top of page
Ice Hockey Game

Työvoitto Uusikaarlepyystä!

Haukat osoitti tänään Uusikaarlepyyn illassa, että aina ei tarvitse olla se aktiivisempi joukkue, jos puolustus pelaa ja tehokkuus on kohdallaan. Työteliäs ja sitkeä taistelu kantoi tänään hedelmää, jättäen MUIKin tänään tyhjin käsinein. Hanakasti laukonut ja peliä aktiivisemmin hallinnut kotijoukkue joutui toteamaan Roope Koskisen ja Haukkaparven liian sitkeäksi palaksi sunnuntai-iltana, joka päättää Haukkojen viikonlopun positiivisiin säveliin.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä oli vauhdikas ja työteliäs, isäntäjoukkue MUIKin ollessa isossa kuvassa aktiivisempi ja hallitsevampi osapuoli. Haukoilla oli myös omat paikkansa ja etsikkoaikansa, muun muassa kahden ylivoimatilanteen turvin, mutta erän ainoasta maalista vastasi ansaitusti kotijoukkue.


Peliä ehdittiin pelata tasaisissa merkeissä aina viimeisille minuuteille saakka, kun MUIKin Christoffer Seppelin pääsi aktiivisen pyörityksen jälkeen iskemään lötön pussiin maalin kulmalta. Syöttäjinä toimivat Jonatan Pajala ja Carl-Axel Brasken.


Ensimmäisen erän torjunnat menivät tilastojen mukaan Roope Koskiselle peräti 25-8, joka ei aivan vastannut pelitapahtumia.


TOINEN ERÄ


Toinen erä oli jälleen pelin kulminaatiopisteitä Haukkojen kannalta. MUIK aloitti erän vahvasti ja loi hyökkäyksiä kovalla tahdilla kohti Haukkamaalia, laukoen kiekkoa aktiivisesti. Toinen kihahdus nähtiinkin ylivoiman turvin, Arttu Kiviluoman iskiessä kiekon maalin edestä pönttöön. Syöttäjinä olivat Juho Arminen ja Emil Blomqvist.


Haukat ei kuitenkaan antaneet periksi, saati taipuneet MUIKin paineen alla. Ajassa 29.49 Haukkojen nopean vastaiskun jälkeen Juuso Hoikan yllättävä rannelaukaus laidasta lirahti MUIK-vahti Patrik Koiviston selän taakse hiljakseen torjunnasta lipuen. Syöttöpisteen tähän maaliin sai Henri Saavalainen.


Käsikirjoitus jatkui samanmoisena, MUIKin ollessa kiekollisesti aktiivinen, Haukkojen iskiessä tiukasti vastaan. MUIK laukoi aktiivisesti joka paikasta, Haukkapuolustuksen blokkailtua kuteja kiitettävästi maalivahti Roope Koskisen apuna. Haukkojen uurastus ja aktiivinen vastaiskupeli tuotti myös tulosta ajassa 35.05, Jussi-Pekka Jokisen löytäessä hieman onnekkaan kimmokkeenkin kautta b-pisteiden välissä ollut Jere Kivinen, joka täräytti lötön surutta aivan yläpömpeliin. Toinen syöttäjä oli Niko Lottanen. Näin Haukat olivat kivunneet jo tasatilanteeseen 2-2.


MUIK painoi edelleen väkevästi hyökkäyksiä Haukkojen maalille, mutta tuloksetta. Haukoillakin oli omat hetkensä, mutta lisämaaleja ei enää nähty, vaikka joukkue pääsi kokeilemaan erässä kertaalleen ylivoimaa. Näin tasalukemat olivat tosiasia toisen erän jälkeen.


Maalivahtien torjunnat menivät tilastojen mukaan 21-6 Roope Koskisen sarakkeeseen.

KOLMAS ERÄ


Kolmannen erän alku oli Haukoilta hyvää tekemistä, joka aktiivisen pelaamisen ja karvauksen toteutuessa tuotti myös tulosta. Vain minuutti ehdittiin erää pelata, kun Santeri Seppälä katkaisi MUIK-puolustajan avaussyötön b-pisteiden välissä, kiitti ja täräytti kiekon napakasti maalin kattoon, jättäen Patrik Koiviston voimattomaksi. Näin Haukat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.


MUIK kaahasi vimmatusti takaa, samalla konseptilla operoiden, millä pelasi koko ottelun. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta Roope Koskinen otti lukuisia loistavia pelastuksia, jotka estivät uusikaarlepyyläisiä vyörymästä tasoihin. MUIK laukoi koko ottelun todella aktiivisesti, mutta vetoja paukkui myös paljon ohi ja plekseihin.


Mitä pitemmälle erä eteni, puolustuksen merkitys ja Haukkojen taistelutahto korostui. Haukat kestivät myös pari peräkkäistä alivoimaa. Haukat pääsivät itse yrittämään myös ratkaisuja pariin otteeseen MUIKin jäähyillessä, mutta lisäosumat jäivät tänään syntymättä.


MUIK yritti herkeämättä loppuun saakka, ottaen maalivahdinkin pois, mutta Haukat ottivat tänään merkittävän työvoiton, joka oli eilisen kompuroinnin jälkeen balsamia haavoihin.


Maalivahtien torjunnat lopulta peräti 77-24 Roope Koskisen nimiin, josta uskaltaa olla hieman eri mieltä. Oli niin tai näin, vain voitolla on tänään merkitystä ja se saatiin kairattua.


Seuraavaksi pelataankin taas kotipubissa, kun lauantaina vieraaksi luistelee Raahe-Kiekko.


Hyvää alkavaa viikkoa!

218 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


Ice Hockey Game
bottom of page