top of page
Ice Hockey Game

Hunters metsästi Haukat Järvenpään illassa

Haukat koki kirvelevän tappion kotipubissa, kun Porvoon Hunters kävi nappaamassa pisteet Haukkaparven nenän edestä. Vahva porvoolaisten avauserä siivitti joukkueen sellaiseen iskuun, ettei Haukkaparvi päässyt johtamaan ja hallitsemaan peliä missään vaiheessa. Näin ansaitut pisteet Porvooseen lukemin 2-3.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ensimmäinen erä oli vahvasti porvoolaisvoittoinen. Hunters tuli otteluun nimensä veroisesti, metsästäen vinhasti ottelun avausmaalia. Hunters oli ensimmäisessä erässä alati aktiivinen ja vaarallinen, eikä Haukat oikein löytäneet tilaa omien tekopaikkojen luomiseen.

Hyvistä paikoista huolimatta ja etenkin maalivahti Samu Mäkisen parista paraatipelastuksesta johtuen Hunters ei kuitenkaan saanut lötöä pussiin. Haukat tarjoili erän puolivälin jälkeen vieraille mahdollisuutta pariin otteeseen myös ylivoimalla, joista jälkimmäinen lopulta kostautui maalin muodossa. Huntersin Oka Riissasen komea ranneveto yllätti Samu Mäkisen ajassa 17.29. Maalin syöttäjäksi merkattiin Jesse Poussu.

Haukkojen ensimmäinen erä sujui luvalla sanoen tarkkailjan roolissa. Näin Hunters vei ansaitusti ottelun ensimmäisen erän lukemin 0-1, jotka olisivat ilman Samu Mäkistä voineet olla huomattavasti rumemmatkin.

Maalivahtien torjunnat Samu Mäkisen ja Benjamin Kallion välillä jakautuivat 23-8, joka kuvasti ottelun ensimmäistä erää melko hyvin.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi Haukkojen kannalta jo huomattavasti energisemmin. Erätauolla saatu oletettu rakentava palaute oli mennyt perille ja tekeminen oli siirtynyt katselusta pelaamiseen. Hunters pääsi kuitenkin nopeasti peliin mukaan ja rupesi tuottamaan jälleen hankaluuksia Haukkaparvelle hyvällä liikkeellä ja kiekon siirtelyllä.

Haukoillekin avautui pelin edetessä hyviä maalipaikkoja, joista paras Jussi-Pekka Jokisen läpiajo. Upeiden veivien päätteeksi maestro ei kuitenkaan saanut putattua kiekkoa sisään. Hetkeä myöhemmin, ajassa 28.25 Haukkojen sinnikkyys palkittiin, kun Nikita Puzakov ohjasi Sasu Heleniuksen ampuvan viivarannarin verkon perukoille. Toisena syöttäjänä Jani Könönen. Näin ottelu muuttui tasalukemiin 1-1.

Maalin jälkeen Haukat saivat vahvan paineen Hunters-päätyyn, mutta lisämaaleja ei nähty. Samu Mäkinen nappasi toisessa päässä myös pari hyvää torjuntaa estäen näen vierasjoukkueen johtomaalin. Peli oli vauhdikasta ja erittäin tasaväkistä vääntöä Huntersin tarjoileman ensimmäisen erän alkushokin jälkeen. Hyvävauhtisessa toisessa erässä ei kuitenkaan enempää tilastomerkintöjä nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 1-1.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä 13-9 Samu Mäkisen nimiin.

KOLMAS ERÄ

Kolmannessa erässä maaliverkot alkoivat jälleen pölistä. Hunters siirtyi 1-2 johtoon ajassa 42.23, kun Oka Riissanen toimitti kiekkoa viivalta maalille, joka ohitti myös Samu Mäkisen. Riissasen illan toiseen maaliin syöttäjäksi merkittiin Elmo Aarnimetsä.

Haukkojen vastaus tuli viitisen minuuttia myöhemmin, yhden hukatun ylivoimatilaisuuden jälkeen. Neloskentän Veeti Leipijärvi pääsi puolittain karkumatkalle, seuraten hienosti oman paluukiekkonsa tuotteliaasti loppuun. Maalin syöttäjänä Kristofer Jõgi ja Matti Rask. Myös Hunters iski kiekon kolmannen kerran maaliin, mutta maali hylättiin sen kummempia purnaamatta selkeän maalivahdin estämisen johdosta.

Haukat ottivat ajassa 52.13 rangaistuksen, josta maksettiin kovaa hintaa. "Omat koirat" purivat Haukkaparvea tuplaten, sillä Hunters-johtomaalin iski ex-Haukka Andre Linde. Syöttäjinä myös entinen Haukka, varakapteeni Eduard Slessarevski ja Miska Varjosaari. Hunters sai johtomaalin turvin jälleen virtapiikin, joka tuotti Haukkamaalille pari vaarallista tilannetta. Samu Mäkinen kuitenkin piti joukkuettaan pinnalla hyvillä torjunnoillaan.

Haukat saivat etsikkoaikansa tasoitukseen reilu 2 minuuttia ennen loppua, kun Hunters otti rangaistuksen. Tässä kohtaa Haukat ottivat myös maalivahdin pois ja yrittivät tasoitusta kahden miehen ylivoimalla. Peli pyörikin Hunters-alueella mukavasti, mutta ne parhaat iskunpaikat jäivät puuttumaan. Näin ollen Hunters otti kauden avausvoittonsa Haukkojen kustannuksella lukemin 2-3.

Maalivahtien kokonaistorjunnat olivat 48-28 Samu Mäkisen sarakkeeseen.

Näin tänään. Tästä jatketaan ensi viikonloppuna, kun kylään saapuu JHT Kalajoelta. Hyvää alkanutta viikonloppua!