top of page
Ice Hockey Game

Siipeen tuli!

Karhut ottivat tässä petoeläinten mittelössä niskalenkin Porin illassa.

Loppulukemat 4-1 Karhuille asettivat Haukat näin selkä seinää vasten ja latasivat panokset äärimmilleen perjantain toiseen osaotteluun. Perjantain sävelet ovat tulos tai ulos, mutta kaikki on vielä omissa käsissä.

Finaalin ensimmäinen erä lähti vauhdilla käyntiin. Alkumetreistä lähtien hommassa oli tekemisen meininkiä ja pelkoa ei suorittamisessa näkynyt, päinvastoin. Molemmille aukesi muutamia hyviä tilanteita, mutta kovin lähellä onnistumisia ei kumpikaan ollut. Karhu HT:n puolittainen läpiajo oli ensimmäisen vitosen vaarallisin paikka.

Erän puolivälin tienoilla Haukat saivat yhden ylivoiman kokeillakseen, mutta etsikkoaikaa ei hyödynnetty. Karhu HT sai oman ylivoimavuoronsa heti perään, järjestäen pari hyvää paikkaa ja pyörittäen muutoinkin pakkopeliään Haukkojen vastaavaa vaarallisemmin. Ylivoiman jälkeen Karhun tekeminen jatkui aktiivisena ja Samu Mäkisen maalille päästiin useampaan otteeseen uhkaavasti. Myös Haukoilla oli hyvää tekemistä ja pari oivaa paikanpoikastakin.

Kuten jo monesti tänä keväänä aikaisemminkin, Haukat olivat se joukkue, joka iski sen avausmaalin. Ajassa 15:51 Markku Kitunen sai iskettyä kiekon Karhumaaliin Jere Mannisen oikea-aikaisen sähinän ja Veikka Kalliokosken upeiden muuvien jälkeen.

Kotijoukkue Karhut yrittivät saada maalin jälkeen luotua hämminkiä Haukkamaalille, mutta tuloksetta. Viimeisellä minuutilla Haukkojen Nolan Redler pääsi puolestaan vielä puolittaiseen läpiajoon, mutta laadukas laukaus jäi uupumaan. Näin tasainen erä Haukoille 0-1. Maalivahti Mäkisten torjunnat olivat Haukkojen Samulla 12, Karhujen Veli-Matilla 9.

Toinen erä lähti käyntiin myös sähäkästi. Ilmassa oli totisen tekemisen meininkiä. Karhu sai kehitettyä heti erän alkuun pari vaaran paikkaa, mutta Samu Mäkinen maalillaan jatkoi väkevää lentoaan. Pikkuhiljaa Haukatkin saivat hommaa käyntiin parin hyökkäyksen muodossa. Kiekko pyöri kuitenkin erän alkupuolen melko vahvasti Haukkapäädyssä, jonne Karhut puskivat kovalla voimalla ikävät aikomukset mielessään.

Karhujen hyvä tekeminen tuotti myös Haukkarangaistuksen, joka tarjosi Karhuille mahdollisuuden tasoitukseen. Ylivoima pyörikin mallikkaasti ja tuotti yhden vaarallisen laukauksen, jonka Samu Mäkinen patjallaan upeasti torjui. Näin ylivoima valui hukkaan. Haukat palkitsi Karhujen pyörityksen vielä joukkuerangaistuksella edellisen perään väärästä vaihdosta, joten paine Haukkapäässä jatkui yhä.

Toisella ylivoimallaan Karhu sai kiekon ensin ylärimaan, sekä muutenkin vaarallista tekemistä aikaiseksi. Se tuotti kotijoukkueelle vihdoin palkinnon ylivoimamaalin ja tasoituksen muodossa ajassa 30:42, kun Mika Huhtasalo pääsi tälläämään onetimerin maalin kulmalta pussiin. Tätä vetoa Samu Mäkinenkään ei enää ehtinyt pelastamaan. Maalin syöttäjinä Kasperi Nuto ja Tuomas Huhtanen.

