top of page
Ice Hockey Game

Seinäjoen revanssihaaveet savuna ilmaan, kotijoukkue S-Kiekko äärimmäisen tiukan taiston voittajaksi

Haukat kärsi Seinäjoella neljännen perättäisen tappion, hävittyään S-Kiekolle äärimmäisen tiukan taiston jälkeen kirvelevästi lukemin 4-3. Illan hahmo oli S-Kiekon maalivahti Topi Salokannas, joka koppasi 44 torjuntaa ja piti joukkuettaan pystyssä etenkin viimeisen erän paineen alla. Positiivinen asia on se, että Haukat saivat rakennettua maalipaikkoja voittoon riittävän määrän, mutta negatiivinen ja ratkaiseva asia on puolestaan se, kuinka suuren työmäärän yksi konkreettinen maali tällä hetkellä vaatii. Se näkyi tänäänkin karvaasti tulostaululla.


ENSIMMÄINEN ERÄ


Revanssihenkisen kiekko-ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikasta lätkää, joka tarjoili tapahtumia ja tilastomerkintöjä.


Maalitilin avasi kotijoukkue S-Kiekko ylivoimalla, Haukkojen tarjottua siihen paikkaa kahteenkin otteeseen erän alussa. Kiekko toimitettiin ylivoimalla viivalta oikeaoppisesti maalille, jossa Ilmari Jääskeläinen laittoi lapaansa väliin. Haukkamaalia vartioinut Roope Koskinen oli ohjauksen edessä voimaton. Syöttäjänä maalissa oli Petri Viitamäki.


Haukat tasoitti pelin niin ikään ylivoimaisena, Niko Lottasen iskiessä kiekon komeasti ranteella häkkiin b-pisteen kaarelta. Syöttäjinä maalissa olivat J-P Jokinen ja Sasu Helenius. Maali syntyi aikaan 12.37.


Sitten mentiin vauhdikas mutta tilastomerkintävapaa vaihe aina erän viimeisille minuuteille saakka, kunnes S-Kiekko siirtyi johtoon ajassa 17.43 Oliver Heikkilän toimesta. Maalin syötti Akseli Kyttälä.


Haukat iskivät kuitenkin vielä kertaalleen pukukoppimaalin hengessä, kun Jussi-Pekka Jokisen millintarkka rannelaukaus yllätti S-Kiekon maalivahti Topi Salokannaksen vauhdikkaan maalinympäryskierroksen jälkeen. Syöttäjinä Leevi Leipijärvi ja Niko Lottanen. Maalin syntyaika oli makoisa 19.45.


Nämä 2-2 lukemat päättivät myös ensimmäisen erän.


Maalivahtien torjunnat menivät 11-12 Roope Koskiselle.

TOINEN ERÄ


Toinen erä tarjosi samanhenkistä kiekkoviihdettä kuin avauseräkin. Molemmat saivat erän alkuun rakenneltua omia hyökkäyksiään, jotka eivät kuitenkaan kantaneet ihan tulostaululle saakka. Toisessa erässä oli sitten Haukkojen vuoro avata maalikarkelot, kun Santeri Seppälä nousi tuulispäänä laidasta ja ujutti kiekon hyvästä liikkeestä veskarin puikoista pönttöön. Hienon suorituksen esityön tekijöiksi merkattiin Emil Vilén ja Matias Kutvonen.


S-Kiekon vastausta ei kuitenkaan tarvinnut odotella vajaata kolmea minuuttia kauempaa. Puolustuspäässä tapahtuneen oikosulun jälkeen kiekko jäi aivan vapaaksi maalin eteen, josta Topias Niskanen livahti lyömään sen tylysti pussiin. Näin lukemat olivat jälleen tasan, tällä kertaa 3-3.


S-Kiekko sai erän puolivälissä hyvän vaiheen päälle, jossa Haukkamaalia kohti ammuttiin useampikin vaarallinen kuti. Juuri kun paine oli hellittämässä, kiekkoa toimitettiin vielä viivaan, josta se löysi suoralla laukauksella tiensä ohi Haukkapuolustajien ja lopulta hieman yllättyneen Roope Koskisen. Maalintekijänä oli Mikko Pelkonen, syöttäjinä Oliver Heikkilä ja Akseli Kyttälä.


Haukat saivat erän loppupuolella parikin oivaa vastaiskua, joiden seurauksena kiekko pyöri jo liki maaliviivalla, mutta millään ilveellä sitä ei saatu painettua viivan oikealle puolelle. Erän loppu tarjosi Haukoille muutenkin vielä useamman hyvän tontin, mutta viimeistely vaatii vielä turhan paljon työtä.


Toinen erä päättyi täten kotijoukkueen johtolukemiin 4-3.


Maalivahtien torjunnat tässäkin erittäin tasaisessa erässä jälleen Roope Koskiselle, lukemin 13-12.

KOLMAS ERÄ


Kolmas erä tarjosi edelleen pelin hengen mukaista tiukkaa peliä, jossa Haukat tavoitteli kotijoukkueen johtolukemia kiivaasti. S-Kiekko sai kuitenkin pidettyä kiekkoa sopivasti, eikä jähmettynyt pelkästään puolustamaan, joka hankaloitti Haukkaparven projektia.


Haukat saivat muutaman terävän laukauksen pienen 4-4 erikoistilanteen turvin, kun molemmille joukkueille vihellettiin kakkonen. Laukaukset eivät suuntautuneet kuitenkaan tarpeeksi kulmiin, joten S-Kiekon Topi Salokannas pystyi poimimaan koppeja sujuvasti kuumaan räpyläänsä.


Erän loppukin tarjosi Haukoille vielä pari todella hyvää ja useampia vähintään kohtalaisia tontteja, mutta S-Kiekko selvitti ne kerta toisensa jälkeen hyvällä joukkuepuolustuksella ja osin myös Haukkojen vinkkelistä epäonnisten pomppujen ja kimmokkeiden takia.


Aikalisä ja kuudes kenttäpelaajakaan eivät olleet tänään Haukkojen apuna, S-Kiekon taistellessa urhoollisesti illan hahmon, maalivahti Salonkannaksen johdolla täyden pistepotin puolesta. Haukat saivat yrittää vielä reilun minuutin verran tasoitusta ylivoimaisenakin, mutta maaliviivaa lähemmäksi kiekkoa ei vain enää saatu millään. Näin Haukkaparvi joutui jälleen poistumaan askista päät painuksissa, kovan ja turhauttavan iltapuhteen runtelemana. Muuan kiekkosankarin sanoin, "Nyt koettelee, koettelee vaan ei hylkää."


Maalivahtien torjunnat lopulta 44-31 Topi Salokannaksen nimiin.


Nyt peleistä tulee parin viikon mittainen tauko, jonka jälkeen Haukat kohtaavat kotipubissa Lapuan Virkiän 19.11.


Palataan silloin ääneen!


131 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page