top of page
Ice Hockey Game

Voitolla yöhön (tai nukkumaan)!

Järvenpään illassa nähtiin jännittävä, tasainen ja vähämaalinen jääkiekko-ottelu, joka tarjosi jännitystä, viihdettä ja kilpakiekkoa erinomaisessa suhteessa. Haukat vei ottelun tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1, joka tarjosi uudelle valmennustiimille optimaalisen startin loppukauteen.


Haukkojen vastuuvalmentajana debytoinut Nico Sirviö kiteyttikin matsin optimismia ja hyvää fiilistä huokuen.


"Hyvä taisteluvoitto tänään. Alkuun vähän jännitettiin, mutta pikkuhiljaa kone käynnistyi ja löydettiin hyvä taisteluilme. Tämä viikko on treenattu puolustuspelaamista ja vain yksi päästetty maali on hyvä merkki onnistuneesta treeniviikosta. Myös alivoimapelaamiseen voi olla tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!"


ENSIMMÄINEN ERÄ

Haukat aloittivat ensimmäisen erän raikkaasti mutta sopivan varovaisesti. Kiekko liikkui jouhevasti ja tekeminen oli aktiivista ja hyvää. Se tuotti heti neljännellä minuutilla ylivoimamahdollisuuden, jota ei kuitenkaan tässä kohtaa käytetty hyväksi.

Ylivoiman jälkeen Jere Ylikärppä ajautui ikävännäköisesti päin maalitolppaa ja siitä laitaan, jossa loukkasi itseään. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia, joten ottelu jatkui tasaviisikoilla. Mies palasi myöhemmin myös askiin, joten tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Jätitkin pääsivät pikkuhiljaa juoneen kiinni ja saivat todella hyvän tekopaikan, jossa laukaus kilpistyi tolppaan. Jatkotilanteesta kammolämäri pamahti reilusti plekseihin, joten Haukat selvisivät ilman takaiskua.


Haukat tarjosivat Jäteille myös ylivoimatilanteen, joka tuottikin pari vaaran paikkaa. Tulokseen saakka tekeminen ei hollolalaisittain silti riittänyt. Peli jatkui tasaisena ja tarkkana, eikä kumpikaan saanut luotua enää ensimmäiseen erään huippuvaarallisia tekopaikkoja. Ottelussa näkyi pisteiden tärkeys, eikä mitään haluttu antaa ilmaiseksi.


Näin ensimmäinen erä päättyi maalittomana. Torjunnat merkittiin Benjamin Kallion ja Vesa-Matti Kohopään välisessä mittelössä lukemiksi 13-12 Benjamin Kallio ensin mainittuna.TOINEN ERÄ


Haukat aloitti toisen erän erittäin vahvasti ja jo ensimmäinen hyökkäys oli tuottaa avausmaalin. Ohjaus meni vain aavistuksen ohitse.

Haukkojen hyvä paine ja vauhti pysyivät hyvin yllä, pakottaen Giantsin hätäilyyn ja puolustusvoittoiseen peliin. Avausmaali oli kuitenkin tiukassa.

Hetken päästä otteluun saatiin aimo annos tunnetta pienen torikokouksen johdosta, joka ei kuitenkaan poikinut rangaistuksia. Puolimatkan krouvia lähestyttäessä se kuitenkin sähköisti tunnelmaa ja sai otteluun hieman uudenlaista värinää.

Ottelu eteni vauhdikkaasti, tarjoillen molemmille joukkueille muutaman iskun paikan. Avausmaali vain antoi edelleen odottaa itseään. Giants pääsi yrittämään avausmaalin nikkarointia ylivoimalla, mutta tilanne säilyi sitkeästi tasalukemissa 0-0.


Vaikka maaleja ei erässä vieläkään nähty, ottelun toinen perioodi oli viihdyttävää ja työteliästä lätkää, jossa ei tunnetta ja taistelua puuttunut. Torjunnat 10-14 Vesa-Matti Kohopään nimiin.

