top of page
Ice Hockey Game

Raahe-Kiekko aiheutti Haukoille jatkosarjan ensimmäisen tappion Raahen illassa

Haukkojen taistelu Raahessa ei tänään riittänyt pistepotin kartuttamiseksi. Ottelu oli pelillisesti tiukkaa ja tasaista vääntämistä, mutta alavireinen toinen erä pilasi saumat taistella tosissaan voitosta. Pari alivoimamaalia omiin sinetöi tänään Haukkojen kohtalon, mutta paikkoja oli riittävästi myös ottelun voittamiseen, josta pitää ammentaa tuleviin otteluihin.

ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä pyörähti käyntiin isäntien hyvällä liikkeellä, joka ei kuitenkaan tuonut Haukkamaalille vielä kriittistä painetta. Alkurynnistyksen jälkeen tilanne tasoittui, Haukkojenkin saadessa Raahen päätyyn uhkaa.


Erän edetessä ote siirtyi Haukkojen hallintaan, joka tuotti hyviä laukauksia ja aihioita Raahen päätyyn. Tulos antoi vielä kuitenkin odottaa itseään. Taistelu oli tiukkaa ja todella tasaista, kuten kevään karkeloissa kuuluu ollakin.


Erä tarjoili molemmille potentiaalisia maalintekopaikkoja, maalivahtien päästessä esittelemään virettään. Haukkojen Lari-Henrik Posti laittoi pariin otteeseen melkoisen karusellin pystyyn paidanhelman lepattaessa vauhdin hurmassa, aiheuttaen peliä seuraavalle mediaosastolle kaksoiskuvaefektin paidanselkämyksestä. Maali roikkui ilmassa, mutta verkon perille kiekkoa ei saatu sullottua.


Ensimmäinen erä tarjosi vauhtia ja messevää playoff-vääntöä, josta jäivät puuttumaan vain maalit. Haukat saivat erän loppuun vielä ylivoiman, jota ei ennätetty pelata kuin kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa. Erä meni alkua lukuunottamatta niukasti Haukkojen nimiin, maalivahtien torjuntojen ollessa 11-6 Raahe-Kiekon Miska Olanderin eduksi.


TOINEN ERÄ


Toinen erä alkoi Haukkojen ylivoimalla, joka tuotti Raahe-Kiekon avausosuman alivoimalla. Vastahyökkäys pelattiin maalin eteen luistelleelle Ville Viitaselle, joka luritti kiekon Matti Fingerroosin puikoista sisään. Otto Ohmeroluoma ja Teemu Laurila keräsivät syöttöpinnat tästä osumasta. Haukkojen ylivoima jatkui, mutta shokkihoidosta toipuminen ei mahdollistanut Haukoille enää kuittausta ylivoimaisena.


Raahe-Kiekon hyvä tekeminen jatkui myös rangaistuksen jälkeen, joka tuotti toisen osuman hyvän raahelaisrähinän jälkeen. Haukkapuolustuksen kasaantuessa maalin eteen, Ville Viitanen heitti tyylipuhtaan vanhanaikaisen ja siirsi joukkueensa 2-0 johtoon. Syöttöpiste meni Eetu Kärkkäiselle. Tässä kohtaa Haukkojen valmennus päätti ottaa aikalisän.


Aikalisän jälkeen Haukkojen silmissä alkoi jälleen näkyä taistelun kiilto, mutta Raahe puolusti tiiviisti ja varmasti. Haukkojen hyökkäykset ajautuivat hieman pieniin kulmiin, joista maalia on tunnetusti haastava tehdä.


Haukat joutuivat myös testaamaan omaa alivoimaansa hieman ennen erän puoliväliä, josta hyvällä sykkeellä painaneet raahelaiset rankaisivat armotta. Maalin taakse kiekon saanut Aapo Muotio taiteili oivallisen passin Tatu Rossiselle, joka painoi kiekon suoraan syötöstä takaressuun. Toinen syöttäjä oli Joona Kiviniemi. Näin Raahe 3-0 johtoon ajassa 29.13.


