top of page
Ice Hockey Game

Kaarinasta kotiinviemisenä sulkasato

Haukoille sattui Kaarinan lauantai-illassa se surullisenkuuluisa ohipeli. Lukemat 10-1 eivät jätä hirvittävästi spekuloitavaa tai jossiteltavaa tulosurheilussa. Jos aiemmat pelit olivat niitä maalin pelejä, tässä otettiin nyt hieman korkoja useammankin pelin edestä. Rökäletappiosta huolimatta pisteitä menetettiin vain se kolme, joten taistelu jatkuu ja tästä voi ammentaa sopivaa positiivista kiukkua tuleviin tiukkiin koitoksiin.Ottelun alku oli kaikkiaan hyvää ja energistä tekemistä, Indiansin ollessa aavistuksen niskan päällä. Kotijoukkue pääsikin ottelussa johtoon ajassa 2:09, Domenic Gurshmanin iskiessä kiekon nuottaan. Syöttäjinä Haukoistakin tuttu Nikita Kochubeinik sekä Wilhelm Juvonen.


Haukat saivat pakan kasaan ja hyökkäyksiä kohti Indians-maalia, joka tuotti myös tulosta pienen onnenkin seurauksena. Arttu Virtanen sai kunnian olla Haukkojen tasoitusmaalin tekijänä, johon syöttöpisteen sai Kristofer Jõgi. Peli jatkui tasaisena ja vauhdikkaana, kaikkien merkkien ollessa vielä sen suuntaisia, että tästä saataisiin kova kiekkokapina. Haukat pääsivät yrittämään johtomaaliakin heti perään tulleen ylivoiman avulla, mutta hyvästä paineesta huolimatta tulosta ei saatu.


Sitten tuli hetki, jolloin pipo meni täysin silmille. Ensin epäonnisen kompuroinnin seurauksena hukattu kiekko päätyi suoraan Vilho Arolan lapaan, jolla oli vaivaton rasti iskeä kiekko lähietäisyydeltä yläkulmaan. Maalin jälkeinen vaihto päättyi myös 9 sekunnin jälkeen kotijoukkueen maaliin, nopeasti auenneen 2-1 hyökkäyksen seurauksena. Maalin viimeisteli takatolpalta illan hattutemppusankari Kristian Tikka, joka sai namupassit Veeti Mäkilältä ja Toni Mahkoselta. Tässä kohtaa Haukat otti aikalisän.


Erän lopussa, ajassa 18:18 kylmää vettä ropisi niskaan jälleen, Mikko Kärjän iskiessä kiekon jälleen nuottaan Esko Gröhnin syötöstä. Näistä lukemista lähdettiin myös erätauolle. Maalivahtien torjunnat ensimmäisen erän jälkeen olivat 7-14 Niku Halla-Ahon sarakkeeseen.


Toiseen erään Haukat vaihtoivat maalin suulle Roope Koskisen, mutta tämäkään ei alkanutta alamäkeä enää pysäyttänyt. Indians takoi maaleja toisensa perään niin ylivoimalla kuin tasaviisikoillakin, eikä ottelun voittajasta ollut enää toisen erän jälkeen mitään epäselvyyttä. Toinen erä päätettiin kotijoukkueen johdossa 7-1.


Kolmas erä oli sitä kuuluisaa pelailua, vaikka Haukat pystypäin vielä pelasivatkin. Indians kaunisteli lukemat vielä niihin surullisiin kaksinumeroisiin, joka oli kruunu mustan illan otsalle.


Tämä unohdetaan nopeasti ja siirrytään eteenpäin kohti ensi viikonloppua ja MuiK-ottelua.

257 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


Ice Hockey Game
bottom of page