top of page
Ice Hockey Game

Kaksi erää lätkää ei riittänyt tänään Haukkaparvelle

Haukkojen heikko ensimmäinen erä koitui tänään kohtaloksi Kalajoen jääpalatsissa. Kotijoukkue JHT isännöi erää täysin ja lappoi uuniin kolme maalia, jolla pääsi ratkaisevalle karkumatkalle. Lukemat imartelivat Haukkoja, koska paikkoja oli varmasti pariin kolmeen lisäosumaankin. Haukat tulivat lopulta vielä maalin päähän hyvän toisen erän ansiosta, mutta tänään(kään) 40 minuuttia jääkiekkoa ei oikeuttanut sarjapisteisiin, joka on todettu useampaan otteeseen monen tahon voimin melko tappiolliseksi reseptiksi. Loppulukemat Kalajoella tänään 6-3.ENSIMMÄINEN ERÄ


Tappioiden marinoima, sisuuntunut kotijoukkue JHT aloitti ottelun ennakko-odotusten mukaisesti todella myrskyisästi. Heti ensimmäinen hyökkäys tuotti pienoisella Haukka-avustuksella tolppakudin. Ensimmäisen rynnistyksen rauhoittuessa Haukatkin pääsivät peliin mukaan ja saivat kairattua pari hyvää maalipaikkaa.


Haukkojen ensimmäinen tuhannen taalan paikka napsahti hienon 3-2 hyökkäyksen päätteeksi, mutta laukaus suuntautui hiuksenhienosti maalin takanurkasta ohitse. JHT:n uutteruus palkittiin puolestaan jo ajassa 5.57, kun vahvan hyökkäyksen päätteeksi kiekko mätettiin maalin edestä Samu Mäkisen selän taakse. Maalintekijänä Stevie O'Connor, syöttäjänä Jani Nurkkala.


JHT:n vahva tekeminen jatkui myös maalin jälkeen. Laidat ryskyivät ja sinipaidat painoivat peliä väkisin Haukkojen päätyyn, Haukkojen saadessa vain joitain vastahyökkäyksiä sekaan. JHT:n ote oli kuitenkin erittäin väkevä ja maali roikkui pitkään ilmassa. Vain Samu Mäkisen torjuntojen pitäessä pelin lukemissa 1-0.


JHT:n myllerrys katkesi hetkellisesti rangaistukseen, josta Haukat pääsivät yrittämään tasoitusta ja pelin virtaan pääsyä. Ylivoimassa olikin hyviä aihioita ja ideaa, mutta ne ratkaisevat palaset eivät osuneet kohdalleen. Ylivoiman epäonnistumisen kruunasi vielä JHT:n alivoimamaali, joukkueen päästessä Haukkojen hieman huolimattoman kiekonsiirtelyn ansiosta 2-1 hyökkäykseen. Mallikkaat poikittaissyötöt pelasivat niin pakiston kuin Samu Mäkisenkin ulos tilanteesta ja Jarno Palolalla oli helppo työ siirtää musta nuottaan. Syöttöpisteille pääsivät Konsta Jääskeläinen ja Leevi Viljanen.


JHT oli erän kiistaton isäntä painaessaan loppueränkin samalla sykkeellä, eikä Haukoille jäänyt oikein muita vaihtoehtoja kuin yksittäiset vastahyökkäykset ja purkukiekkojen heittely. JHT ei antanut myöskään armoa yhdessäkään nukahduksessa ja hieman onnekkaastikin kiekon lopulta saanut JHT pääsi iskemään pelin jo 3-0 lukemiin Niko Långin toimesta ajassa 17.10 aloituksen jälkimainingeista. Syöttöpisteille Leevi Viljanen ja Petri Priuska.


Haukat pääsivät vielä yrittämään ylivoimamaalia erän lopussa, mutta kuviot olivat hukassa ja kiekonkin poltellessa tärkeillä hetkillä lapaa jäi ensimmäisestä erästä Haukkojen osalta melko kesy jälkimaku. JHT sen sijaan oli väkevällä isäntä.


Näin erä JHT:lle isännän otteilla 3-0.


Maalivahtien torjunnat Samu Mäkisen nimiin 11-6.


TOINEN ERÄ


Toinen erä alkoi vahvalla Haukkatekemisellä, jota tauon oletettu käärmekeitto oli boostannut. Valitettavasti vain tehot jäivät puuttumaan, joka on perin olennainen osa voittavaa lätkää. JHT sen sijaan ei tällaisesta vaivasta kärsinyt, vaan toimitti kiekon jo erän ensimmäisestä hyökkäyksestään komeasti Haukkapömpelin ylänurkkaan. Stevie O'Connor täräytti upean one-timerin b-pisteen kaarelta, jonka Jani Nurkkala tarjoili kulmasta sopivasti. Toinen syöttöpiste Ville Kivimäelle. Näin JHT siirtyi jo 4-0 johtoon, kun peliä oli keretty taivaltaa vain 21.13.


