top of page
Ice Hockey Game

Haukat kaappasi täydet pisteet myös Muikin kustannuksella

Haukkojen kypsä, työteliäs ja vahva tekeminen palkittiin myös tänään täydellä pistepotilla. Jalkavampi, terävämpi ja napsun verran valmiimpi Haukat kukisti Muikin tiukassa, hyvävauhtisessa kamppailussa kotipubissa lukemin 3-2.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Peli alkoi odotetunlaisella vauhdilla ja intensiteetillä. Haukkojen ensimmäinen tilaisuus siirtyä ottelussa kuskin paikalle tarjoutui jo kolmen minuutin kohdalla, Muikin ottaessa rangaistuksen. Haukkojen ylivoima ei kuitenkaan ollut vielä täysin hereillä hyvistä paikoista huolimatta, joten tilanne valui hukkaan.

Rangaistuksen jälkeen Muik sai hyvän paineen Haukkojen päätyyn, josta joukkue rankaisi kliinisesti. Kiekko pelattiin parilla näppärällä siirrolla keskelle, josta juuri rangaistuksen kärsinyt Juho Arminen tälläsi kiekon aivan yläkulmaan ja kuittasi kakkosensa tyylikkäästi. Syöttäjinä toimivat Tobias Åkerman ja Kasper Holm.

Muik sai maalinsa jälkeen erinomaisen paikan lisätä johtoaan, mutta Samu Mäkinen onnistui vaivoin selvittämään tilanteen. Haukat joutuivat kuitenkin heti alivoimaiseksi, joka tarjosi oivan lisäbuustin Muikille. Ylivoima pyörikin varsin vaarallisen näköisesti, eikä lisämaalitkaan olleet kovin kaukana.

Haukkojen tuska lisääntyi, kun liiallinen into kostautui ylikovan, selkäpuolelle osuneen taklauksen muodossa. Tämän seurauksena Jere Kivinen pistettiin "isoista ovista" ennenaikaiseen suihkuun. Samassa tilanteessa Muik sai myös 2 minuutin rangaistuksen kalavelkojen maksusta. Näin peliä jatkettiin pari minuuttia tasavajaalla, kunnes Muik pääsi pyörittämään kolmen minuutin ylivoimaansa.

Hyvin peliä pyörittänyt Muik ei kuitenkaan hyödyntänyt ylivoimaansa, Haukkojen taistellessa ahdingossa hyvällä työmoraalilla.

Erän edetessä puntit tasoittuivat paineen osalta ja Haukat pääsivät myös pelaamaan omaa peliään, kapteeni Leipijärven kentällisen näyttäessä mallia etulinjassa. Tämä tuotti myös Muik-jäähyn, joka ei tuottanut Haukkojen kannalta toivottua tulosta ylivoimaisena, jälleen hyvästä pyörityksestä ja paikoista huolimatta.

Erän loppu pelattiin tasaväkisessä hengessä, joka päättyi lopulta Muikin 0-1 johdossa.

Maalivahtien torjunnat menivät 11-20 Muikin Elias Lindvallin nimiin.

TOINEN ERÄ

Toisen erän alkajaisiksi Haukkaparvi pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimansa tehoa, tällä kertaa tuloksen kanssa. Hyvän pyörityksen päätteeksi kiekko pelattiin poikittaissyötöllä Valtteri Peltoselle, joka lämäsi kiekon voimalla häkkiin b-pisteiden välistä. Syöttäjinä olivat Matti Heikkinen ja Tuomas Tilli.

Tasoitusmaalin jälkeen peli jatkui tasaisena, hieman Haukkavoittoisena vääntönä, josta puuttuivat kuitenkin ne ihan huippupaikat. Erän edetessä Haukat saivat yhä väkevämpää pyöritystä, joka tuotti jo tolppalaukauksen.

Työ tuotti tulosta, kun Lari-Henrin Posti löysi mainiosti toisesta aallosta kaahanneen Lenni Kämäräisen, joka iski kiekon suoraan syötöstä nuottaan. Toinen syöttöpiste merkittiin Santeri Seppälälle. Maalin syntyaika tässä kohtaa oli 33.46.

