top of page
Ice Hockey Game

Haukat lämmitti Pyrylle todellisen joulusaunan ja kaatoi koko rahalla kylmää vettä niskaan

Murskavoitto! Ei sitä selvemmin voi sanoa. Tänään oli päivä, kun Haukoilla onnistui kaikki, sarjakärki Pyryn ollessa jo kenties aavistuksen joulutunnelmissa, sen verran hampaaton peli sarjaa johtavilta nokialaisilta nähtiin, joka ei vie senttiäkään pois Haukkojen erinomaiselta esitykseltä. Kolmesataapäiselle kotiyleisölle tarjottiin taatusti jälkiruoan kera sitä, mitä he tulivat paikan päälle katsomaan.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Haukat tulivat avauserään hyvällä sykkeellä. Ennakkoluuloton pelaaminen toi hyvää tulosta jo ajassa 1.50, kun Niko Lottanen pääsi hyvän kombinaation jälkeen takomaan limpun omasta paluukiekostaan sisään. Syöttäjinä maalissa J-P Jokinen ja Santeri Seppälä.

Peli jatkui väkevänä vääntönä, Pyryn painaessa kiekko Haukkojen maalia kohti. Haukat eivät tästä kuitenkaan hämmentyneet, vaan vastasivat hyvällä tekemisellä. Paikkoja siunaantui molempiin päähän, mutta kurinalaisuus ja hyvä puolustuspelaaminen korostuivat erän aikana.

Toinen kihaus nähtiin ajassa 12.13, kun Valtteri Peltonen heitti häikäisevän Sidney Crosby-tyyppisen rystylaukauksen vähäeleisesti mutta tarkasti etunurkkaan, yllättäen Pyry-vahti Veli-Matti Mäkisen. Syöttäjinä tähän osumaan olivat Leevi Leipijärvi ja Joona Häkkinen.

Erän ainoa jäähy tuli Pyrylle aivan erän lopussa, joka mahdollisti Haukkojen ylivoimastartin toisen erän alkajaisiksi.

Maalivahtien torjunnat menivät lukemin 18-11 Pyryn Veli-Matti Mäkiselle.

TOINEN ERÄ

Toinen erä käynnistyi Haukkojen ylivoimalla, joka ei kuitenkaan tuottanut kotijoukkueelle lisäosumia.

Haukkojen kolmas maali ylivoiman jälkeen oli erittäin lähellä, kun kiekko pelattiin jo Pyry-maalin tolppaan. Nokialaiset kuitenkin selvisivät takaiskuitta tästä ryntäyksestä.

Haukat jatkoivat vahvaa tekemistä, ja lisäosumiin oli parikin erinomaista tonttia, mutta hyvä onnikin pelasti nokialaiset tässä kohtaa. Haukat pääsivät jauhamaan myös toisessa erässä ylivoimaa, jonka sommitelmat olivat erinomaisia, vain se maaginen viimeinen kosketus oli kultaisen sijaan hopeinen. Toki myös Pyry-vahti Mäkinen vaikutti osaltaan asiaan.

Haukkojen toinen erä oli erinomaista lätkää, johon sarjakärjellä ei ollut oikein sanan sijaa. Peli pyöri vahvasti vierasjoukkueen päädyssä, eikä Haukat antaneet mitään ilmaiseksi. Lisää konkretiaa saatiin erän puolivälissä, kun hyvän hyökkäyksen päätteksi kiekko toimitettiin takatolpalle Niko Lottasen ohjattavaksi. Kiekko reppuun ja Haukat 3-0 johtoon, joka oli tässä kohtaa enemmän kuin ansaittu. Syöttöpisteet ohjautuivat Matias Kutvoselle ja Sasu Heleniukselle.

Pyryn tarjotessa Haukoille lisää ylivoima-aikaa ajassa 32.58, Haukat ottivat ilon irti. 4-0 maali syntyi Leevi Leipijärven mailasta, joka lähti jo hieman epäonnistuneena kutina kohti maalia, mutta painui silti verkon perille. Pyryn selkärangasta alkoi pikkuhiljaa kuulua rutinaa, pelaajien kehonkielen ja olemuksen ollessa melko epäuskoinen ja lannistunut.

Neljännen maalin jälkeen peli oli melko yhtä päätyä, Haukkojen löytäessä todellinen vapaus ja peli-ilo tekemiseen. Pyryllä oli tässä kohtaa peliä vahvasti matkustajan rooli, joukkueen ollessa koko ajan potkun-pari perässä ärhäkkää kotijoukkuetta.

Haukat iskivät ajassa 38.33 pelin jo lukemiin 5-0 jälleen ylivoimalla, joukkueen pyöriteltyä pakkopeliään mielin määrin. Maalintekijänä oli Santeri Seppälä, joka tälläsi Niko Lottasen ampuman paluukiekon tylysti häkkiin. Toinen syöttöpiste merkittiin Joona Häkkiselle.

Puoli minuuttia tästä, ja Pyry-päädyssä ropisi jälleen. Tällä kertaa oli vuorossa Veeti Leipijärvi, joka purjehti keskialueelta jo varsin pysähtyneessä moodissa olleen Pyrypuolustuksen läpi ja iski kiekon tarkasti takanurkkaan. Syöttöpisteille pääsivät Henri Saavalainen ja Joona Häkkinen.

Tässä kohtaa illan sirkus riitti vihdoin myös Pyryn Veli-Matti Mäkiselle, joka teki tilaa kollegalleen Ossi Mäkiselle.

Toinen erä päättyi Haukkojen murskalukemissa 6-0.

Maalivahtien torjunnat menivät 17-9 Veli-Matti Mäkisen nimiin.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä oli enemmän ja vähemmän kellon pelaamista nollille, jonka Pyry kuitenkin hoiti kunnialla loppuun. Haukat lisäsi maalitiliään vielä yhdellä osumalla, Valtteri Peltosen lyödessä limppu nuottaan toisen kerran tänään. Pyrylläkin oli omat paikkansa rikkoa Roope Koskisen nollat, mutta loppuhetkien "änärirällä" alleviivasi sen, että tänään joukkue onnistui liki täydellisen kollektiivisesti. Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan jakautuivat 38-46 Pyryduo- ja sukunimikaima Mäkisille.

Haukkojen kokonaisvaltainen esitys puhalsi sarjakärjen ilmat pihalle jo aikaisessa vaiheessa, joka ei ollut ihan jokaisen johtavan analyytikon ennakoissa. Tällainen peli jättää varmasti vahvan uskon omaan tekemiseen joukkueena, joka voi olla se ratkaiseva muistijälki kevään kovia pelejä ajatellen.

Tästä on mitä mainiointa siirtyä joulutauolle! Pelejen ääreen palataan sitten tammikuun puolella.

Nyt erinomaista alkavaa jouluviikkoa, sekä joulunodototusta!