Haukat pääsivät vihdoin peliin myös tuloksellisesti vain minuuttia myöhemmin. Kiekon laitaan saanut Valtteri Peltonen pelasi pienen siirron Lenni Kämäräiselle, joka latasi kiekon suoraan melko pienestä kulmasta Raahe-nuottaan. Tärkeän kavennuksen toinen syöttäjä oli Tuomas Tilli.


Raahe tarjoili Haukoille heti perään paikkaa lisämaaleihin ottamalla rangaistuksen väärästä vaihdosta. Haukkojen ylivoima petti kuitenkin jälleen ikävällä tavalla hukaten kiekon ja laskemalla Raahen Otto Ohmeroluoman karkumatkalle, joka ujutti kiekon varmasti ohi Matti Fingerroosin. Näin Raahen toinen alivoimamaali vei joukkueen jo 4-1 johtoon.


Raahe nappasi vielä kertaalleen maalinsa perään kakkosen, tarjoillen Haukoille erän toisen ylivoiman. Tällä kertaa saatiin olla tyytyväisiä jo siihen, ettei omissa enää ropissut.


Erän loppua kohden Haukoilla oli hyvää tekemistä ja laukauksia kohti maalia, mutta Miska Olander maalillaan hoiti tilanteet mallikkaasti, Raahen puolustuksen ollessa myös ajan tasalla.


Erä oli kaikkiaan tasaista taistelua pelillisesti, mutta tuloksellisesti se oli Haukkojen kannalta melko lohduton, etenkin kahden alivoimamaalin johdosta. Maalivahtien torjunnat menivät tässä erässä Matti Fingerroosille 12-9.


KOLMAS ERÄ


Kolmas erä alkoi Haukoille suotuisasti, joukkueen iskiessä kavennusosuman heti 52 sekunnin pelaamisen jälkeen. Kiekko toimitettiin Santeri Seppälälle parhaalle maalintekosektorille, joka täräytti kiekon komeasti ylähyllylle. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Joona Häkkinen ja Jesse Söderqvist.


Haukat saivat maalin jälkeen hyvän virtapiikin, joka tuotti hyviä paikkoja ja aihioita. Raahe-Kiekon puolustuksella oli jatkuvaa kiirettä Haukkojen rynnätessä kerta toisensa jälkeen hyökkäämään ja karvaamaan aktiivisesti.


Erän edetessä Haukat joutuivat luonnollisesti nostamaan riskitasoja, joka tarjosi myös Raahelle hyviä vastaiskun paikkoja. Molemmille tarjoutui hyviä paikkoja viedä ottelua kumpaan suuntaan tahansa, mutta maalit olivat päätöserässä kortilla.


Haukoilla oli 4-2 tilanteessa hyvä pöhinä päällä ja joukkue saikin painettua kiekkoa aika-ajoin hyvin Raahen kenttäpäätyyn, mutta se viimeinen puristus ja huippupaikat jäivät tänään luomatta.


Kuutisen minuuttia ennen loppua Haukat naulasi omaa arkkuaan kriittisesti ottamalla kakkosen korkeasta mailasta. Raahe-Kiekko päätti pistää tarinalle pisteen ja käskytti kentälle parhaat voimansa, jotka leipoivat kiekon maaliin ajassa 55.57.  Limppu pelattiin kolmiota hyödyntäen Aapo Muotiolle, joka tälläsi kiekon voimalla aivan Haukkamaalin kattoon. Syöttöpisteet keräsivät Jarkko Heikkilä ja Joona Kiviniemi.


Loppu kuivui hieman kasaan 5-2 maalin myötä, mutta Haukat yrittivät loppuun saakka ja ottivat maalivahdin vielä pois. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten Haukat kärsivät jatkosarjan ensimmäisen tappionsa Raahen illassa.


Maalivahtien torjunnat menivät kokonaisuudessaan 37-28 Miska Olanderin nimiin.


Tästä jatketaan jo huomenna, kun vastaan asettuu tänään voitokkaasti jatkopelit aloittanut JHT. Tästä lisää heti huomenna.

99 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comentarios


Ice Hockey Game
bottom of page