Muikin tasoitus oli enemmän kuin lähellä, joukkueen päästessä maalin jälkeisessä vaihdossaan 2-1 läpiajoon. Vain Samu Mäkisen paraatipelastus esti tässä kohtaa takaiskun. Haukat saivat kuitenkin tilanteesta 2 minuutin rangaistuksen, jonka joukkue kuitenkin hienosti selvitti. Haukoilla oli erän lopussa monta vaarallista aihiota, joita luotiin hyvällä liikkeellä ja karvauksella. Myös Muikille siunaantui pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta Samu Mäkinen torjui maalillaan erinomaisesti. Erä oli vahvasti Haukkamerkkinen, mitä tulee kiekonhallintaan ja hyökkäyspelaamiseen.

Näin erä paketoitiin numeroissa 2-1 kotijoukkueelle.

Maalivahtien torjunnat menivät toisen erän osalta 13-11 Samu Mäkiselle.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä jatkoi tuttua kaavaa. Peli aaltoili vauhdilla päästä päähän, tarjoillen molemmille aihioita lisämaaleihin. Muik takaa-ajavana joukkueena yritti pitää vauhtia, Haukat pelasivat viisaasti ja vastasivat huutoon, tylsyttäen hyvällä viisikkopelillä Muikin hyökkäykset. Haukat saivat myös itse aikaan hyviä pyörityksiä Muikin maalille, jonka tuloksena Haukat siirtyi myös 3-1 johtoon ajassa 47.09. Nopeasti käännetty hyökkäys eteni nopeasti Muik-päätyyn ja akseli Leipijärvi-Jokinen pelasivat komean seinäpelin, jonka päätteeksi J-P Jokinen pääsi lopulta uittamaan kiekon rystyltä häkkiin.

Haukat pelasivat maalin jälkeen erittäin työteliäästi ja ennakkoluulottomasti, nostamatta jalkaa kaasulta ja painaen hyvällä jalalla kiekkoa toistuvasti Muikin kenttäpäätyyn. Kenttätapahtumiin nähden olisi voinut luulla äkkiseltään, että Haukat olivat takaa-ajajan asemassa, sen verran äkäisesti kotijoukkue peliä hallitsi. Muutaman vihaisen Muik-iskun Samu Mäkinen selvitti erinomaisesti.

Haukat joutuivat lopussa vielä hieman tukalaan tilanteeseen, joukkueen otettua jäähyn pelin viivyttämisestä vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Tämä tarjosi Muikille mahdollisuuden ylivoimaan ja kuudenteen kenttäpelaajaan. Peli pyörikin vaarallisesti Haukkapäädyssä, mutta Samu Mäkinen masensi uusikaarlepyyläiset kerta toisensa jälkeen huipputorjunnoillaan. Pieni tahra Mäkisen kilpeen tuli hieman uhkarohkeasta yrityksestä nostaa kiekko tyhjänä ammottavaan Muik-maaliin, joka tömähtikin päin omaa puolustajaa ja lirui epäonnisesti omaan nuottaan. Näin käsillä oli hieman varkain melkoisen trillerin ainesosat.

Loppu olikin jälleen juuri sitä trilleriä, kiekon osuessa jo puolittain tyhjänä ammottaneen Haukkamaalin sivurautaan. Tällä erää kiekkojumalat olivat kuitenkin Haukkojen puolella ja pisteet jäivät Järvenpäähän kypsän ja tyylikkään esityksen jälkeen, joka meinasi vielä vesittyä lopun kohelluksessa.

Kokonaisuudessaan Haukat kuitenkin ansaitsi täysin voittonsa, ollen tänään Samu Mäkisen johdolla jalkavampi, työteliäämpi ja halukkaampi joukkue. Nämä pisteet sarjakolmoselta todellakin kelpaavat!

Seuraavan kerran joukkue on tulessa kahdeksas päivä, kun joukkue matkaa Porvooseen Huntersin vieraaksi. Ennen joulutaukoa väännetään yhteensä neljä matsia, joista kerran kotona sarjakärki Pyryä vastaan 16.12.

Nyt hyvää alkavaa jouluista viikkoa!

163 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat