top of page
Ice Hockey Game

Haukat vakuuttavaan voittoon Jyväskylässä!

Haukat otti väkevän ja ennenkaikkea tasavahvan suorituksen jälkeen selvän 2-5 vierasvoiton Riemun kustannuksella. Voisi jopa väittää, että Haukoilta nähtiin tänään kauden ehjin, kiekollisesti paras, kurinalaisin ja kokonaisuutena yhtenäisin kuusikymppinen, josta voi olla aidosti tyytyväinen.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Haukat saivat peliin melko heikon startin, kotijoukkue Riemun avatessa maalisaldonsa jo puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen käytännössä ensimmäisestä kunnon laukauksestaan. Kiekko pomppi keskialueella sopivasti, päätyen Niklas Laitiselle, joka iski tarkan rannelaukauksen etukulmasta sisään. Syöttäjänä toimi Kristian Pylvänäinen.

Haukkojen kone heräsi kuitenkin pian peliin mukaan ja kiekko alkoi viihtyä Riemu-päädyssä. Palkinto tekemisestä tärähti ajassa 4:12, kun tuulennopea Jani Könönen sai kiekon laidasta vauhtiin, hassutteli Riemu-puolustusta jalkahyvärisellä ja nosti kiekon maalin kattoon. Syöttöpisteet saivat Sasu Helenius ja Jere Ylikärppä.

Toisen kerran räpsähti kolmisen minuuttia myöhemmin. Viivalle ajautunut peliväline lyötiin Jere Kivisen toimesta maalille, jossa päivysti Jere Ylikärppä mailoineen ohjaamassa. Toinen syöttöpiste Jussi-Pekka Jokisen nimiin.

Riemu tarjosi erän puolivälissä yhden ylivoiman Haukkaparvelle, jota ei hyödynnetty tällä kertaa. Haukat latoivat erään kuitenkin vielä yhden maalin ajassa 14:49, Leevi Leipijärven iskettyä kiekon tyylikkäästi maalin kattoon varkain auenneen ylivoimahyökkäyksen seurauksena. Mallikkaan lättysen takatolpalle tarjoili Santeri Seppälä. Lenni Kämäräiselle toinen syöttöpiste.

Erä oli siis vahvasti Haukkamerkkinen 1-3 tuloksen muodossa, vaikka peli itsessään olikin melko tasaista tekemistä. Maalivahtien torjunnat jakautuivat lukemin 11-12 Samu Mäkisen nimiin.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi hyvällä Haukkamylläkällä. Siitä palkittiin myös ajassa 21:37, kun Lenni Kämäräinen löysi piiruntarkalla ja maltillisella poikkisyötöllään Aleksi Virran, jolla oli mukava tehtävä putata lötö takatolpalta pussiin. Näin lukemat heti erän alkuun jo 1-4.

Haukat jatkoivat hyvää tekemistään ylivoimatilanteen turvin, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan maalin muodossa. Haukat pystyivät esittämään myös ylivoimatilanteen jälkeen kiekollista dominointia ja peli näyttikin muutaman minuutin ylivoimalta, vaikka kentällä oli 10 pelaajaa. Haukkojen vapautunut pelaaminen ja peli-ilo välittyivät kotikatsomoihin saakka ja viivallakin operoitiin jo liki Erik Karlssonmaisella uskalluksella. Muutaman Riemun puolittaisen iskun Samu Mäkinen hoiteli helponlaisesti.

Riemukin pääsi kokeilemaan vihdoin ylivoimaansa Haukkojen ottaessa hieman laiskan kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Riemulla oli varsin toimivia aihioita, mutta hyvin pelannut nelikko ja Samu Mäkinen eivät antaneet jyskälän miehistölle siimaa tulla mukaan peliin.

Ylivoimatilanteen jälkeen voimasuhteet palautuivat jälleen Haukkojen eduksi. Peli oli luvalla sanoen ajoittain jopa kahden eri sarjan porukan tekemistä, sen verran vakuuttava Haukat oli kiekollisesti. Riemun riemunaiheet olivat yksittäisissä suorituksissa, eikä joukkue pysynyt Haukkojen perässä, jotka pelasivat nimenomaan joukkueena erittäin ehjää, vahvaa jääkiekkoa. Vain vaaralliset laukaukset ja suoraviivaiset maalintekopaikat jäivät melko vähäisiksi kiekkokontrolliin nähden.

Toisessa erässä tehtiin siis vain yksi maali, joka oli hieman yllättävääkin pelin painopiste huomioiden. Haukat eivät kuitenkaan saaneet näyttävästä pyörityksestä huolimatta hirvittävää eroa laukauksien osalta, sillä torjunnat maalivahtien osalta jakautuivat 11-13 Riemun Juuso Laukkaselle.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä ei tarjonnut uutta tai mullistavaa. Haukat jatkoivat hyvää kontrollointia, Riemun pyrkiessä horjuttamaan Haukkaparvea ja iskemään vielä kapulaa rattaisiin. Haukkojen hyökkäysinto oli vaihtunut jo hieman varmistelevaan mutta aktiiviseen pelaamiseen, joka oli tässä kohtaa luonnollinen ratkaisu.

Molemmilla oli vielä paikkoja kaunistella lukemia, mutta todelliseen helteeseen kumpikaan maalivahti ei enää kolmannessa erässä joutunut. Haukat joutuivat vielä kertaalleen alivoimalle, josta Riemu pääsi iskemään 2-4 kavennuksen Patrik Lagerbohmin toimesta. Haukat kuitenkin sammuttivat Riemun kirin nopeasti Leevi Leipijärven putatessa kiekon tyhjään Riemu-maaliin ajassa 57:33. Nämä 2-5 numerot olivat myös ottelun loppulukemat.

Maalivahtien kokonaistorjunnat olivat 37-32 Samu Mäkiselle.

Näin Haukkojen ehjän, hienon ja energisen esityksen myötä täysi pistepotti Järvenpäähän. Seuraavaksi pelataan tulevan perjantaina Lempäälässä ja heti perään lauantaina kotipubissa.