top of page
Ice Hockey Game

Uusikaarlepyystä luu käteen.

Uusikaarlepyyn illassa ovat valot sammuneet. Kotijoukkue MUIK oli juuri niin hyvä kuin alkukauden vire on antanut ymmärtää. Tiukkojen vaiheiden ja vähämaalisen ottelun jälkeen pää painuksissa koppiin poistunut joukkue oli tänään vierasjoukkue Haukat.

Valmentaja Nico Sirviön kommentit ottelun jälkeen olivat kuitenkin suuntaa ja lupauksia antavia tulevaa kohti:

"Tiukka maalin peli tänään, vastustaja oli tänään sen napsun verran parempi. Peli tuotti paljon dataa jatkoon, jota kautta lähdetään kehittämään tätä meidän pakettia. Huominen huilitaan ja vietetään itsenäisyyspäivää, tiistaina takaisin hommiin."

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin tilastomerkintöjen osalta hyvin laihalla kaasulla. Ensimmäisen erän ainokainen täppä oli Muik-rangaistus. MUIK oli tilastojenkin valossa aktiivisempi osapuoli ja sai laukauksia Haukkamaalille selkeästi vierailijoita enemmän. Torjunnat Benjamin Kallion nimiin 20-11.

Toisessa erässä jäähyjä kerättiin kolme kappaletta, joista kaksi laitettiin Haukkojen nimiin. Maaleja ei erikoistilanteista huolimatta saatu aikaiseksi ja erä taputeltiin hyvävauhtisen ja yritteliään tekemisen jälkeen maalittomana. Toisen erän torjunnat menivät ensimmäisen tavoin Benjamin Kallion nimiin 21-12.

Kolmannessa erässä alkoi sitten tapahtua. Haukkojen ykkösketjuun nostettu Alex Jaakkola lunasti odotuksia ja ykkösnyrkin optiota iskemällä kiekon pienestä kulmasta ovelalla kääntölaukauksella nuottaan. Muik-maalivahti Julius Kukkola tuskin oli maaliin järin tyytyväinen, vaikka laukaus tulikin erittäin yllättäen ja arvaamatta. Andre Linde ja Tuomas Tilli nappasivat syöttöpisteet tähän maaliin.

Sitten roolia otti Muik-hyökkääjä Owen McDade. Vain reilu minuutti ehdittiin mennä Haukkojen johdossa, kun kiekko lepäsi Haukkanuotassa. Muikin hyökkäys kääntyi keskialueella salamannopeasti, jonka seurauksena Herra McDade täräytti kiekon rannelaukauksella ohi Benjamin Kallion. Maalin syntyaika oli 52.32. Syöttäjät maaliin Carl-Axel Brasken.

Vajaat kolme minuuttia myöhemmin Owen McDade päätti ottaa viittaa harteilleen. Puolustuksen heikosta purusta maksettiin todella kova hinta, kun kiekko päätyi viivan ylityksen sijaan Carl-Axel Braskenin lapaan ja edelleen Owen McDadelle, joka tälläsi kiekon tylysti maaliin. Toisen syöttöpisteen maaliin saalisti Oliwer Stensson.

Haukat ottivat vielä Benjamin Kallion maalilta pois, mutta kuusikaan kenttäpelaajaa ei riittänyt tänään yhtä maalia suurempaan saldoon. Muikin tehdessä kaksi homma oli lyhyellä matematiikalla selvä.

Haukkojen Benjamin Kallio torjui kiekkoa 48 kertaa, kun virkaveli Julius Kukkola kulutti varusteitaan 33 kudin verran.

Näin vieraspelireissun saldona tiukkaakin tiukempi voitto ja erittäin täpärä tappio.

Tästä voidaan kuitenkin suhteellisen hyvin mielin siirtyä kohti itsenäisyyspäivää.