top of page
Ice Hockey Game

Haukat jätti Huntersin tylysti varjoonsa Porvoon illassa

Haukkojen vahva pelaaminen sai jatkoa Porvoon perjantaisena ehtoona, Haukkaparven ollessa tyly vieras isäntäjoukkue Huntersille. Oranssit eivät jättäneet palaakaan porvoolaisille, mitä tuli taisteluun illan paremmuudesta. Joukkueen peli-ilme oli erittäin hyvä, tekeminen sopivan nöyrää ja kokonaisvaltaista aina summeriin saakka. Loppulukemat 2-5 olivat siis enemmän kuin ansaitut.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Haukoilla oli vahva startti. Joukkue oli lievästi niskan päällä alusta asti, saatuaan vielä vauhtia ylivoimasta, jota pääsi pelaamaan jo puolen minuutin pelin jälkeen.

Ylivoima ei tuottanut vielä tulosta, mutta reilun viiden minuutin kohdalla räpsähti. Joona Häkkinen seurasi hyvin Lari-Henrik Postin puolittaisen läpiajon ja laukauksen, jonka ehti lopulta lapioimaan maaliin paluukiekon muodossa. Syöttöpisteille pääsi myös Vikke Terho.

Erä oli hyvää lätkää, Haukkojen ollessa aktiivisempi ja liikkuvampi osapuoli myös laukausten muodossa. Molemmat ottivat erässä vielä parit kaksiminuuttiset, mutta maalisarakkeisiin ei saatu enää lisää numeroita. Haukkojen vahvan erän jälkeen erätauolle mentiin lukemissa 0-1.

Maalivahtien torjunnat ensimmäisen erän osalta menivät Hunterin Riku Törnqvistille 15-9.

TOINEN ERÄ

Toisessa erässä Haukat ottivat vieläkin vahvempaa niskalenkkiä isännistä. Ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut kauaa odotella, kun Haukat laittoivat tuulemaan. Ajassa 21.28 Juuso Hoikka pyrähti laidasta kohti maalia, harhautti tyylikkäästi vastaan rynnänneen Hunters-puolustajan ja lämäsi kiekon täysin palkein etuyläressuun. Komeaan maaliin syöttöpisteen nappasi Joona Häkkinen.

Sitten tuli jakso, jossa otettiin hieman rangaistuksia vuoronperään, Huntersin kärsiessä kaksi Haukkojen yhtä vastaan. Maalisarake karttui kuitenkin vasta tasaviisikoin ajassa 29.20, kun Niko Lottanen iski kiekon lähietäisyydeltä aivan ylänurkkaan, Hunters-puolustuksen sekoillessa hieman hyvän paineen alla, jota järjestelivät toverit Leipijärvi ja Jokinen. Molemmille maaliin myös syöttöpiste.

Sitten istuttiin jälleen hieman jäähyllä, niin korkeasta mailasta, kampituksesta kuin epäurheilijamaisesta käytöksestäkin, suhteella Hunters 3, Haukat 1 kappale. Mahtuipa sekaan myös Hunters-rangaistuslaukauskin, jonka ex-Haukka Alex Jaakkola oli veivata tyylikkäästi sisään. Viimeistely lipui vain sivurautaan, miehen pelatessa Samu Mäkisen jo ulos tilanteesta.

Hunters otti erässä vielä kertaalleen minuutteja nakkaamalla kiekon katsomoon. Tätä Haukat eivät enää missanneet. Lari-Henrik Posti oli parkkeerannut maalin kulmalle, jonne kiekkoa toimitettiin oikeaoppisesti. Parin yrityksen jälkeen musta oli lopulta pussissa ja kädet kohti hallin kattoa. Syöttäjinä toimivat Valtteri Peltonen ja Matias Kutvonen. Maalin syntyaika oli 39.32.

Erä meni siis Haukkojen vahvassa 0-4 komennossa, maalivahtien torjuntojenkin ollessa 15-6 Riku Törnqvistille.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi Haukkojen kannalta nihkeästi, joukkueen joutuessa alivoimalle heti 41 sekunnin pelin jälkeen. Hunters haistoi tilaisuutensa tulleen ja kiekko iskettiin 20 sekunnin pelin jälkeen välittömästi häkkiin, Leevi Hyypiän esittäessä varsinaisen kammolämärin b-pisteiden välistä. Syöttäjinä Eetu Matilainen ja Eduard Slessarevski.

Kolme minuuttia myöhemmin Haukat ottivat jälleen minuutteja, Samu Mäkisen saadessa rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Haukat otti tässä kohtaa myös aikalisän rauhoittaakseen hieman tilannetta.

Hunters ei ylivoimaansa käyttänyt hyödykseen, Haukkojen pelatessa hyvän alivoiman. Tilanne kääntyi pian päälaelleen, Huntersin jäähyluukun oven vuorostaan auetessa. Haukkojen ylivoimakaan ei onnistunut johtoa kasvattamaan, joten tasaviisikot jatkoivat taistelua illan herruudesta. Haukat pitivät aktiivisen liikkeen läsnä, pakottaen Huntersin avaamaan peliä nopeasti ja hieman riskialttiistikin. Aktiivinen viisikkopelaaminen ja hyvä liike olivat jälleen Haukkojen valttikortti, jota joukkue onnistui koko illan esittämään.

Haukkojen paineistus pakotti Huntersin ratkaisevaan virheeseen ajassa 52.08, Hunters-puolustuksen hukatessa kiekon Leevi Leipijärven lapaan. Kapteeni toimitti kiekkoa suoraan yksin unohdetulle Niko Lottaselle, jolla oli puolestaan hyvää aikaa hassuttaa Hunters-vahti Törnqvist kahville ja nostaa limppu maalin kattoon. Näin lukemat olivat jo melko ratkaisevan tuntuisesti 1-5.

Hunters ei kuitenkaan vielä luovuttanut, vaan rokotti maalin jälkeisestä vaihdosta tylysti, nopean vastahyökkäyksen jälkeen. Maalin iski myös ex-Haukka Jere Ylikärppä, jolla oli helppo työ ohjata Alex Jaakkolan loistopassi maalin kulmalta häkkiin. Toinen syöttäjä oli Leevi Hyypiä.

Hunters alkoi nakuttamaan nauloja arkkuunsa ottamalla lisää minuutteja kesken orastavan loppukirin, vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua. Haukat eivät kuitenkaan vielä ratkaisseet lopullisesti ottelua ylivoimansa turvin, hyvästä pakkopelistä huolimatta.

Pelin loppu oli täysin Haukkojen näpeissä, joten Huntersin takaa-ajo jäi hyvin kosmeettiseksi, eikä Haukkojen viime peleistä jo tutuksi tullutta loppuhetkien draamaa saatu aikaiseksi millään - ja hyvä niin.

Näin Haukoille tyylikäs voitto ehjän, kokonaisvaltaisen ja omilla vahvuuksilla toteutetun esityksen jälkeen lukemin 2-5.

Maalivahtien torjunnat olivat kokonaisuudessaan 39-22 Riku Törnqvistin eduksi.

Seuraavan kerran pelataan jo ylihuomenna, kun karavaani matkaa Riemun vieraaksi Jyväskylään, joka on osoittanut piristymisen merkkejä sarjajumbon paikallaan. Luvassa on jälleen hyvää kiekkoviihdettä, joten pysy mukana!