top of page
Ice Hockey Game

FINAALIIN!

Kyllä on tämän tarinan käsikirjoittajalla draamantajua! Haukat ovat juuri pelanneet itsensä Suomi-Sarjan finaaleihin Porin Karhuja vastaan. Haukat kaatoi välierissä runkosarjan ykkösen Raahe-Kiekon jatkoajalla lukemin 1-0. Tämä tarkoittaa sitä, että Haukat järjesti sekä runkosarja kakkosen ja ykkösen ennenaikaisiin kesälomahommiin.

Ottelun alku oli juuri niin kuin sen oletti olevankin. Ottelun panos oli käsinkosketeltavissa, joka näkyi varmana ja riskit minimoivana pelaamisena. Molemmat joukkueet saivat luotua jonkinlaisia tekopaikkoja, mutta mitään tuhannen taalan tontteja ei ottelun alkuhetkillä siunaantunut.

Haukkojen ykköskenttä "Kurtsi" Lottasen johdolla saivat muutaman hyvän sähinän vierasjoukkueen maalille ja Joonas Rinnetmäen sähäkkyys pisti erityisen positiivisesti silmään. Erän loppupuolella Haukoille siunaantui parikin kappaletta hyviä tekopaikkoja, joista vastasivat Jani Könönen ja J-P Jokinen. Raahe vastasi näihin parilla vaarallisella laukauksella, jotka Mäkinen kuitenkin selvitti. Vielä viimeisellä minuutilla Niko Lottanen oli survoa kiekon maaliin pienen hässäkän päätteeksi, mutta kiekko jäi Ritarikassari Valtteri Nousiaisen alle.

Haukat olivat erässä hieman aktiivisempi osapuoli, mutta erätauolle lähdettiin tasalukemista 0-0. Maalivahtien torjunnat Samu Mäkinen 12, Valtteri Nousiainen 12.

Toinen erä lähti toistamaan ensimmäistä. Jalat olivat kuitenkin jo auki, joten vauhtia saatiin aavistuksen lisää. Haukat saivat erän edetessä hyvää prässiä vierasjoukkueen maalille, jonka seuraksena kiekko toimitettiin jo kertaalleen ylärimaan. Myös Raahe sai pienen vastahyökkäyksen, jolla saatiin hieman ohjelmaa myös Samu Mäkisen maalille. Pian Haukkojen neloskenttä sai vuorostaan väkevää puserrusta Raahen maalille, joka toi molempien joukkueiden vaihtopenkeillekin hieman elämää.

Haukat jatkoi edelleen hyvää tekemistään. Palkinnoksi työnteosta Jani Könönen pääsi jälleen murtautumaan hyvällä vauhdilla laidasta ja puoliksi nokikkain Valtteri Nousiaisen kanssa, mutta kiekko karkasi viime hetkellä, joka esti hyvän kosketuksen kiekkoon.

Haukat olivat koko erän ajan hivenen aktiivisempia ja tuotteliaampia, saaden hyökkäyksiä ja tilanteita luotua tasaisin väliajoin. Raahe otti ottelun ensimmäisen rangaistuksen ajassa 35:38 ja tarjosi näin paikkaa Haukoille siihen ansaittuun avausmaaliin. Ylivoiman paras tilanne aukesi Joonas Rinnetmäelle, joka pääsi ohjaamaan matalan viivalaukauksen. Vain Valtteri Nousiaisen ilmiömäinen reaktiotorjunta esti Haukkaparven avausmaalin. Ylivoimatilannekin kuivui kasaan, eikä avausosuma nähnyt vieläkään päivänvaloa, kiitos myös maalivahti Nousiaisen parin upean torjunnan.

Hetkeä myöhemmin juuri jäähyltä tullut Jere Kiviniemi taklasi Andre Lindeä päähän 2+10 minuutin arvoisesti, josta seurasi vielä Haukkaylivoimaa toisen erän loppuun. Tämäkään ylivoima ei avausmaalia tarjonnut, mutta pari terävää laukausta kuitenkin nähtiin.

