top of page
Ice Hockey Game

Virkeämpi Virkiä pesi Haukat Lapualla

Lapuan Virkiän ja Haukkojen ensimmäinen Suomi-Sarjan kohtaaminen päättyi liikkuvan, aktiivisen, energisen ja työteliään Virkiän lopulta melko selvään 6-2 kotivoittoon. Haukat johtivat ottelua jo 2-0, mutta Virkiän pelihuumori ja energia ei hyytynyt missään vaiheessa. Joukkue ansaitsi voittonsa täysin ja antoi hyvän varoituksen myös sarjan muille joukkueille, ettei tulokasnippua kannata aliarvioida yhtään. Virkiä näytti että se kuuluu Suomi-Sarjaan ja jalkeilla on pystyvä, vauhdikas ja työteliäs nippu.


ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä alkoi hieman tunnustellen, kuin sinunkauppoja tehden uuden kilpakumppanin kanssa.Pelin kehittyessä Virkiä sai luotua ennakkoluulottomalla ja aktiivisella pelillään hyviä paikkoja Haukkapäätyyn, mutta vielä tässä vaiheessa Samu Mäkistä ei testattu vielä kovin kriittisesti. Myös Haukat saivat jalkaa liikkeelle, mutta eilisen kaltainen dominointi loisti poissaolollaan.


Pelin edetessä molemmilla joukkueilla oli jo todella hyvät paikat siirtyä ottelussa johtoon, mutta maalivahdit Mäkinen ja Isokangas selvittivät tilanteet taidolla ja onnella.

Erän loppupuolella Haukat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, mutta Virkiän liikkuva ja aktiivinen pakkopeli puri tehokkaasti, tuottaen jopa vaarallisen alivoimahyökkäyksen. Virkiä pelasi muutenkin pirteän erän, eikä vihreydestä Suomi-Sarjan ympyröissä ollut merkkiäkään.


Haukat näyttivät kuitenkin erän lopussa vaarallisuutensa maalin edustalla pienen Virkiän puolustuspään virheen seurauksena. Oppirahoja peri Alex Jaakkola, joka puttasi Gregory Smithin hyvän syötön maalin edestä verkkoon ajassa 17:14. Tämä jäi erän ainoaksi maalimerkinnäksi, joten erätauolle siirryttiin Haukkajohdossa. Maalivahtien torjunnat 10-16 Samu Mäkiselle.TOINEN ERÄ


Toinen erä alkoi Virkiä-merkkisesti, kotijoukkueen tuottaessa ongelmia Haukkapuolustukseen hyvällä liikkeellä. Myös Samu Mäkinen sai venyä kiekon tielle muutamaan otteeseen melko reippaastikin. Haukat saivat myös peliä painettua Virkiän alueelle, mutta tuhannen taalan paikat jäivät vielä odottelemaan.


Haukat iskivät toisen kerran ajassa 25:47 kun pienen kaoottisen hyökkäyspään hetken jälkeen kiekko toimitettiin viivalle, josta Jere Kivinen lähetti sen kohti maalia. Valtaisa lihakasa maalin edessä esti tyystin Virkiä-vahti Severi Isokankaan näkökentän ja näin 0-2 maali oli tosiasia. Syöttäjät maaliin olivat Nikita Puzakov ja Joni Kivinen.


Pari minuuttia maalista Virkiän kavennus oli jo hyvin lähellä. Haukat joutuivat ottamaan jäähyn ja Virkiä pääsi yrittämään avausmaaliaan. Lapualaiset liikuttivat kiekkoa erinomaisesti ja pääsivätkin kilauttamaan tolppaa. Lopulta ansiokas tekeminen palkittiin, Virkiän nopean kiekottelun saattelemana. Takakulmalta suoraan syötöstä isketyn koulumaalin viimeisteli Matias Kangaskoski. Syöttäjinä toimivat Jere Autio ja Tuomas Autio.


