top of page
Ice Hockey Game

Sarjakärki ei horjunut.

Sarjakärki ollut tänään yllätettävissä.


Haukkojen intensiivinen ja vauhdikas jääkiekkoperformanssi ei tänään riittänyt Raahe-Kiekon kotiestradilla. Kotijoukkue kairasi itsensä takaa-ajoasemasta aina kuskin paikalle ja teki tarvittavan, joka on hyvän ja iskukykyisen jääkiekkojoukkueen merkki. Pisteet tänään Raaheen lukemin 4-3.


Ensimmäinen erä oli ennakkoluulotonta ja rohkeaa pelaamista. Kuvia ei kumarreltu eikä pohojoisen poikia pelätty. Haukat tulivat erinomaisella asenteella peliin ja mikseivät tulisikin, kuka sitä viitsisi ajella 600km puolivaloilla pelatakseen. Kotijoukkue Raahe-Kiekko oli hetkittäin jopa hieman jaloissa, kun Haukat pistivät homman toimimaan.


Hyvä peli-ilme toi myös toivottua tulosta ajassa 6:03, kun Nikita Puzakov leikkasi komeasti laidasta keskelle ja tööttäsi lötön pönttöön komealla rannevedolla. Syöttöpisteen maaliin sai Franz Sedoff. Vajaat neljä minuuttia ennätettiin pelata, Haukkojen pitäessä edelleen komentokeskusta hallussaan, kun Leevi Leipijärven nimi tatuoitiin tilastoihin seuraavana Haukka-onnistujana. Syöttäjänä tähän osumaan laiturikaveri Jere Manninen. Tällaista alkua ei sarjajohtajan käsikirjoituksessa varmastikaan ollut, joten juonesta eksynyt raahelaisnippu kutsuttiin kiivaasti rehelliseen selontekoon aikalisän muodossa.

Kurinpalautuksen jälkeen Raahe-Kiekko skarppasi. Joukkue rakensi paikkoja ja loi hyvää sähinää Haukkamaalille, mutta tuloksenteko jäi suutariksi. Erän lopussa onnetar päätti hieman avittaa sarjakärkeä tarjoilemalla melkoisen pukukoppimaalin, jonka toteutus tarvitsi avukseen myös Haukkaluistimen. Sen myötä toiseen erään lähdettiin tiukoissa 1-2 numeroissa. Maalivahtien torjunnat avauserässä 7-14 kotijoukkueen Valtteri Nousiainen ensin mainittuna.


Toiseen erään kotijoukkue tuli sarjajohtajan lailla, aggressiivisesti ja vauhdikkaasti. Paikkoja luotiin tiuhaan tahtiin, eikä vauhti ollut hidastunut ensimmäisestä erästä mihinkään. Peli oli ajoittain myös aikamoista pingistä, mutta viihdyttävää sellaista. Wouter Peeters piti vahvoilla otteillaan Haukat vielä johdossa, jotka saivat yhden jos toisenkin raahelaisen katselemaan epäuskoisesti taivaisiin epäonnistuneen maalintekoyrityksen jälkeen. Kova paine toi kuitenkin tulosta ajassa 25:54, kun Antti Hellsten pääsi puttamaan Haukkamaalille toimitetun kiekon kuin varkain pussin pohjalle. Syöttöpisteille pääsivät Riku Kluukeri ja Teemu Vääräkoski. Haukat tarjoilivat Raahe-Kiekolle vielä hyvän nosteen harjalle ylivoiman, joka kuitenkin selvitettiin hyvällä ja rohkealla alivoimapelaamisella, joka sai kehut myös Ruutu+ lähetyksessä operoineen raahelaisselostajan toimesta.Peli jatkui tasaisena ja väkevänä vääntönä, Haukkojenkin päästessä peliin paremmin sisään. Haukkojen laukaukset jäivät tosin uupumaan, mikä näkyi hieman hämäävänä myös tilastoissa. Haukkojen työteliäs ja yritteliäs ilme jatkui, eikä kotijoukkueelle annettu mitään ilmaiseksi. Erän loppua kohden pelin tempo hieman hyytyi ja toiminta muistutti ajoittain hieman "pellailua", jolloin kumpikaan ei halunnut ottaa vastuuta pelitemmosta. Kiekko kävi myös yhden kerran Haukkapömpelin tolpassa, mutta sen lähemmäksi maalilampun syttymistä ei toisessa erässä päästy. Näin kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa 2-2. Maalivahtien torjunnat erässä olivat 1-11.


Kolmas erä alkoi sähäkästi ja kotijoukkue tarjosi Haukoille heti mahdollisuuden ylivoimaan. Antti Rantsi käytti tilanteen hyväkseen ja polkaisi alakerrasta keräämällään vauhdilla aina b-pisteiden väliin ja laukaisi matalalla, tarkalla rannelaukauksella kiekon kotijoukkueen puolustajan jalan vierestä nuottaan. Syöttöpisteille Samu Öystilä ja maalivahti Wouter Peeters, joka avasi samalla pistetilinsä Haukkapaidassa. Kotijoukkue painoi kuitenkin päälle vimmatusti, joka tuotti lopulta tuloksen. Jesse Häkkinen toimitti hieman holtittomasti liikuskelleen kiekon maalin edestä pönttöön. Syöttäjät maaliin olivat Joni Suominen ja Atte Junnila. Tästä ehdittiin edetä vain vajaa minuutti, kun kotijoukkue iski uudestaan, tällä kertaa ohjurimaalilla, jonka kesytti maalin edestä Jarno Palola. Toimituspisteet Mikko Vainikalle ja Jere Kiviniemelle. Kuvaavaa oli se, että kaikki kotijoukkueen maalit syntyivät tänään lähietäisyydeltä. Haukat yrittivät vielä erän päätteeksi tasoittaa ottelua kuudella kenttäpelaajalla, mutta tänään hyväkään peli-ilme ja kelpo peliesitys eivät riittäneet pisteille.


Kotijoukkue ei pelannut tänään parasta peliään, mutta hyvän joukkueen tavoin se pystyi vääntämään tarvittavat pisteet heikommallakin suorituksella. Haukat esittivät pirteää peliä, joka olisi riittänyt melko varmasti voittoon useassa aiemmassa ottelussa. Tappion karvas kalkki sekoittui palautusjuomiin ja se on nyt vain hammasta purren kulautettava kitusiin. Maalivahtien torjunnat olivat lopulta 15-36.


Ottelu oli siistiä ja hyvää lätkää. Jäähyjä jaettiin vain 12 minuuttia, joista 4 kotijoukkueelle. Erityismaininta Raahe-Kiekon Ruutu+ selostamoon, joka piti tunnelmaa yllä ja heitteli kovia sisäpiirispeksejä sekä viihdyttävää lätkäjerryä kautta linjan. Nyt Haukkojen mediaosastokin tietää, mikä on munakyykky. Tällaista toivoisi lisää myös muille paikkakunnille. Järvenpäässä jos missä tällaisen toiminnan viihdearvoa osataan arvostaa verbaaliakrobaatti Rusasen myötä.


Tätä ei auta jäädä märehtimään. Homma jatkuu heti huomenna Kiekko-Laseria vastaan Oulunsalossa.


Siitä lisää huomenissa!

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Commenti


Ice Hockey Game
bottom of page