top of page
Ice Hockey Game

Sarjakärki nurin vahvan nousun jälkeen!

Haukat ottivat ison voiton sarjakärki Pyrystä, oltuaan kolmanteen erään saakka 2-0 tappiolla. Periksiantamaton taistelu ja sitkeys olivat tänään voiton avaimet, ottelun päättyessä lopulta viime hetken voittomaalilla lukemiin 2-3.


ENSIMMÄINEN ERÄ


Ottelun ensimmäinen erä oli melko vauhdikasta ja hieman rikkonaista päästä päähän-jääkiekkoa, jossa molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimapelinsä tehoa pariin otteeseen. Haukat joutuivat taistelemaan kertaalleen 5-3 alivoimaisena, mutta Pyryn ylivoima ei pystynyt naulaamaan otteluun avausmaalia.

Pyry oli aavistuksen aktiivisempi ja laukaisuherkempi joukkue, mutta tuloksellisesti erä ei tarjonnut kohokohtia. Haukat ottivat vielä erän loppuun rangaistuksen, jota Pyry ei hyödyntänyt. Näin jäähyä jäi vielä toisen erän alkuun. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä olivat 19-8 Haukkavahti Roope Koskisen nimiin.TOINEN ERÄ


Toinen erä käynnistyi Pyry-merkkisesti, ylivoimatilanteen edesauttaessa asiaa. Ylivoima ehti pyöriä vain 40 sekuntia, kun Valtteri Mäkiviinikka ohjasi maalille toimitetun lötön pussiiin. Syöttäjinä Niko Kuivaniemi ja Lassi Korpela.


Sitten jatkettiinkin kymmenisen minuuttia tasaista puurtamista. Homma katkesi lopulta Haukka-rangaistukseen, jonka Pyryn ylivoima käytti jälleen hyödykseen. Takatolpalle toimitettu kiekko jäi pelattavaksi pariinkin otteeseen, ennenkuin Saku Hautamäki löi sen kaikessa rauhassa sisään. Syöttäjinä tutut herrat, Valtteri Mäkiviinikka ja Lassi Korpela. Maalin syntyaika 31:03.

Haukat yrittivät punnertaa peliä haltuun, mutta laukaisupaikoille ei vain päästy. Pyry sensijaan ahkeroi niitä tasaiseen tahtiin, mutta Haukkojen onneksi nokialaisilta puuttuivat tehot. Pyry otti erän neljälle viimeiselle minuutille parikin rangaistusta, mutta ylivoimapyöritys jäi luvalla sanoen kevyeksi. Näin toinen erä päättyi nokialaisten eduksi 2-0. Kuvaavaa olivat maalivahtien torjunnat, jotka menivät lukemin 16-2 Roope Koskisen kansiin.

KOLMAS ERÄ


Kolmas erä olikin sitten Oranssien lasien läpi maistuvaa katsottavaa. Hyvä tekeminen ja coach Sirviön hauduttama käärmekeitto alkoivat purra toden teolla ajassa 49:55, kun työteliään ja energisen hyökkäyksen päätteeksi Santeri Seppälä seurasi mainiosti päädystä pompanneen kiekon ja iski sen ohi hölmistyneen Olli Mustosen. Syöttäjiksi maaliin Vertti Sieppi ja Lenni Kämäräinen.

Viitisen minuuttia myöhemmin työteliäs Haukat saivat jälleen balsamia haavoihin. Hienosti voitettu oman pään taistelu käännettiin nopeasti vastahyökkäykseksi, jonka päätti Lenni Kämäräinen. Leikkaus siniviivan jälkeen keskelle ja terävä rannelaukaus vastakkaiseen kulmaan tuottivat Haukkojen tasoitusmaalin. Syöttöpiste kiekon nopeasti avanneelle Sasu Heleniukselle.

Haukkojen hyvää draivia ei tänään pysäyttänyt enää mikään. Pyry teki kohtalokkaan virheen ajassa 59:07, kun Jesse Lassila nappasi rangaistuksen korkeasta mailasta. Pelissä aiemmin yskinyt Haukka-ylivoima haistoi tilaisuutensa tulleen.


Maali itsessään ei ollut todellakaan perinteinen ylivoimamaali. Pyryn purkukiekko haettiin alhaalta, jonka sai lapaansa tuulennopea Jani Könönen. Könönen syöksyi haukan lailla koko kentän läpi volttilähtönsä jälkeen, jonka mahdollisti myös Pyryn hämmentynyt kunniakuja puolustuksessa. Könösen tarkka rannelaukaus liitonsa päätteksi pamahti vastustamattomasti Pyry-maalin kattoon ja naulasi Haukoille 2-3 johdon.

Pyry otti heti aikalisän ja kuudennen kenttäpelaajan kehiin, mutta jäljelle jääneet 15 sekuntia eivät enää kotijoukkuetta pelastaneet. Näin Haukoille sitkeän, periksiantamattoman ja taistelevan esityksen jälkeen iso voitto, sekä tärkeä päänahka sarjakärjestä!


Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 47-23 Roope Koskisen sarakkeeseen.


Kotimatka on taatusti kepeämpi tällä tavoin. Seuraavaksi jatketaan jo sunnuntaina, kun päästään ottamaan revanssi Lapuan Virkiästä kotipubissa. Tästä lisää lähempänä.


Nyt hyvää alkavaa viikonloppua!

152 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page