top of page
Ice Hockey Game

Raahe-Kiekko taipui kotipubissa ehjän ja kokonaisvaltaisen esityksen jälkeen

Tiukka ja hyvätasoinen kiekko-ottelu K-Rauta Areenan uumenissa päättyi kotijoukkueen ilahduttavaan 5-1 voittoon. Peli oli todella tasainen vääntö, joka ratkesi vasta loppusuoran maalikimaralla Haukkojen eduksi. Voiton takuumiehenä oli jälleen loistavasti pelannut Roope Koskinen.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ottelu alkoi Haukkojen osalta lennokkaasti, joukkueen päästessä heti puolen minuutin jälkeen ylivoimaiseksi. Ylivoima oli kuitenkin vielä sen verran kohmeessa, ettei tulosta tässä kohtaa saatu.


Ottelu eteni tasaväkisissä merkeissä, kotijoukkueen ollessa aavistuksen niskan päällä kiekonhallinnan osalta. Haukoilla oli todella hyvä tontti siirtyä johtoon kuuden minuutin kohdalla, mutta kiekko ei vain löytänyt maalin perukoille Raahe-vahti Miska Olanderin torjunnan myötä.


Myös Raahe-Kiekolla oli tuhannen taalan paikka iskeä kiekko nuottaan, mutta kiekon sijasta maalissa oli Haukkojen uhrautuva puolustus. Näin lukemat säilyivät kiikareissa.

Raahe pääsi yrittämään ylivoimansa toimivuutta erän puolivälin jälkeen, jopa kahden miehen ylivoimalla Haukkojen touhuillessa hieman huolimattomasti. Pari kertaa kiekko oli jo todella lähellä ylittää Haukkojen maaliviiva, mutta hyvä onnikin oli Haukkojen puolella.


Haukat saivat erän lopussa vielä paikan pelata ylivoimaa, joka tuotti vihdoin ottelun avausmaalin. Hyvä kiekonliikuttelu avasi paikan Valtteri Peltoselle, joka pääsi täräyttämään kiekon sydämensä kyllyydestä Raahe-maalin verkkoon. Upean laukauksen esityön tekivät Tuomas Tilli ja Lari-Henrik Posti.


Haukat saivat vielä erän loppuun väkevän hetken Raahen päädyssä, mutta lisämaaleja ei enää erään nähty. Näin erätauolle lähdettiin Haukkojen 1-0 johdossa.


Maalivahtien torjunnat menivät Roope Koskiselle 14-11.

TOINEN ERÄ


Toinen erä jatkui tasaisen puurtamisen merkeissä, molempien saadessa hyökkäyksiä aikaiseksi. Vauhti oli väkevää ja maisema vaihtui vilkkaastikin, toisinaan myös kiekkokontrollin kustannuksella.


Raahella oli väkevä vaihe hieman ennen erän puoltaväliä, mutta loisto-ottelun Muikia vastaan pelannut Roope Koskinen jatkoi vahvoja otteitaan maalinsuulla. Myös Raahen heikko sihti esti tasoitusmaalin syntymisen, parista loistopaikasta huolimatta.


Raahe sai erän puolivälin jälkeen ylivoimatilanteen, jossa luotiin pari erittäin vaarallista aihiota. Roope Koskinen oli kuitenkin maalillaan loistava, eikä Raahe saanut kiekkoa vieläkään Haukkaverkkoa pölisemään. Erän lopussa Haukat saivat vielä ylivoimatilanteen, joka toi toivotun pukukoppimaalin. Kiekko toimitettiin viivalta maalille puolustaja Sasu Heleniuksen toimesta, johon J-P Jokinen sai mailaansa väliin. Näin kiekosta tuli mahdoton torjuttava Raahe-veskari Miska Olanderille. Toinen syöttäjä oli Leevi Leipijärvi. Maali syntyi aikaan 39.24.


Nämä jäivät myös toisen erän loppulukemiksi, joten erätauolle siirryttiin Haukkojen 2-0 johdossa.


Maalivahtien torjunnat menivät tällä kertaa tasan 11.


KOLMAS ERÄ


Hyvää ja viihdyttävää kaavaa on turha katkaista, tuntuivat joukkueet kolmannessa erässä tuumaavan. Haukat eivät johtoasemassa alkaneet turhia peruuttelemaan, vaikka aivan jokaista riskiä ei koettukaan tarpeelliseksi ottaa - ja hyvä niin. Raahe pisti pökköä pesään ja yritti kiivaasti ajaa Haukkojen johtoa kiinni. Roope Koskinen jatkoi loistavia otteitaan ja poimi kaiken, mitä raahelaiset tarjoilivat.


Raahe pääsi kokeilemaan pakkopeliä myös kolmannessa erässä, joka tarjosi Haukoille läpiajon alivoimaisena. Raahen Miska Olander sanoi kuitenkin Lari-Henrik Postin veiveille "No." Haukat puolustivat hyvin, mutta yhden hyvän paikan saatuaan Raahe rokotti tulisella rannelaukauksella alaressuun, jonka lähetti Aapo Muotio. Syöttäjinä toimivat Teemu Kiviniemi ja Tatu Rossinen. Näin otteluun saatiin trillerin ainekset 2-1 maalin syntyessä aikaan 49.16.


Haukoilla oli tuhannen taalan tontti vain hetki Raahen kavennusmaalista, mutta Miska Olander oli päättänyt haastaa virkaveli Koskisen toden teolla tänään maalivahtipelissä, nappaamalla liki Urheiluruutu-torjunnan. Näin ottelu jatkui edelleen kotijoukkueen maalin johdossa.


Haukat hankaloittivat Raahen takaa-ajoa aktiivisella liikkeellä ja tekemisellä, jossa peruuttelu oli jätetty pois laskuista. Kello kävi kotijoukkueen hyväksi, eikä Raahe päässyt majailemaan kovin pitkäksi aikaa kerrallaan Haukkojen alueelle pahat mielessään.


Haukat ratkaisivat pelin lopulta Raahen puolustuspään brutaalista virheestä, joukkueen yrittäessä avata peliä pienellä riskilläkin. Puolustajan avaussyötön katkaissut Lari-Henrik Posti malttoi siirtää maalivahdin sivuun ja nostaa kiekon varmasti läheltä ylös ajassa 56.46. Näin lukemat vapauttavasti 3-1 kotijoukkueelle.


Haukat iski vielä pelin loppuun kaksi maalia Niko Lottasen ja Lari-Henrik Postin toimesta, raahelaisten jo hieman puhaltaessa pettyneenä ulos. Näin ottelu päättyi lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 5-1, joka ei numerollisesti vastannut täysin ottelun kulkua, sen verran tasaisesta väännöstä oli kysymys.


Pääasia oli kuitenkin hieno voitto ja täydet pisteet ennenkaikkea ehjän kuusikymppisen ja uhrautuvan esityksen jälkeen, joka kruunautui jälleen Haukkavahti Roope Koskisen huippupelillä.


Maalivahtien torjunnat lopulta kokonaisuudessaan 32-36 Roope Koskisen nimiin.


Tästä on hyvä jatkaa lentoa ensi perjantaina Nokialle, jossa vastaan tulee sarjaa tällä hetkellä dominoiva Pyry. Haaste on siis kovin mahdollinen, johon tarvitaan kaikki henkiset ja fyysiset energialähteet.


Nyt naatitaan, ensi viikolla jatketaan!


167 views0 comments

Comentarios


Ice Hockey Game
bottom of page