top of page
Ice Hockey Game

Hyvä taistelu ei riittänyt, puuttuvat tehot ovat iso kanto kaskessa.

Jyväskylän D-Kiekko oli liian vahva Haukkaparvelle myös kotipubissa. Haukat pelasivat hyvän, taistelevan ottelun, mutta se ei vain riittänyt. Tehokkuus maalipaikoissa, yleinen suoritustaso ja etenkin ylivoimapelin tehot olivat eri tasolla, joka näkyy myös tulostaululla armotta.

Ottelusarja on nyt katkolla maanantaina D-Kiekolle, mutta sarja on edelleen kesken, joka pitää Haukkojen toiveita vielä elossa. Nyt työrukkaset pitää viimeistään istua täydellisesti jokaiseen käteen.

Ensimmäinen erä lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Eilinen oli muisto vain ja Haukkojen liike terävää ja yritteliästä heti alkumetreiltä saakka.

D-Kiekko osoitti kuitenkin vaarallisuutensa ja potentiaalinsa rakentamalla heti myös pari vaaran paikkaa ja tuomalla kiekkoa väkisin Haukkojen alueelle. Isokokoiset mutta liikkuvat hyökkääjät olivat Haukkapuolustuksen harmina miltei alusta saakka.

Ensimmäinen tuhannen taalan paikka oli kuitenkin Haukoilla, mutta kiekkoa ei saatu kuin sivurautaan saakka.

Erä jatkui tasaisena vääntämisenä, molempien hätyytellessä säännöllisin väliajoin toistensa puolustusta ja pitäen hereillä myös maalivahteja.

Haukkojen etsikkoaika avautui ajassa 10.22 kun D-Kiekon pelaaja komennettiin jäähyboksiin. Ylivoima tuotti parikin hyvää tekopaikkaa, joiden huolellisuus ja laukaukset eivät kuitenkaan olleet riittävällä tasolla.

D-Kiekon mahdollisuus avautui viitisen minuuttia myöhemmin, Haukkojen joutuessa puolestaan alivoimaiseksi. D-Kiekon ylivoimapelin armottomuus oli jälleen tosiasia, vierailijoiden iskiessä ottelun avausmaalin maalin edustalle järjestetyn hässäkän jälkeen ajassa 15.45. Maalintekijänä Konsta Jääskeläinen, syöttäjät Jussi Viitanen ja Taneli Lappalainen.

Haukat saivat erän loppua kohden hyvää painetta vieraiden päätyyn, mutta sitä toivottua tulosta ei saatu aikaiseksi. Liike ja tekeminen oli kuitenkin hyvää ja lupaavaa toista erää ajatellen. Näin ensimmäinen erä taputeltiin kasaan vierasjohdossa 0-1.

Maalivahtien torjunnat 14-11 Benjamin Kallion sarakkeeseen.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi myös tasaisissa merkeissä. Haukat jatkoi hyvää liikettä ja tekeminen uhkui tuloksellisuutta. Tästä saatiin myös konkreettinen todiste ajassa 22.14, kun nelosketjun Kristofer Jögi iski kiekon maalin edustalta verkkoon. Syöttöpisteet Michele Vignolille ja Eelis Räihälle. Näin lukemat taululla tasan 1-1.

Haukat saivat maalista virtaa ja painoivat peliä väkisin D-Kiekon päätyyn. Laitaa ryskyi ja miestä kaatui, joka lopulta tuotti myös D-Kiekolle rangaistuksen.

Haukkojen ylivoima pyöri näyttävästi ja muutama hyvä paikkakin siunaantui, mutta D-Kiekon Manu Lähteenmäki oli mies paikallaan silloin kuin joukkue häntä tarvitsi eniten.

Peli jatkui tasaviisikoin, D-Kiekon erittäin vahvalla vaihdolla. Vain onni ja vieraiden viimeistelyn kehnous tässä kohtaa pelastivat Haukat takaiskumaalilta. Onnea kesti kuitenkin vain seuraavaan vaihtoon, D-Kiekon survoessa pelivälineen väkisin maalin kulmalta Haukkojen verkkoon ajassa 28.02. Maalin tekijänä Luukas Kallioinen. Syöttäjinä Juho Nyman ja Jussi Viitanen.

Haukat joutuivat jälleen alivoimalle ajassa 30.28, kun D-Kiekon hyökkääjä sai virvelin puseroonsa. D-Kiekon murhaava ylivoima pyöri jälleen todella vakuuttavasti parilla huippupaikalla höystettynä, mutta Haukat selvisivät tästä karusellista kuivin jaloin.