Haukat tarjoilivat Virkiälle mahdollisuuden tasoitukseen ottamalla jälleen rangaistuksen nelisen minuuttia kavennuksesta. Hirmuisessa lyönnissä ollut Virkiän ylivoima rankaisi Haukkoja toistamiseen armotta, maalin ollessa jälleen erinomaisesti kiekoteltu tilanne, jonka päätteeksi takatolpalle unohtunut Matias Kangaskoski tinttasi verkkoon jo illan toisen kihauksensa. Syöttäjinä tällä kertaa Markus Piispanen ja Tuomas Autio. Näin Virkiä oli kivunnut Haukkaparven rinnalle lukemiin 2-2. Maalin syntyaika 35:26.


Pari minuuttia tasoituksesta oli Haukkojen vuoro kokeilla ylivoimaa. Valitettavasti Haukkaparven tekeminen oli kalpea aavistus Virkiän vastaavasta. Lapualaisilla ei ollut alivoimaisena suurtakaan hätää, vaikka Haukat saivatkin ylivoimakuviotaan kuntoon. Näin toinen erä päättyi lukemiin 2-2 ja edessä oli vähintäänkin jännittävä kolmas erä. Maalivahtien torjunnat tasan yhdeksän.


Kolmas erä alkoi jäähyjen merkeissä molempien joukkueiden saadessa pienet kakkoset korkeasta mailasta ja sukeltamisesta. Tämä ei Virkiän pakkaa sotkenut, vaan kotijoukkue iski jälleen ajassa 41:52 erittäin hienon osuman. Illan hahmoksi puhtaalla hattutempullaan vahvasti kohonnut Matias Kangaskoski pelasi ringetellä näppärän seinän Juho Niemelän kanssa ja täräytti limpun vastustamattomasti takayläkulmaan. Näin kotijoukkue oli hivuttautunut ensimmäistä kertaa johtoasemaan.


Virkiä jatkoi vahvaa painettaan, eikä vauhti tuntunut hiljentyvän lainkaan. 4-2 johtomaalikin oli enemmän kuin lähellä, kiekon painuessa vain hiuksenhienosti Haukkamaalin yli ja verkkoihin. Virkiä pelasi suurella sydämellä, Haukkojen puristaessa mailaa turhan voimakkaasti.

Haukat hankaloitti tilannettaan entisestään ottamalla poikittaisesta mailasta rangaistuksen ajassa 48:59. Virkiän loistavasti toiminut ylivoima pääsi jälleen vauhtiin ja näyttikin välittömästi voimaansa. Haukat säästyivät kuitenkin takaiskulta hyvällä onnella ja parilla Samu Mäkisen huipputorjunnalla.

Haukat selvittivät lopulta tärkeän alivoiman ja ottelua jatkettiin tasakentin. Vieraat yrittivät parhaansa mukaan hakea draivia takaa-ajoon, mutta Virkiän energia, halu ja liikkuvuus olivat tänään myrkkyä Haukkaparvelle. Virkiän energisyys tuotti jälleen tulosta ajassa 54:28 kun Joshua Kossila punnersi väkisin kulmasta maalin eteen, liruttaen kiekon ohi Samu Mäkisen. Tähän 4-2 Maaliin ei merkitty syöttäjiä. Tässä kohtaa Haukat turvautuivat aikalisään.


Kun ottelua oli jäljellä neljä minuuttia, Haukat otti Samu Mäkisen ulos maaliltaan. Virkiä ei tänään antanut Haukoille mahdollisuuksia, vaan puttasi kiekon tyhjään maaliin Joshua Kossilan toimesta. Samu Mäkisen palattua maalilleen Virkiä kuritti Haukkaparvea vielä yhdellä maalilla Tommi Rintasalon toimesta, Jere Hautamäen ja Tuomas Aution saalistaessa syöttöpisteet.


Virkiä ansaitsi tänään voittonsa, siitä ei ollut kahta sanaa. Energinen, liikkuva ja työteliäs lapualaisjoukkue näytti ehdottomasti kuuluvansa Suomi-Sarjaan. Haukat olivat Virkiän 2-2 tasoituksen jälkeen auttamatta matkustajan roolissa tänään. Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 25-40 Samu Mäkisen sarakkeeseen.

Nyt huilataan hetki ja perjantaina jatketaan Nokialla, jossa vastus ei ainakaan helpotu. Vastassa silloin sarjaa johtava Nokian Pyry.

148 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page