40 minuutin jälkeen ottelu oli edelleen lukemissa 0-0. Maalivahtien torjunnat Mäkinen 6, Nousiainen 17.

Kolmannen erän ensimmäinen huippupaikka siunaantui kolmoskentälle, jota ei kuitenkaan saatu siunattua. Haukat saivat kuin varkain jälleen ylivoiman raahelaisten laskutaidon petettyä ratkaisevalla hetkellä. Raahella kentällä siis kuusi pelaajaa ja Haukka-yv oli tosiasia.

Kiekko liikkui hyvin, mutta ratkaisevia suorituksia ei tälläkään kertaa nähty. Kuitenkin muutama todella hyvä laukaus näki päivänvalon. Nousiainen selvitti nämäkin lähentelyt ja piti Ritareita rehellisesti pystyssä, sen verran hyvää tekemistä Haukkaparvella oli kautta linjan. Raahe pääsi pitkästä aikaa iskemään myös todella vaarallisesti Haukkamaalin edestä, mutta suoraan syötöstä lähtenyt laukaus kilpistyi Samu Mäkiseen.

Haukat painoi hyvin päälle ja erän ensimmäinen puolisko olikin vahvasti Haukkamerkkinen. Erän puolivälissä Nolan Redler ja Nikita Kochubeynik loivat upean tekopaikan, joka päättyi jälleen Nousiaisen maagiseen torjuntaan. Heti seuraavassa hetkessä Raahe oli jo puolestaan tekemässä ottelun avausmaalia, jonka vain Nolan Redlerin maaliviivapelastus esti. Draamaa siis riitti.

Hetki tästä ja kotijoukkueen ykkösnyrkki järjesti itselleen loistopaikan, jossa Joonas Rinnetmäellä oli jo aivan unelmatontti. Kuin noiduttuna, Hra Nousiainen masensi liekehtivällä räpylällään Haukkaparven jälleen kerran. Jani Könösen spurtti pakotti Ritaripakin ottamaan jäähyn, joka tarjosi Haukoille ylivoiman.

Ylivoimaa ehdittiin pelata vain hetki, kun Raahe sai vielä joukkuerangaistuksen ja toisen kakkosen edellisen perään. Näin Haukoille avautui ratkaisun avaimet 5-3 ylivoimalla. Raahe kuitenkin tappeli itsensä kuiville hankalasta tilanteesta, eikä avausmaalia edelleenkään nähty. Haukat yrittivät vimmatusti iskeä vielä mahdollista voittomaalia erän lopussa, mutta varsinaisen peliajan ja koko ottelun ylivoimainen hahmo, Valtteri Nousiainen hoiti hommansa niin hyvin, että kuusikymppinen ei ottelun ratkaisua tarjonnut. Edessä oli siis jatkoaika. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä Mäkinen 7, Nousiainen 20.

Jatkoaika oli hyvin tasaista, jopa hieman raahelaismerkkistä tekemistä, jossa molemmilla oli pari kovan luokan paikkaa. Haukat tarjosi vielä raahelaisille yhden ylivoiman, jota vierailijat eivät käyttäneet hyväkseen. Draaman kaari sai päätöksensä ajassa 68:46 kun Nolan Redler iski kiekon maalinedusruuhkasta pömpeliin ja Järvenpään Haukat Suomi-Sarjan FINAALIIN, samalla kun hallissa alkoivat soida palohälyttimetkin selostaja Rusasen kuuluttaessa järvenpääläisen jääkiekkoilun ilosanomaa eetteriin, mikrofoninkin suorittaessa tehtäväänsä aivan äärirajoilla! Tätä on playoff! Huikea ottelu myös nollapelin pelanneelta Samu Mäkiseltä.

Huhhuh, ei tähän oikein ole muuta sanottavaa. Nyt on aika ottaa hetki happea!

Finaalit alkavat 31.3. Porissa, paikallista Karhu HT:a vastaan, joka voitti myös oman völieränsä D-Kiekkoa vastaan dramaattisten vaiheiden jälkeen otteluvoitoin 2-0.

Tähän ja moneen muuhun juttuun palataan takuulla tuonnempana.