Haukkojen Lari-Henrik Posti esitti useaan otteeseen erittäin pirteää tekemistä ja laukoi sinnikkäästi paikasta kuin paikasta, mutta tähdet eivät olleet kohdallaan. Seuraavaksi tähtiä lähdettiin haastamaan ylivoimapelin turvin, joka lopulta tarjosi sitä lohtua Oranssien leiriin ajassa 24.10. Kiekko pelattiin Sasu Heleniukselle, joka toimitti rannelaukauksellaan kiekon täydellisellä korkeudella ja voimalla maalille, jonne oli isketty väkevää maskipeliä. Syöttöpisteet J-P Jokiselle ja Santeri Seppälälle. Kiekko painui suoraan nuottaan, JHT-vahti Eetu Uotisen haroessa auttamatta tyhjää pelaajamuurin takaa.


Sitten Haukat löysivät viisasten kiven, jolla saatiin aikaiseksi myös tulosta. Hienon takakarvauksen ansiosta Haukat pääsivät ylivoimahyökkäykseen, jonka seurauksena illan näkyvimpiä Haukkoja ollut Lari-Henrik Posti viimeisteli todella kliinisesti suoraan Lenni Kämäräisen poikittaissyötöstä. Toinen syöttäjä maaliin oli Matti Heikkinen.


Vain reilu minuutti myöhemmin tärähti jälleen, todellisen koulumaalin muodossa. Upeasti pelattu hyökkäys avauksesta lähtien päättyi samantyyppiseen ratkaisuun kuin aiempikin maali. Tällä kertaa viimeistelijänä oli edellisen syöttäjä Matti Heikkinen. Upean poikittaissyötön ja jätön tarjoilivat Juuso Hoikka ja Veeti Leipijärvi.


Haukat saivat maalista virtaa, joka tuotti hyviä hyökkäyksiä ja uutteraa tekemistä. JHT ei myöskään vetäytynyt kuoreensa, vaan antoi Haukkaparvelle alati uhkaa ja vaaraa, joten ottelun toinen erä oli erittäin hyvää kiekkoviihdettä.


Haukkojen hyvä nousu sai tummia pilviä rikkeen muodossa erän loppupuolella, josta JHT:lle vihellettiin rangaistuslaukaus. Jarno Palola kuitenkin epäonnistui yrityksessään ja näin ottelu säilyi lukemissa 4-3. Tämä tulos kantoi myös ottelun toisen erän päätyyn saakka.


Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat 15-14 JHT:n Eetu Uotiselle.

KOLMAS ERÄ


Kolmas erä oli tuimaa ja tasaista vääntöä, jossa ei säästelty. Laidat ryskyivät ja lisämaaleja haettiin vimmatusti. Molemmilla oli paikkoja riittämiin muuttaa ottelun kulkua ja tulosta, mutta lopulta siinä onnistui enää vain kotijoukkue JHT, joka siirtyi ottelussa kahden maalin johtoon ajassa 54.29, Haukkojen hukattua ensin oma ylivoimatilanteensa. Löysä mutta riittävän tarkka roiskaisu viivalta yllätti Samu Mäkisen täysin, jonka näkökenttää peittivät ratkaisevalla hetkellä oma puolustus ja JHT-hyökkäys. Maalin teki Niko Lång ja illan kolmannen syöttöpisteensä nappasi Leevi Viljanen.


Haukat ei tästä enää toipunut, vaikka yritystä riitti loppuun saakka. Samu Mäkinenkin otettiin maalilta pois, mutta JHT rankaisi tästä riskinotosta vielä kertaalleen Samuli Ylinivan toimesta, joka toimitti limpun tyhjään pömpeliin.


Näin Haukoille kirvelevä tappio, joka kulminoitui erittäin heikkoon ensimmäiseen erään. Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan olivat 36-30 Samu Mäkiselle.


Pelissä oli paljon hyvääkin, mutta limboksi jäänyt ensimmäinen erä sinetöi Haukkojen tappion Kalajoella. Tätä ei kauaa ehditä kuitenkaan murehtia, sillä huomenna ollaan jälleen askissa. Tällä kertaa Raahessa, jossa isäntänä toimii paikallinen Raahe-Kiekko.


Tästä lisää huomenna!


168 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page