KOLMAS ERÄ


Kolmas erä toisti edellisten hyväksi havaittua kaavaa. Haukoilla oli hieno tilaisuus avata ottelun maalihanat, mutta maalit olivat tänään todella kortilla. Haukat tarjosivat kiireen keskellä Giantsille myös jo neljännen ylivoiman. Ottelun luonteeseen sopikin vallan mainiosti, että kovasti kaivattu avausmaali syntyi alivoimalla, Haukkojen tekemänä. Maali syntyi ajassa 42.56, Leevi Leipijärven toimesta, suoraan aloituksen jälkisäpinöistä. Syöttöpisteet maaliin Matti Raskille ja Jere Ylikärpälle.

Giantsin ottaessa vuorostaan rangaistuksen, Haukat päättivät alkaa ratkomaan ottelua. Kiekko toimitettiin Alex Jaakkolalle, joka täräytti kiekon voimalla maaliin suoraan syötöstä, hyvästä poikittaisliikkeestä. Syöttäjät maaliin Sasu Helenius ja Juhani Merikanto. Maali syntyi ajassa 47.04.

Giants yritti käynnistää takaa-ajoa, mutta hyökkäykset eivät tuoneet tarvittavaa vaaraa Haukkamaalille. Benjamin Kalliolla oli melko helppo työ vangita kaukolaukaukset hanskallaan, eikä irtokiekkoja ollut tänään tarjolla. Kuin taikaiskusta tilanne kuitenkin muuttui yhden oman pään kardinaalivirheen jälkeen, jonka Giants naulasi kylmänviileästi maaliin saakka. Komean siksakin iski nuottaan Jesse Peltonen, syöttäjinä Tomi Stylman ja Miro Karimies. Maalin syntyaika 49.28.

Giants sai maalista luonnollisesti lisää virtaa, ja alkoi lyömään tiukemmin kiilaa isäntien rattaisiin. Haukat eivät kuitenkaan sortuneet peruutteluun vaan pyrkivät pelaamaan hyökkäävää ja nopeaa lätkää. Giants hiekoitti omaa polkuaan vielä ottamalla rangaistuksen, joka tarjoili Haukoille saumat iskeä ottelulle se viimeinen sinetti. Haukat eivät kuitenkaan lisämaaleja onnistuneet tekemään.

Tunteet alkoivat jälleen lämmetä, mitä lähemmäksi ottelun loppua mentiin. Homma pysyi kuitenkin tuomariston näpeissä, eikä pieniä nahinoita kummempia temppuja nähty. Pelaajien annettiin pelata, tunnetta säästämättä, josta pisteet tuomaristolle.

Giants sai pari erittäin terävää tilannetta, joiden naulaaminen ontui vain viimeistelyn osalta. Jätit eivät antaneet Haukoille mitään ilmaiseksi, kotijoukkueen taistellessa johtoasemansa puolesta kynsin ja hampain.


Kesken hyvän tilanteen Giantsille tapahtui pieni virhe, joka aiheutti Alex Jaakkolan läpiajon. Giants-puolustukselle ei jäänyt muita mahdollisuuksia kuin kahvata Jaakkolaa sen verran, että maalinteko jäi haaveeksi. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Giants-vahti Kohopää kuitenkin hienosti selvitti. Näin lukemat olivat edelleen 2-1 kotijoukkueelle.

Ottelun jännitys säilyi aina viimeiseen sekuntiin saakka, josta hatunnosto Hollolan suuntaan. Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten näin pisteet jäivät Järvenpäähän lukemin 2-1. Näin myös uusi valmennustiimi aloitti taipaleensa tuloksellisesti parhaalla mahdollisella tavalla.

Maalivahtien torjunnat ottelussa jakautuivat 43-41 Benjamin Kallion nimiin. Tämäkin kertonee omaa kieltään ottelun tasaisuudesta.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua, jolloin pelataan perjantana sekä lauantaina.

Näistä myöhemmin lisää, nyt nautitaan hetki voitosta!

156 views0 comments

Comentarii


Ice Hockey Game
bottom of page