top of page
Ice Hockey Game

Lempäälästä komea kasvojenpesu!

Kauden avannut Hunters-ottelu jätti suuhun katkeran maun. Tänään tarjottiin mahdollisuutta huuhtoa murheet viemäriin sarjakärjen kustannuksella, eikä Haukat jättäneet näin herkullista haastetta käyttämättä. Taisto päättyi ehjään, tiukkaan, mutta komeaan 2-3 vierasvoittoon.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä lähti liikenteeseen kotijoukkueen painostuksella, Haukkojen ollessa hieman seuraajan roolissa. Asiaa ei auttanut myöskään erän ensihetkillä otettu joukkuerangaistus väärästä vaihdosta.


Ensimmäinen todellinen vaaran paikka oli kuitenkin Haukoilla, joka siunaantui hyvän vastaiskun jälkeen. Kiekko pelattiin jo takatolpalle, mutta laukaus epäonnistui ja suuntautui roimasti yli. Tästä sisuuntuneena Haukat saivat painetta pikkuhiljaa myös LeKin päätyyn.


Erän painopiste oli kuitenkin aavistuksen enemmän Haukkojen päädyssä, Haukkojen iskiessä tilaisuuden tullen vastaan. Suurta hätää ei Haukoilla ei silti ollut, LeKin pyörityksen jäädessä melko näennäiseksi. Haukoillekin siunaantui pari mehevää paikkaa erän edetessä, mutta tehokkuus puuttui.


Haukat oli kuitenkin se joukkue, joka iski ensimmäisen nuotan. Upeasti pelattu tilanne lähti LeKi-puolustuksen huonosta purusta, josta puolustaja Tuomas Tilli siirsi kiekon nopeasti Lari-Henrik Postille, joka malttoi vielä jatkaa kiekon ykkösellä Lenni Kämäräiselle, jolla puolestaan oli kiitollinen tehtävä pistää kara pussiin. Näin Haukat johtoon ajassa 14.29.


LeKi sai karvaasti kokea maalin jälkeisen vaihdon taikaa, Haukkojen iskiessä kiekko jälleen reppuun vain puoli minuuttia myöhemmin, Jere Kivisen viivalta lauotun kiekon ohjautuessa Matti Heikkisen toimesta maaliin. Maali oli Heikkiselle ensimmäinen Haukkojen nutussa, joten kiekko asianmukaisesti talteen ja vitriiniin. Toinen syöttöpiste merkittiin Leevi Leipijärvelle.


Erän loppu oli Haukkojen hallintaa, joukkueen päästessä pelaamaan vapautuneesti ja onnistumisia allaan. LeKi pääsi yrittämään vielä erän lopussa kavennusta ylivoimalla, mutta Haukkojen hyvä ote kantoi myös tämän kasken ylitse. Kun maaleja ei enää erässä nähty, siirryttiin erätauolle Haukkaparven 0-2 johtoasemassa.


Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä menivät 11-10 Samu Mäkiselle.

TOINEN ERÄ


Toinen erä oli tasaista vääntöä, LeKin tullessa erään takaa-ajajan kiukulla ja yrityksellä. Haukat kestivät kuitenkin lempääläisten hyökkäykset ja säilyttivät 0-2 johdon. Kun erää oli pelattu viisi minuuttia, Haukat kärsivät yhden alivoiman, joka ei kuitenkaan koitunut vieraiden kohtaloksi. LeKillä oli pari aivan tuhannen taalan paikkaa erän edetessä, mutta Samu Mäkinen näytti, miksi hän on niin tärkeä palanen Haukkaorkesterissa.


Haukat saivat myös omat tilanteensa, mutta Leki-vahti Valtteri Kyllinen oli myös mies paikallaan. Haukkojen ehjä viisikkopeli sekä liikkuva, yritteliäs peli-ilme pitivät LeKin takaa-ajajan asemassa. Lopulta LeKin yritys palkittiin, Haukkojen tarjotessa ylivoimaa. Kovan maalinedussäpinän jälkeen Ville Pelttari pääsi survomaan kiekon verkkoon Arttu Niemen ja Aku Kinnarin toimiessa esityön tekijöinä. Maali syntyi ajassa 33.53.


Maali antoi LeKille lisää virtaa ja kiekko alkoi jälleen pyöriä vaarallisesti Haukkapäädyssä. Samu Mäkisen torjunnat, tolpat ja tiivis puolustus estivät kuitenkin lisämaalit tässä kohtaa. Haukat saivat kokeilla myös ylivoimaa, mutta tuloksetta.


Haukat lisäsivät jälleen johtoaan Jussi-Pekka Jokisen unohduttua täysin vapaaksi keskialueelle, jonne Sasu Helenius toimitti kiekon kesken LeKin rynnistyksen. Herra 49 polkaisi vauhtiin ja uitti kiekon komealla rystyveivillä LeKi-maalin kattoon. Kello pysähtyi tässä kohtaa aikaan 38.37. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin maalivahti Samu Mäkinen. Erä ei tarjonnut enempää tilastomerkintöjä, joten Haukat siirtyivät erätauolle 1-3 johtoasemassa.


Maalivahtien torjunnat menivät 20-8 Samu Mäkisen laariin.


KOLMAS ERÄ


Kolmas erä noudatti edellisten starttien kaavaa, LeKin yrittäessä kiivaasti päästä peliin mukaan. Haukat olivat kuitenkin rauhallisia ja työteliäitä, joten suurta hätää ei oranssipaidoilla ollut. Haukat pääsivät kokeilemaan jälleen myös ylivoimansa tehoa, mutta pakkopeliosasto jäi tänään kyllä melkoisen vajaaksi. Merkityksellistä oli tässä vaiheessa kuitenkin se, että kello kävi vääjäämättä Haukkojen eduksi.


LeKi järjesteli erän edetessä vaarallisia paikkoja, Haukkojen keskittyessä varjelemaan johtoaan maltillisesti, Samu Mäkisen joutuessa venymään pariin kovaan torjuntaan ja tolppienkin ollessa Haukkojen puolella. Viimeiset kymmenen minuuttia mentiin melko yksipuolista, luonnollista käsikirjoitusta LeKin hyökätessä ja Haukkojen puolustaessa ja iskiessä vastaan johtoaan varjellen.


LeKi pääsi yrittämään kavennusta reilu minuutti ennen loppua ylivoimaisena, ottaen vielä maalivahdinkin pois. Joukkue onnistuikin 2-3 kavennuksessaan suoraviivaisella iskulla ajassa 58.48 Juuso Papinsaaren toimesta. Syöttöpisteet Teemu Kemppaiselle ja Ville Pelttarille.


Tilanne muuttui Haukoille vielä tukalammaksi Leevi Leipijärven viimeisen minuutin rangaistuksen rangaistuksen myötä, joka tarjosi kotijoukkueelle vielä iskunpaikan ilman maalivahtia kahden miehen ylivoimalla. Haukat taistelivat ja raastoivat kunniakkaasti homman kuitenkin maaliin, päättäen mainion iltansa täyteen pistepottiin.


Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan olivat peräti 43-24 Samu Mäkiselle, jonka roolia illan sankareiden joukossa ei voine liikaa korostaa.


Näin pinnat siis upeasti Monte Carloon. Tästä jatketaan viikon päästä Kalajoella JHT:n isännöimänä.


Hyvää viikonlopun jatkoa!


187 views0 comments
Ice Hockey Game
bottom of page