top of page
Ice Hockey Game

Titaanit niukasti parempi äärimmäisen tiukassa perjantai-illan mittelössä

Titaanit korjasi täyden pistepotin Järvenpäästä äärimmäisen tasaisen ja tiukan kamppailun päätteeksi. Haukat pelasi hyvän, ehjän pelin, joka ratkesi harmilliseen lopun joukkuerangaistukseen ja Titaanien ylivoimamaaliin. Haukoilla oli myös paikkoja ratkaista ottelu edukseen, mutta tänään Titaanit oli juuri tuon yhden osuman verran parempi, varmistaen samalla paikkansa kuuden parhaan joukossa.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ottelu alkoi hyvällä sykkeellä, Titaanien punnertaessa alkuun aavistuksen kiukkuisemmin. Myös Haukoilla oli paikkoja iskeä, mutta erä eteni kiikareilla.


Titaanit pääsi erän puolivälissä yrittämään johtomaalia ylivoimalla, mutta Haukat taisteli alivoiman kunnialla.


Titaanit sai kuitenkin ylivoimasta virtaa ja pääsi pyörittämään Haukkojen alueella hyvän tovin, mutta kuitenkin tuloksetta. Haukkojen Lari-Henrik Posti oli myös puolittaisella karkumatkalla, mutta Titaanipuolustuksen häirintä oli sen verran tehokasta, ettei kunnollista laukaisupaikkaa nähty.


Erä oli kaikkiaan erittäin tasaista vääntämistä, jossa viihdearvo oli kohdallaan. Titaaneilla oli erän lopussa väkevä tontti siirtyä ottelussa johtoon, mutta Matti Fingerroos maalillaan teki aikeet tyhjiksi.


Haukat sai erän viimeisen sanan puoli minuuttia ennen erän loppua läpiajon muodossa, jonka viimeisteli tehokkaasti Emil Vilén, napattuaan upean Sasu Heleniuksen läpisyötön viivalla lapaansa. Toinen syöttöpiste meni Niko Lottaselle. Näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Haukkojen 1-0 johdossa.


Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä olivat 11-15 Matti Fingerroosin sarakkeeseen.


TOINEN ERÄ


Toisessa erässä jatkettiin hyväksi havaittua kaavaa. Titaanit jahtasi Haukkojen etumatkaa väkevästi, saaden erän alkuun hyvän mylläkän Haukkojen maalille. Haukkojen puolustus kesti kuitenkin rynnistyksen ja tilanne tasoittui erän edetessä, Haukkojenkin saadessa omaa peliään käyntiin.


Tilanteita oli erän edetessä molemmissa päissä, joka tarjosi kyllä viihdykettä koko rahalla perjantaiseen iltaan. Erän puolivälissä Haukkojen valmennus katsoi parhaaksi ottaa aikalisän, joka tarjosi kotijoukkueelle pienen hengähdystauon ja sitä kautta myös pari terävää vaihtoa, jotka tuottivat myös kotijoukkueelle ylivoiman. Ylivoima pyöri terävästi, mutta ei tuottanut lisämaaleja.


Titaanien vastaus nähtiin ajassa 35.08, kun hyvän Vili-Valtteri Kolsi pääsi iskemään kiekon nuottaan pienimuotoisen mylläkän päätteeksi, jonka esityön tekivät Jaami-Elias Jokinen ja Simo Kauppinen.


Haukkojen vastaus oli erittäin lähellä jo seuraavasta hyökkäyksestä, Emil Vilénin ollessa jälleen pahanteossa, mutta Titaanien Niko Tammi veti pidemmän korren tällä erää.


Erä oli loppuun saakka todella tasainen, aavistuksen Haukkamerkkinen. Titaanit saivat kuitenkin jälleen erän lopussa aikaan kuhinaa, joka tuotti lopulta pienen torikokouksenkin, Titaanien pelatessa hyvä hyökkäys turhankin loppuun saakka. Seurauksena oli molemmille joukkueille pienet kakkoset kärsittäväksi.


Erä päättyi numeroissa 1-1, maalivahtien torjuntojen mennessä 9-16 vuorostaan Titaanien Niko Tammelle.


KOLMAS ERÄ


Päätöserä tarjoili molemmille heti alkuun tekopaikat, jonka Titaanit oli todella lähellä hyödyntää. Matti Fingerroos kuitenkin venytti upeasti kilpensä avopaikan eteen. Titaanit pääsivät yrittämään johtomaalia ylivoiman turvin parin minuutin pelaamisen jälkeen, josta lyötiin vielä päälle henkilökohtainen kymppi päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi. Kotkalaisten ylivoima ei ollut kuitenkaan riittävällä tasolla, jotta johtomaali olisi nähnyt päivänvalon.


Erikoistilanteen jälkeen Haukkaparvi pääsi väläyttelemään pariin otteeseen nopeuttaan, joka oli myrkkyä kookkaille Titaanipuolustajille. Haukoille oli tarjolla myös pari huippupaikkaa, jotka olisivat parempana päivänä päätyneet verkon perukoille.


Erä oli kauttaaltaan tasainen, eikä Hunters-pelin kaltaisesta kaahaamisesta ollut tietoakaan. Kurinalaisuus oli läsnä, molempien joukkueiden pelatessa hyvin organisoitua ja huolellista jääkiekkoa. Maalipaikat syntyivät pääosin vastaiskuista ja nopeista hyökkäyksistä, eikä pidempiä hyökkäysralleja juuri nähty.


Molemmilla joukkueilla oli erän loppupuolella oiva mahdollisuus lyödä johtomaali taululle, mutta pieni epäonni ja maalivahtien oivalliset otteet pitivät taistelun tasalukemissa.


Haukat pistivät hommaa turhan jännäksi tarjoamalla Titaaneille voittomaalin avaimia liiallisella pelaajamäärällä, joka koitui lopulta kohtalokkaaksi laskuvirheeksi. Titaanit iski ylivoimalla vain pari minuuttia ennen loppua Veeti Kaplaksen runnottua lötö pussiin Miika Herralan ja Michael Perreiran syötöistä.


Haukat ei kuitenkaan luovuttanut, joukkueen painaessa maalin jälkeisen vaihdon täysillä kohti Titaanipäätyä. Vauhdikas vastaisku kilpistyi suureksi harmiksi tolppaan. Haukat otti myös luonnollisesti kuudennen kenttäpelaajan jäälle, jonka turvin matsia pyrittiin vielä kääntämään. Vielä viimeisillä sekunneilla Haukkaparvelle siunaantui paikka iskeä, mutta Titaanien puolustus hoiti hommansa kutakuinkin kunnialla, vaikka lopussa nähtiinkin vielä ikävä poikittainen maila niskan alueelle, joka poiki Titaanien Vili-Valtteri Kolsille vielä pelirangaistuksen. Tilanne ei onneksi vaatinut ainakaan tässä kohtaa suurempia miestappioita, vaikka kiivas kamppailu purkautuikin hieman ei-toivotulla tavalla.


Ottelu päättyi kuitenkin Titaanien juhlaan, joka samalla varmisti itselleen suoran playoff-paikan. Maalivahtien torjunnat olivat kokonaisuudessaan vähämaalisessa ottelussa 37-34 Matti Fingerroosin heiniä.


Nyt jäädään odottelemaan vastustajaa alempaan loppusarjaan ja aletaan keskittymään playoff-jääkiekkoon. Hyvää viikonloppua!

135 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page