top of page
Ice Hockey Game

Lempäälän illassa puseroon jatkoajalla

Haukkojen visiitti Lempäälään päätettiin ns. pitkän kaavan mukaan. Tiukka ja vaiherikas ottelu päättyi kotijoukkue Kisan voittoon jatkoajalla 4-3. Haukat pelasivat muutoin kelpo-ottelun, jossa pari harmillista virhettä tarjoilivat Lempäälän Kisalle avaimet voittoon.

ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä ei tarjonnut muita tilastomerkintöjä kuin kotijoukkue LeKin rangaistukset, joista toinen oli 2+10 minuuttia. Haukkojen ylivoima yski kuitenkin sen verran, ettei tarjottua mahdollisuutta saatu hyödynnettyä maalin muodossa, vaikka laukauksia maalille saatiinkin. Muuten Haukat pelasivat pirteän erän, mutta tulosurheilussa se ei juurikaan lämmittänyt.

Erän torjunnat menivät lukemin 14-9 LeKin Valtteri Kylliselle.

TOINEN ERÄ


Toisessa erässä maalihanat sitten aukesivat. Vain reilun minuutin jälkeen kotijoukkue iski kiekon nuottaan suoraviivaisella maalinedusohjurilla, jonka suoritti Oliver Etula. Syötöt Valtteri Myllykalliolle ja Jesse Hurmeelle.

Haukat iskivät pelin tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin. Hyvän hyökkäyspään pöhinän päätteeksi Lenni Kämäräinen tinttasi kiekon pienestä kulmasta sisään, suoraan Leevi Leipijärven oivasta syötöstä. Toinen syöttäjä oli Jesse Söderqvist.


Ajassa 29:33 Haukat sai vuorostaan 2+10 minuutin rangaistuksen, jonka kotijoukkue käytti auliisti hyväkseen. Maali oli upea ylivoimapelin yhteistyönäyte, jossa Jesse Hurme sai pistää kiekon tyhjään verkkoon Waltteri Selimgerein mainiosta poikittaissyötöstä. Aleksi Tiala nappasi maalista myös toisen karan.


Kolmisen minuuttia myöhemmin LeKi iski jälleen, Juuso Papinsaaren kuitatessa Haukkapuolustuksen melkoinen sekoilu, jossa kiekko hukattiin pyörimään kriittiselle sektorille liian pitkäksi aikaa. Maaliin ei syöttäjiä.

Haukat hankaloitti toista erää vielä lisää ottamalla erän loppuun toisen 2+10 minuutin rangaistuksen. Tätä ei LeKi enää pystynyt kuittaamaan, joten kolmanteen erään lähdettiin lukemista 3-1.


Maalivahtien torjunnat 10+16 Samu Mäkiselle.


KOLMAS ERÄ


Kolmannessa erässä nähtiin jälleen Haukkojen hieno ryhtiliike, joka starttasi vain 46 sekunnin jälkeen. Jani Könönen näytti jälleen nopeuttaan ja sulavuuttaan, taiteillen kiekon maalin edestä nuottaan kolmen LeKi-pelaajan estelystä huolimatta. Ratkaisevan syötön tarjosi J-P Jokinen, toinen syöttäjä oli Matti Rask.


Sitten oli vuorossa yksi pelin kulminaatiopiste, kun LeKi sai rangaistuslaukauksen vain puolisen minuuttia Haukkojen kavennuksesta, syynä kiekon sulkeminen. Haukkojen onneksi Jesse Hurme täräytti kiekon takatolppaan ja siitä ulos, joten Samu Mäkinen saattoi kiittää parhaita kavereitaan.


Haukat saivat mahdollisuuden tasoitukseen, kun LeKi otti rangaistuksen vain minuutti epäonnistuneesta rangaistuslaukauksestaan. Haukat haistoivat tilaisuuden tulleen ja iskivät nopean ylivoimahyökkäyksen, jonka mahdollistivat Nikita Puzakovin nopeat jalat ja komea poikittaissyöttö Joni Kiviselle, josta mies ei erehtynyt. Näin lukemat olivat muuttuneet taululle muotoon 3-3.


Molemmat joukkueet tarjosivat vielä toisilleen yhdet ylivoimasaumat, mutta lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty. Näin haettiin ratkaisua jatkoajalta, jota ehdittiin pelata vain minuutti ja 7 sekuntia. Kiekkoa ei saatu toimitettua ulos puolustusalueelta, jolloin LeKin Saku Aavajoki pääsi iskemään kiekon Samu Mäkisen edestä nuottaan, pelattuaan ensin seinän Juho Painilaisen kanssa. Näin tiukka ja tasainen kamppailu kääntyi hiuksenhienosti Lempääläisten eduksi.


Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 37-32 Valtteri Kylliselle.


Tätä ei auta jäädä murehtimaan. Tänään pelataan jälleen kotipubissa, kun ilmassa on suurta paikalliskamppailun tuntua. Vieraaksi saapuu silloin tuttuakin tutumpi MuiK Hockey Uusikaarlepyystä.


Tästä iltapäivällä lisää!


61 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page