top of page
Ice Hockey Game

Juhlapelistä kitkerä jatkoaikatappio

Ensin ne tärkeimmät. Numero 12 nousi juhlallisesti kattoon tunteikkaiden vaiheiden ja yhteisöllisten kiitospuheiden saattelemana. Paikallisia junioreita oli sankoin joukoin kannustamassa idoliaan ja valmentajaansa, joka pääsikin huomion keskipisteeksi kunniakujaa pitkin. Nyt tuo hieno luku koristaa vihdoin K-Rauta Areenan seinää. Tilaisuuden näet kokonaisuudessaan videoituna Haukkojen Instagram-tilillä @haukatedari.Itse peli oli Haukkojen osalta varsin kaksivaiheinen. Ensimmäinen erä oli hyvin tiukkaa ja tasaista vääntöä, joka tarjosi molemmille hyviä tekopaikkoja. Haukat saivat vahvan otteen pelistä raahelaisten erän ainoan jäähyn aikana reilun yhdeksän minuutin kohdalla. Peli pyöri vinhasti Raahen päädyssä, mutta tehokkuus ei ollut kohdallaan. Erän vaarallisimmista tekopaikoista vastasi kuitenkin Raahe-Kiekko, jonka yritykset pyörivät maaliviivalla. Myös erän ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue, joka ensin laskettiin tolpaksi, kiitos Joonas Hatulan erittäin terävän ja tarkan laukauksen. Tuomareiden tarkempi yhteistarkastelu kuitenkin käänsi tilanteen 0-1 vierasjoukkueelle.


Erätauolle siirryttiin Raahe-Kiekon 0-1 johtoasemassa. Maalivahtien torjunnat menivät 16-11 Samu Mäkisen nimiin.


TOINEN ERÄ


Toinen erä tarjoili melko vähän Haukka-ilonaiheita. Tekeminen oli pääosin hyvää ja energistä, mutta punainen lanka ja ennenkaikkea tehokkuus siitä puuttui. Raahe pääsi täräyttämään kiekon pariin otteeseen nuottaan kahden minuutin sisällä, aikaan 34:06 ja 36:50. Ensimmäinen maali oli tyylipuhdas kiekonmenetys puolustusalueella, josta Teemu Laurila toimitti kiekon etuyläkulmaan. Maaliin ei syöttäjiä. Toisen kerran helähti vähän edellisen kaltaisen hukkaamisen seurauksena, josta Jami Uusinarkaus pääsi nautiskelemaan Kalle Sippalan syötön takatolpalta nuottaan. Näin peli oli yhtäkkiä 0-3, joihin lukemiin erä päättyikin. Haukat saivat yrittää kavennusta erän viimeiset 2 minuuttia, mutta tuloksetta.


Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat tasan 11-11.


KOLMAS ERÄ


Kolmanteen erään Haukat olivat saaneet aikaiseksi ryhtiliikkeen, joka näkyi hyvänä tekemisenä erän alusta saakka. Vain 32 sekuntia ennätettiin pelata, kun Matti Rask pääsi toimittamaan kiekon suoraan aloituksesta kohti verkkoa, joka yllättikin Raahevahti Miska Olanderin. Syöttäjänä sentteri ja aloitusvoittaja Aleksi Virta.


Haukat jatkoi hyvää tekemistä, saaden palkinnon siitä ajassa 45:47 ylivoimamaalilla. Suoraviivaisen kiekonliikuttelun päätteeksi Santeri Seppälä pääsi tälläämään limpun suoraan syötöstä takayläkulmaan. Esityön maaliin tekivät Niko Lottanen ja Leevi Leipijärvi.


Haukat saivat vyörytettyä hyökkäyksiä kohti Raahen maalia, mutta tekemisestä puuttuivat vain ne tehot. Tasoitukseen oli kyllä tarpeeksi paikkoja. Pelin luonteelle sopivasti Haukat saivat kuin saivatkin punnerrettua pelin tasoihin 3 sekuntia ennen loppua kuuden kenttäpelaajan turvin. Sankariksi nousi Santeri Seppälä illan toisellaan, joka löi limpun jälleen onetimerilla verkkoon Niko Lottasen oivaltavan kiekonliikuttelun ja nappisyötön turvin (tilastopalvelussa syöttöpiste on virheellisesti merkitty Leevi Leipijärvelle). Näin Haukat olivat nousseet tasoihin ja edessä oli jatkoaika.


Jatkoajalla homma loppui kuitenkin lyhyeen, kun käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan rokottanut Raahe iski pelin kirjoihin ja kansiin komealla kuviolla. Maalin kulmalle unohdettu Aapo Muotio toimi ratkaisijana, syöttäjinä Joonas Hatula ja Teemu Kiviniemi.


Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 39-36 Samu Mäkiselle.


Näin Haukoille kuitenkin piste hyvän nousun jälkeen, vaikka se ei tietenkään täysin tyydytäkään. Huomenna on kuitenkin uusi peli kohtuullisen tutuilla askelmerkeillä, joten kasvojenpesua tarjotaan melko pikaiseen tahtiin.


Huomisiin siis!137 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page