksen jälkeen. JHT-puolustaja hukkasi kiekon maalin takana, josta rakentui ensin hyvä vetopaikka ja lopulta irtokiekko, jonka Lenni Kämäräinen iski sisään maalin kulmalta, JHT-vahti Metsäsen ollessa jään pinnassa. Syöttäjänä maaliin Santeri Seppälä.


Haukat saivat hyvän boostin heti maalin jälkeen, joka kuitenkin katkesi hieman yli-innokkaaseen rangaistukseen. Näin JHT pääsi hakemaan kuittausta heti ylivoimalla. Haukat selvitti alivoiman hienosti, eikä JHT päässyt pyörittämään pakkopeliään kovin dramaattisesti. Kiekkoa syötiin ja alivoima taisteltiin esimerkillisesti.


Haukat pääsivät vuorostaan yrittämään ylivoimaa erän loppupuolella kahteen kertaan, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Erittäin hyvää tekemistä ja pari hyvää paikkaa nähtiin, joista toisen pelasti vain JHT-puolustajan nopea mailatoiminta.


Haukoilta erä oli pirteää ja ennakkoluulotonta tekemistä kautta linjan, kun alkurynnistyksestä selvittiin ja matsin tempo tasaantui.


Ensimmäinen erä päättyi Haukkojen komennossa lukemissa 0-1. Maalivahtien torjunnat 15-7 Santeri Metsäsen nimiin.


TOINEN ERÄ

Toinen erä oli siistiä, kovavauhtista playoff-kiekkoa, jossa mentiin eikä meinattu. Molemmilla oli paikkoja useampaankin osumaan, JHT:n ollessa laukaisuherkempi ja aavistuksen niskan päällä ollut joukkue. Kotijoukkue oli myös erän ainoa onnistuja vajaa neljä minuuttia ennen erän loppua varsinaisella Playoff-maalilla. Isokokoinen Eetu Kukka parkkeerasi maalin eteen, jonne kiekkoa toimitettiin asiaankuuluvasti ja tehokkaasti. Kiekko lipuikin lopulta jostain varusteiden uumenista Haukkamaaliin ja tasoitus oli tosiasia. Syötöt Janne Lappalaiselle ja Jyry Kortelaiselle. Enempää tilastomerkintojä toiseen erään ei saatu, näin kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1-1.


Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat 14-6 Samu Mäkiselle.

KOLMAS ERÄ


Kolmas erä olikin sitten playoffia koko rahan edestä. Peli oli fyysistä, tarkkaa ja tunnerikasta, ilman ensimmäistäkään rangaistusta. Maalit olivat erän ensi puoliskolla kortilla, mutta toisella puoliskolla niitä tehtiinkin vuorotahtiin. Ensin JHT siirtyi 2-1 johtoon ajassa 47:17, Niko Himmasen survottua kiekon maalin edustalta väkisin häkkiin. Tilannetta edelsi Haukkapuolustuksen heikko purkuyritus, jonka jälkeen kiekkoa toimitettiin pienestä kulmasta vain maalille ja siitä kautta survimeen. Syöttöpisteet osumaan saivat Jarno Palola ja Iiro Hietakangas.


Haukat kuitenkin vastasivat kolme minuuttia myöhemmin. Matti Rask sai kiekon laidan vieressä, näki tilan ja otti pari terävää potkua, päättäen suorituksen upeaan ja räjähtävään laukaukseen, joka painui etukulmasta tolpan kautta pömpeliin. Tälle upealle vedolle ei JHT-häkkäri Metsäsellä ollut sanansijaa. Syöttöpisteet Eelis Räihälle ja Jere Ylikärpälle. Näin peli oli jälleen tasalukemissa 2-2.


Kolme minuuttia myöhemmin hyvän JHT-vaiheen jälkeen kotijoukkue onnistui jälleen. Hyvän maskin takaa ammuttu viivakuti osui jo tolppaan ja JHT:n isot hyökkääjät hoitivat homman loppuun repien ja raastaen kiekon lopulta maalinedusruuhkasta nuottaan. Maalintekijänä lopulta Jarno Palola. Näin kotijoukkue otti jälleen johtoaseman lukemin 3-2.


