Ice Hockey Game

Ensimmäinen rasti ruutuun!

Updated: Mar 16, 2022

Saagan ensimmäinen näytös takana.

Haukat olivat tänään isäntiä Jyväskylän illassa, ottaen selkeän 1-5 voiton kotijoukkue Riemusta. Riemun vahva alku kääntyi pikkuhiljaa Haukkojen yliotteeksi ja hallituksi voitoksi ehjällä ja kurinalaisella esityksellä, josta on hyvä jatkaa keskiviikon ratkaisupeliin.

Valmentaja Nico Sirviö kommentoi ottelua seuraavasti:

"Hyvä ottelu saatiin vietyä läpi tänään. Aika ajoin huomasi, että viime pelistä oli aikaa mutta hyvällä työnteolla saatiin paikattua virheitä. Kokonaisuuteen voi olla kuitenkin oikein tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! Eka etappi hoidettu, huomenna treenataan ja katseet kohti keskiviikon peliä."

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen hyvällä otteella. Riemu sai painetta Haukkapäätyyn, eikä Haukkojen omat hyökkäykset päässeet organisoidusti liikkeelle. Haukat kuitenkin näytti, ettei näennäinen hyvyys auta, kun tehokkuus on kohdallaan. Haukat iski pelin avausmaalin ajassa 4.24, kun Matti Rask pääsi iskemään Riemu-vahti Juuso Laukkasen reboundin häkkiin. Syötöt Leevi Leipijärvelle ja Peter Jurvelinille.

Riemu jatkoi takaiskusta huolimatta hyvää tekemistä ja painoi kiekkoa vahvasti Haukkojen päätyyn. Kovin vaarallisia mylläköitä kotijoukkue ei saanut kuitenkaan järjestettyjä, vaikka kiekko Haukkojen päädyssä enemmän alussa pyörikin.

Erän edetessä myös Haukat saivat pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi ja vaaralliset laukaukset sinkoilivat myös kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Haukkojen vahva luisteluvoima ja aggressiivinen liike saivat Riemun puolustajat pysymään alati valppaina.

Erän loppu meni melko tasaisissa merkeissä, Riemun kilauttaessa kiekon kertaalleen tolppaan saakka. Molemmilla oli mahdollisuuksia vielä lisämaaleihinkin, mutta erätauolle siirryttiin Haukkojen 0-1 johdossa.

Maalivahtien torjunnat ensimmäisen erän osalta Riemu-vahti Juuso Laukkasen nimiin 12-7.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi myös tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä, molempien tunnustellessa hieman vastustajan vireystasoa. Paikkoja ja laukauksia siunaantui puolin toisin, mutta verkkoon asti ei pientä mustaa vielä saatu.

Siunaantuneet paikat eivät aivan kompensoineet lukemia valotaululla, mutta lopulta se todennäköinen tapahtui.

Riemun tasoitus näki päivänvalon ajassa 27.53 kun hieman playoff-hengen vastainen viivalaukaus livahti Benjamin Kallion selän taakse. Maalintekijänä Santeri Karjalainen, syöttäjänä Onni Natri.

Haukat ei kuitenkaan tästä hämmentyneet. Jo seuraava vaihto tuotti vaarallisen tilanteen Riemun maalille, johtaen myös pieneen törmäykseen maalivahdin kanssa. Tilanteesta selvittiin kuitenkin pienellä puhaltamisella ja päänpuistelulla. Tilannetta seuranneesta aloituksesta Haukat iskivät Jere Ylikärpän toimesta, joka nousi väkisin maalille ja toimitti mustan pussiin. Syötöt Eduard Slessarevskille ja Alex Jaakkolalle. Näin ottelu oli jälleen hetkessä Haukkojen komennossa.

Haukat saivat pian myös rangaistuslaukauksen läpiajossa tapahtuneen huitaisun seurauksena, mutta tällä kertaa Riemun häkkäri Juuso Laukkanen veti pidemmän korren.

Haukat pääsi kokeilemaan myös toisessa erässä ensimmäistä kertaa ylivoimaa. Ylivoima pyöri mukavasti, mutta kiekkoa ei saatu toimitettua kohteeseen. Kuin taikaiskusta, juuri jäähyn päätyttyä Nikita Puzakov taituroi kuitenkin hyökkäyspäässä todellisen taito- ja tahtomaalin ja pääsi iskemään kiekon rystyllä yläkulmaan maukkaiden pienten veivien päätteeksi. Syöttäjinä Niko Lottanen ja Jani Könönen.

Haukat tarjoili myös fyysisyyttä toisessa erässä, joka allekirjoitti Haukkojen isännöinnin. Toisen erän loppupuoli oli Haukka-merkkinen, jonka myös lukemat 1-3 todistivat. Haukat saivat erän lopussa vielä 2 minuutin rangaistuksen, eikä Riemu saanut tilannetta hyödynnettyä. Rangaistusta jäi kuitenkin kolmanteen erään kärsittäväksi yli minuutin verran.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä 15-12 jälleen Riemun Laukkasen nimiin.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi Riemun ylivoimalla, joka tuottikin pari vaaranpaikkaa. Benjamin Kallio oli Haukkojen maalilla kuitenkin mies paikallaan, eikä takaiskumaalia jouduttu ottamaan puseroon.

Haukat sen sijaan alkoivat jo hieman ratkaisemaan ottelua, herrojen Lottanen - Leipijärvi ottaessa johtavien pelaajien roolia. Kaksikko pääsi nopeaan vastaiskuun, jonka aikana kapteeni Leipijärvi toimitti kiekon tutkapari Lottaselle, jolla puolestaan oli helpohko työ iskeä kiekko takatolpalta nuottaan. Syöttöpiste myös Peter Jurvelinille. Maali syntyi ajassa 42.47

Tuo kyseinen 1-4 maali sammutti kotijoukkueen pahimman riemun, eikä jyväskyläläiset saaneet enää asemoitua itseään kovin vahvaan takaa-ajomoodiin. Riemu yritti vielä kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ja rangaistuslaukauksen turvin, mutta turhaan. Haukat olivat myös kolmannessa erässä hallitsevampi, parempi ja aktiivisempi osapuoli, joka tuotti myös toivotun lopputuloksen. Loppulukemat 1-5 sinetöityivät Nikita Puzakovin toimesta tyhjään maaliin.

Haukat oli siis ensimmäisen ottelun selkeä isäntä. Sarja on katkolla 16.3. Järvenpäässä, jossa ratkaistaan sarjasta jatkoon menevä joukkue. Haukat kävivät hakemassa voiton myötä melko tukevan etulyöntiaseman, mutta jatkopaikka vaatii silti täyden iltapuhteen keskiviikkona.

Tähän palataan jälleen lähempänä H-hetkeä!