Karhu HT jatkoi maalinsa jälkeen väkevää menoaan ja vain Samu Mäkisen paraatipelastus esti kotijoukkueen johtomaalin. Karhu oli haistanut saaliin ja vyörytys jatkui entistä kovempaa, joka tuotti taas yhden Haukkarangaistuksen kiinnipitämisestä. Karhun ylivoima oli jälleen vaarallista ja aktiivista tekemistä, Haukkojen taistellessa ankarasti alivoimaisena. Lisämaaleja ei nähty, mutta ote jäi edelleen vahvasti Karhujen kämmeniin.

Haukat saivat vielä pari pientä lähentely-yritystä Karhujen maalille, mutta erä oli luvalla sanoen vahvasti Porin mesikämmenten heiniä. Lukemat kuitenkin vasta tasan 1-1, joka oli se tärkein asia Haukkojen kannalta. Torjunnat 16 - 6 Samu Mäkinen ensin mainittuna.

Kolmannen erän alku oli kaikista verkkaisin startti. Oliko ilmassa jo tarkkailun tuntua vai alkoiko putki hieman painaa, se jää ikuiseksi mysteeriksi. Ensimmäinen vitonen mentiin tasaista taistoa, eikä kumpikaan saanut luotua tuhansien taalojen paikkoja. Vihdoin ajassa 47:51 Karhu HT sai terävän vastahyökkäyksen, jossa kiekko pelattiin parilla tarkalla siirrolla Teemu Kulosaarelle, joka uitti limpun Samu Mäkisen längistä sisään. Maalin syöttäjinä Ville-Petteri Mäkinen ja Lauri Sikoniemi. Näin ottelu oli kääntynyt kotijoukkueen johdoksi 2-1.

Vain 40 sekuntia edellisestä Karhu iski jälleen, tällä kertaa Julius Harttusen toimesta, joka toimitti kiekon maalinedustalta Haukkanuottaan. Syöttäjinä Mika Huhtasalo ja Roope Elo. Maalien jälkeisen energian siivittämänä Karhu painoi edelleen hurjasti päälle, joka purkautui ylipelaamisena ja poikittaisena mailana. Näin Haukoille tarjottiin etsikkoaikaa päästä peliin vielä mukaan.

Haukkojen ylivoima ei käynnistynyt oikein missään vaiheessa, Karhun taistellessa väkevästi johtoaseman tuoman energian turvin. Heti Haukkojen ylivoiman päätyttyä porilaiset saivat paineen jälleen Haukkojen päätyyn, eikä vierasjoukkueella tuntunut olevan aseita iskeä tosissaan vastaan. Porilaiset ottivat erän loppupuolella jalkaa aavistuksen kaasulta pois pelaten johtoasemassa varman päälle, mutta Haukat eivät päässeet tästäkään huolimatta tarpeeksi aggressiivisesti Karhujen puolustusalueelle ja pahantekoon.

Kello kävi vääjäämättä Karhujen eduksi. Haukat kokeilivat luonnollisesti ottaa kaikki keinot käyttöön ja ottivat aikalisän jälkeen kuudennen kenttäpelaajan askiin. Se keino valui kuitenkin viemäriin Karhujen heittäessä kiekon keskialueelta tyhjään reppuun Riku Väkiparran toimesta.

Ottelun loppu oli pelailua ja asetelmien hakemista perjantaiseen toiseen osaotteluun. Näin porilaisille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen lukemin 4-1. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä 5-11 Samu Mäkinen ensin mainittuna.

Näin ollaan valitettavasti tilanteessa, että perjantaina on pakkovoiton paikka, jos kannusta meinataan vielä taistella. Fakta on myös se, että kirkkaimpaan tavoitteeseen vaaditaan joka tapauksessa vielä yksi reissu Poriin. Playoffien ensimmäinen tappio tuli kitkerään paikkaan, mutta pelin henki on umpirehellinen, joskin raaka.

Nyt mitataan Haukkaparven liito ja siipien kantavuus toden teolla. Homma jatkuu perjantaina kello 16.00 kotipubissa.