Haukat eivät tästäkään säikähtäneet, vaikka JHT painoikin maalin jälkeen päälle aika aktiivisesti. Haukat pelasi fiksusti ja liikuttelivat kiekkoa ripeästi, ollen isoja kalajokisia nopeampia monessa kohtaa. Haukkojen hyökkäyksistä puuttui kuitenkin se viimeinen silaus, jolla peli olisi saatu tasoihin. Lopulta Haukat pääsivät ottamaan aikalisän ja yrittämään jälleen upporikasta ja rutiköyhää, joka tällä kertaa kannatti täysin oikeassa paikassa. Haukat sai hyvän pyörityksen aikaiseksi, joka päättyi Antti Immosen erikoiseen kääntölaukaukseen viivan kupeesta, joka leijaili maskin takaa JHT:n maaliin. Täydellinen playoff-maali siis. Syöttöpisteet keräsivät Santeri Seppälä ja Lenni Kämäräinen.


Lisäosumia ei enää erässä nähty, molempien varjellessa maaliaan viimeiseen saakka. Pari vaarallista paikkaakin nähtiin vielä, mutta tulos jäi piippuun. Näin edessä oli raastavan repivä jatkoaika, joka kruunasi tämän playoff-sarjan ratkaisun.


JATKOERÄ

Jatkoerässä JHT oli lievästi niskan päällä, saaden runnottua vahvoja hyökkäyksiä ja pyörityksiä Haukkojen päähän. Haukoillakin oli myös omat paikkansa ja kiekko pomppi parhaimmillaan jo maaliviivan lähellä, joten todella marginaaleilla mentiin. Haukat myös saivat tarjottua JHT:n kuormitetulle ja kookkaalle pakistolle tuskaisia hetkiä hyvällä liikkeellään.


Lopulta jonkun on peli voitettava ja tällä kertaa se oli kotijoukkue JHT. Keskialueelta auennut melko harmittoman näköinen, nopea hyökkäys ajautui laitaan ja aina maalin taakse, josta hyvällä jalalla porhaltanut Santeri Salminen sai kiepautettua kiekon vanhanaikaisella ohi Samu Mäkisen, joka oli tilanteessa ratkaisevan hetken myöhässä. Näin Kalajoen halli repesi liitoksistaan, Haukkojen joutuessa toteamaan tilanne karvaasti kovan taistelun ja ennenkaikkea sitkeän venymisen jälkeen.


Kellot pysähtyivät lopulta Kalajoella aikaan 66:01 ja maalivahtien torjunnat olivat 35-39 Samu Mäkiselle.


Tosiasiat ovat tosiasioita. Kaksi ensimmäistä kiinnitystä eivät vielä riitä, se kolmas jäi tällä kaudella piippuun. Sarjakakkonen JHT sai koneensa käyntiin ensimmäisellä jatkoaikavoitollaan, jonka meinasi jo itse söhlätä lopun hölmöilyllään. Loppu onkin Haukkojen kannalta ikävää historiaa.


Silti päätä ei kannata painaa pensaaseen. Kuten jo todettua, sarjakakkonen laitettiin niin ahtaalle kuin vain laittaa pystyi, luvalla sanoen ailahtelevan ja tuulisenkin kauden jälkeen. Playoff-paikasta mähistiin aina viimeisiin kierroksiin saakka sekä hyvien ja huonojen päivien ero oli liian suuri. Silti tällainen pudotuspelisarja ja taistelu on kunniakas asia, jota ei tarvitse hävetä missään yhteyessä. Nyt vain kävi näin. Tämä on jääkiekkoa.


JHT:lle kiitos playoff-henkisestä, kovasta sarjasta ja onnea jatkoon!


Nyt on aika vetäistä happea. Kausi on tässä, mutta palataan ääneen kun alkaa ropista jo ensi kautta koskevia tiedotettavia asioita ja fiilistelyjä.


Kiitos, että olette olleet mukana Haukkamatkalla, Oranssilla linjalla!414 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Ice Hockey Game
bottom of page