Jäähyn jälkeen D-Kiekko painoi peliä jälleen ajoittain vahvasti kotijoukkueen päätyyn. Haukat löivät myös omaan peliinsä kapulaa rattaisiin ottamalla turhan hyökkäyspään jäähyn. Haukkojen onneksi tämänkertainen D-Kiekon pakkopeli jäi suutariksi.

Selvitetyn alivoiman jälkeen Haukkojen ykkönen sai järjestettyä melkoisen sirkuksen D-Kiekon maalille, mutta tulos antoi yhä odottaa itseään.

Haukat saivat vahvan tekemisensä ansiosta hankittua vielä erän loppuun ylivoimatilanteen, jonka turvin koppimaalia lähdettiin hakemaan. Ylivoima pyöri erinomaisesti, mutta D-Kiekon Manu Lähteenmäki piti joukkueensa johtolukemissa loistavien torjuntojensa ansiosta erätauolle lähdettäessä.

Haukkojen erän loppu oli erittäin vahvaa tekemistä, joka jätti kaiken vielä auki kolmanteen erään. Kolmas erä alkoi Haukkojen 20 sekunnin ylivoimalla.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä Manu Lähteenmäelle 15-5.

Kolmas erä alkoi vauhdikkasti. Haukkojen ylivoiman rippeet eivät tuottaneet tulosta, joten peliä jatkettiin pian tasaviisikoin. Tasakentin molemmat joukkueet saivat pari vaaran paikkaa, jotka jäivät kuitenkin vain vakaiksi aikomuksiksi.

Haukat ottivat jälleen rangaistuksen ajassa 42.02, jota huippuunsa viritetty D-Kiekon ylivoima ei taaskaan armahtanut. 1-3 maali syntyi suoraan syötöstä ammutulla laukauksella, parhaalta maalintekosektorilta. Maalintekijänä tällä kertaa Ville Hakala, joka sai nappisyötön Gretzkyn toimistossa operoineelta Juho Nymanilta. Toinen syöttöpiste jaettiin Kasper Korhoselle.

Haukat ei kuitenkaan luovuttanut vaan painoi sitkeästi päälle hyvällä jalalla ja röyhkeydellä. D-Kiekko tarjosi korkean mailan turvin Haukoille mahdollisuuden tulla tosissaan kantaan kiinni, mutta valitettavasti Haukkojen ylivoimateho oli valovuoden D-Kiekon vastaavaa perässä. Tarvittavia tekopaikkoja saatiin luotua erittäin hyvin, mutta viimeistelyn osalta ruuti oli suorastaan vetistä kuin maaliskuinen lumisohjo ulkona.

Ajassa 53.16 Haukat lisäsi tuskaansa nakkaamalla pelivälineen omalta alueeltaan katsomoon, josta sääntöjen mukaan laitetaan ukkoa boksiin. D-Kiekko pääsi jälleen jauhamaan pakkopeliään, joka ei sinetöinyt ottelua, mutta kulutti kellosta taas ne pari arvokasta minuuttia pois.

Rangaistuksen päätyttyä Haukat ottivat aikalisän. Myös maalivahti Kallio vedettiin maaliltaan pois melko pian, jotta saatiin mahdollisuus kuudennen kenttäpelaajan käyttämiseen.

Oljenkorsi vankistui hetkellisesti kun D-Kiekko otti vielä rangaistuksen juuri viimeisen minuutin kynnyksellä. Haukkojen 6-4 ylivoima kuitenkin sakkasi, eikä D-Kiekolla ollut todellista hätää selviytyä Haukkojen tarjoamasta paineesta.

Näin D-Kiekko otti toisen kiinnityksensä välieräpaikkaan lukemin 1-3.

Maalivahtien torjunnat lopulta lukemin 32-27 Manu Lähteenmäelle.

Maanantaina pelataan sitten jo veitsi kurkulla Jyväskylässä, mutta ei anneta sen häiritä. Kelkka on mahdollista kääntää ja jokainen peli on mahdollisuus, mutta luvalla sanoen Haukkaparven on löydettävä se yksi vaihde lisää, jotta tässä vireessä olevaa D-Kiekkoa vastaan kyetään kamppailemaan voitoista tosissaan.

Nyt palaudutaan, otetaan happea ja jatketaan matkaa maanantaina.