top of page
Ice Hockey Game

Kotivoitto! Hollolan Jättiläiset nurin Järvenpään perjantai-illassa.

Game over!


Kotivoitto on tosiasia, samoin pari sarjapistettä lisää entisten seuraksi.

Haukat teki tänään tarvittavan, pelasi tasavahvan, täydet 60 minuuttia kestäneen jääkiekko-ottelun, joka päättyi toivottuun ja ansaittuun lopputulokseen 5-2.


Ottelun ensimmäinen erä oli kahden alavireisen joukkueen tukkanuottasta, joiden tavoitteena oli vain ja ainoastaan saada kurssi muuttumaan ja ansaita kaveria enemmän tänä ehtoona.

Vauhti oli reipasta ja tilanteita luotiin melko tasavahvasti. Aavistuksen vaarallisemmat tilanteet syntyivät Hollolan jättien toimesta, jotka olisivat naulattu todennäköisesti tulostaululle ilman Samu Mäkisen loistavia torjuntoja. Myös Haukkojen uusittu ykkösketju Kochubeynik-Leipijärvi-Rinnetmäki osoitti pirteitä ja ennakkoluulottomia otteita, luoden erän lopussa pari vaarallista paikkaa hyvillä suoraviivaisilla siiveniskuilla. Ensimmäinen erä mentiin kuitenkin kiikarilukemin ja ilman tilastomerkintöjä. Torjuntoja Samu Mäkiselle kertyi 11, Vesa-Matti Kohopäälle 16.

Toinen erä noudatteli ensimmäisen kaavaa. Giants otti joukkuerangaistuksen ajassa 24:00, mutta Haukat eivät saaneet ylivoimalla aikaiseksi näennäistä tekemistä enempää.

Kuten jo ensimmäinen erä osoitti, Haukkojen ykkösketju ja selostaja Rusasen lanseeraama duo "Tiku ja Taku", eli Leipijärvi - Rinnetmäki oli kahdessa ensimmäisessä erässä Haukkojen parasta osaa, niinkuin ykkösketjulta toki odotetaankin. Tästä todiste ajassa 26:58, kun Leevi Leipijärvi pääsi nousemaan hyvän touhuamisen jälkeen kulmatilanteesta maalin eteen ja ampui kiekon Giants-vahti Kohopään puikoista pussiin. Palkinto myös syöttöpisteen muodossa Joonas Rinnetmäelle ja Juuso Miettuselle.

Giants sai Haukkojen maalin jälkeen vaarallisen virtapiikin, joka oli johtaa tasoitukseen liki välittömästi Haukkojen johtomaalin jälkeen. Sivuverkko ja Samu Mäkinen puolustuksen säestämänä estivät kuitenkin oppirahojen perinnän tällä kertaa. Haukat tarjoili Giantsille myös mahdollisuuden kokeilla ylivoimaa, mutta lysti kesti vain 11 sekuntia, Giantsin kuitatessa Haukkajäähyn korkealla mailalla.

Nelisen minuuttia ennen toisen erän loppua tapahtui positiivinen oikosulku, kun molemmat joukkueet saivat kuin taikaiskusta hurlumhei-vaihteen silmään. Purkauksen tuloksena oli Haukkojen 2-1 hyökkäys, jonka epäonnistuneesta ratkaisusta oli Giantsin vuoro kokeilla läpiajoa, jonka Samu Mäkinen torjui upeasti. Sähköinen tunnelma säilyi aina erän loppuun saakka, molempien yrittäessä tosissaan saada toimitsijoiden trimmatuille liipasinsormille liikettä ja lisää valoja taululle. Haukat otti vielä 10 sekuntia ennen loppua melko turhan jäähyn 2+10 min mallisena. Hyvästä loppupöhinästä huolimatta toimitsijoiden sormet joutuivat haromaan tulostaulun osalta ilmaa, näin kolmanteen erään kotijohdossa 1-0.

Kolmas erä alkoi siis Haukkojen alivoimalla, jonka Giants todisti jälleen vääräksi tavaksi aloittaa erät. Giants tasoitti ottelun ajassa 41:20 ylivoimaosumalla. Tällä kaudella jo liian tutuksi tullut kaava sai tässä kohtaa onneksi erilaisen käsikirjoituksen vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Jani Könönen käytti Giants-puolustuksen nokkaunet hyväkseen ja suorastaan liiteli kohti Giants-maalia kevyellä potkulla. Savolainen kierous unohtui Haukkojen onneksi pukukoppiin, Könösen viimeistellessä suorituksensa suoraviivaisella suorituksella takaressuun. Kun lento saatiin vihdoin päälle, turha sitä silloin on jarruttaa. Tasan kolme minuuttia ehdittiin pyörittää kelloa, kun Niko Lottanen tinttasi kiekon jälleen Giants-nuottaan, Jussi-Pekka Jokisen ja Antti Rantsin hoitaessa "preppikset" niinkuin kokkimaailmassa tavataan hauskasti ilmaista. Lottasen ilme maalin jälkeen todisti sen, että kypärän sisällä oli jo hieman taakaksikin asti kertynyttä puristusta, jota vapautui kotipubin uumeniin reippaanlaisesti. Lottasen johtama trio otti kolmannessa erässä ykkösketjun viitan harteilleen ja loi päättäväisesti jatkuvaa turvallisuusuhan tuntua Giantsin maalille.

Ottelu alkoi saada ratkaisun makua ajassa 50:22, Giantsin hölmöillessä harhasyötöllä kiekon J-P Jokiselle, joka pääsi nokakkain maalivahti Kohopään kanssa. Kiekko tulisella rannarilla takakulmaan ja kädet nousivat ilmaan jo neljännen kerran tänään Haukkojen osalta. Myös Jani Könönen ketjuineen erottui mukavasti edukseen etenkin kolmannessa erässä 4-1 maalin jälkeen. Haukat tarjoili vielä Giantsille hieman heppoisin perustein pari ylivoimaa, josta Giants sai vielä tekohengitystä. Syöttökoneena tällä kaudella kunnostautunut Jesse Peltonen näytti myös ratkaisuvoimaansa ja täräytti ylivoimalla sellaisen laukauksen, että Järvenpään kenttämestari saattaa päättää iltapuhteensa punomishommiin, sen verran nylon vaikeroi Peltosen muulinpotkun seurauksena.

Giants yritti loppuun saakka ja otti loistavan ottelun pelanneen maalivahti Kohopään penkille, hakien kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Takaa-ajo katkesi kuitenkin lyhyeen kun Jani Könönen kruunasi hienon iltansa ja sinetöi ottelun loppulukemat tyhjään maaliin. Näin ottelu Haukoille lukemin 5-2 ja tappioputki oli vihdoin sahattu poikki.

Maalivahtien torjunnat jakautuivat 24 - 27, Haukkojen Samu Mäkinen ensin mainittuna.

Voitto hyvän ja tasapainoisen ottelun jälkeen oli balsamia höyhenille, joka pitäisi pystyä toistamaan jatkossa entistä tiheämmin. Kotikonnuilla tapahtuvan ottelutapahtuman merkeissä palataan 31.10. kun vieraaksi saapuu Pyry Nokialta. Sitä ennen edessä on kova vieraskiertue, jossa Haukkaparvea isännöi D-Kiekko, Titaanit ja Hunters.

Voitolla viikonlopun viettoon!


34 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page