top of page
Ice Hockey Game

Viikonlopun avausottelusta jatkoaikatappio

Tänään oli tällaista. Taistelu oli hyvää, mutta ei aivan riittävää täyteen pistepottiin. Tiukalle se meni, mutta tällaista on urheilu. Piste kuitenkin säästöpossuun, joka on aina hyvä asia tiukassa sarjassa.


Ottelu alkoi reippaalla jääkiekolla, joka tarjosi heti minuutin jälkeen Haukoille ylivoimamahdollisuuden. Hyvästä yrityksestä huolimatta avausmaalia ei saatu heti erän alkajaisiksi värkättyä.


Peli jatkui erikoistilanteen jälkeen tasaisena miekkailuna, joka tuotti vaarallisemmat maalintekopaikat mukaanlukien pari aivan huippupaikkaa hyvällä energialla liikkeellä olleelle kotijoukkueelle.


Palkinto hyvin tehdystä työstä tuli Haukoille ajassa 15:21, Haukkojen puolustuspäästä auenneen 2-1 tilanteen seurauksena. Viime hetkellä kakkosen sentteriksi mukaan tullut Veeti Leipijärvi heitti hienon lätyn Niko Lottaselle, joka toimitti kiekon komeasti etukulmasta sisään. Maalin toinen syöttäjä oli Leevi Leipijärvi.


S-Kiekko ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan heitti oman vastineensa vain reilu minuutti myöhemmin voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Kiekko toimitettiin viivalle, josta Eemeli Alanen ampui kiekon Janne Parkkalin ohjattavaksi. Toinen syöttäjä oli Arttu Niemi.


Eikä aikaakaan, kun Haukkapäädyssä helähti jälleen. Tällä kertaa viivalle pelattu kiekko löysi tiensä suoraan verkkoon puolustaja Nathan Balkwillin ampumana, jonka eteen S-Kiekko sai hyvän maskin. Syöttäjinä Rasmus Raaska ja Niklas Peltola. Näin lukemat olivat vaihtuneet vierasjoukkueen 1-2 johdoksi parissa minuutissa. Nämä olivat myös ensimmäisen erän päätöslukemat.


Maalivahtien torjunnat jakautuivat 14-6 S-Kiekon Riku Sirviön eduksi.


TOINEN ERÄ


Toinen erä jatkoi samaa sapluunaa mihin ensimmäinen erä jäi. S-Kiekko onnistui siirtymään 1-3 johtoon puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen melko epämääräisen pomputtelun seurauksena. Maalintekijänä Elias Märijärvi, syöttäjinä Petri Viitamäki ja Jesper Peltola.


Haukat jatkoivat hyvällä energialla, joka tuotti myös rangaistuslaukauksen. Haukkojen epäonneksi Nikita Puzakovin näppärästi käyneet kädet eivät riittäneet huijaamaan loppuun saakka seinäjokisvahti Riku Sirviötä. Näin lukemat säilyivät 1-3.


Haukkojen kavennus näki päivänvalon ajassa 37.56, Jesse Söderqvistin lusikoidessa kiekon maaliin pienimuotoisen maalinedushässäkän seurauksena. Syöttäjiksi merkittiin Niko Lottanen ja Veeti Leipijärvi. Nämä olivat myös lukemat toisen erän jälkeen.


Maalivahtien torjunnat toisessa erässä 8-14 Riku Sirviön nimiin.

KOLMAS ERÄ


Kolmas erä alkoi suotuisissa Haukkamerkeissä. Vain vajaa kolme minuuttia oli pelattu, kun J-P Jokinen pääsi käyttämään kokemuksen tuomaa oveluutta, jekuttaen Riku Sirviötä puolittaisella vanhanaikaisella. Syöttöpisteet jaettiin Jere Ylikärpälle ja Nikita Puzakoville. Näin lukemat olivat tasan 3-3.


Haukat saivat maalin jälkeen virtaa, joka loi taas hyviä tilanteita S-Kiekon maalille. Aivan nuottaan saakka mustaa ei kuitenkaan saatu. Samu Mäkinen Haukkamaalilla sai olla hieman enemmän rauhassa paria todella kiperää tilannetta lukuunottamatta. Mitä pidemmälle erä eteni yli puolenvälin, tarkkuus- ja varmuustasot alkoivat nousta, koska pistekin on tiukassa sarjassa hyvä saavutus.

Vielä erän loppupuolella S-Kiekolla oli todella vaaralliset paikat kääntää ottelu edukseen, mutta Samu Mäkinen ja Haukat pelastuivat takaiskulta. Haukoille tarjoutui myös mahdollisuus ratkaista ottelu kun Jussi-Pekka Jokinen kaadettiin hyvästä vauhdista siniviivan ylityksen yhteydessä erän viimeisellä minuutilla. Tämän seurauksena Haukat pääsivät 51 sekunnin verran yrittämään ottelun sinetöintiä ylivoimalla, mutta ratkaisua ei saatu enää aikaiseksi. Näin ottelu siirtyi jatkoajalle, jonka Haukat pääsivät aloittamaan ylivoimalla.

Jatkoerän ylivoimatilanne ei tuottanut sitä tarpeeksi laadukasta laukausta, joten tilaisuus kuivui lopulta kasaan. Täysilukuiseksi tultuaan S-Kiekko ratkaisi ottelun lopulta edukseen hyvän paineen jälkeen, Haukkojen menettäessä ratkaisevan kamppailukiekon maalin takana. Toiselle takatolpalle unohdetulla Jesper Peltolalla oli lopulta melko helppo työ lapioida Elias Märijärven karvaama ja tarjoilema limppu verkkoon. Näin ylimääräinen sarjapiste S-Kiekolle loppulukemin 3-4.

Maalivahtien torjunnat lopulta 43-25 Riku Sirviön laariin.


Piste jäi kuitenkin plakkariin hyvän takaa-ajon jälkeen, joka on parempi kuin ei mitään. Nyt nostetaan päätä pystyyn ja lähdetään kohti huomista tavoittelemaan vielä syyskauden viimeistä pistepottia.


81 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page