top of page
Ice Hockey Game

Ilmakuoppia, tappio ja uuteen nousuun!

Fysiikan lait olivat tänään Laserin puolella. Kiukun kipinät resonoivat tänään yhden maalin enemmän kuin kotijoukkueen liitelevä energia. Kovan taistelun jälkeen oululaiset lähtivät kotimatkalle täysi pistepotti mukanaan, Haukkojen jäädessä valmistautumaan jo huomiseen koitokseen tyhjin käsin. Ensimmäinen tappio on nyt koettu, joka tilastollisesti on hyvin todennäköistä jossain kohti kautta. Tästä on aika kääntää jälleen nokka nousuun!ENSIMMÄINEN ERÄ

Ensimmäinen erä tarjosi tasaväkistä ja hyvää vääntöä. Molemmat olivat tulleet hyvällä sykkeellä otteluun, eikä ilmaista tilaa tai aikaa ollut tarjolla.

Peli eteni ilman tilastomerkintöjä liki erän puoleenväliin, kunnes alkoi tapahtua. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 8.07, josta vastasi vierasjoukkue Laser. Maalintekijänä Eetu Laitala, syöttäjä Saku Suutarinen.

Vain hetkeä myöhemmin Haukat tarjosivat vieraille mahdollisuuden ylivoimaan, joka kuitenkin kuihtui kokoon 20 sekunnin pakkopelin jälkeen, Laserin tasoittaessa puntit jäähyjen osalta. Haukat kiittivät ja tasasivat puntit pelitilanteen osalta vain 15 sekunnin pelin jälkeen, Juhani Merikannon iskiessä kiekon Lasernuottaan. Syöttöpisteet maaliin Jani Könöselle ja Matti Raskille. Pelikello näytti tässä kohtaa aikaa 9.10.

Haukat painoi peliä isännän ottein Laser-päätyyn ja oli kentän hallitsevampi osapuoli, mutta aktiivisuus ja hyvä tekeminen eivät tällä erää oikeuttaneet lisämaaleihin. Näin ensimmäinen erä pantiin pakettiin lukemissa 1-1.

Maalivahtien torjunnat jakautuivat Haukkojen Niku Halla-Ahon ja Joona Rajalan osalta 5-15 Halla-Aho ensin mainittuna.


TOINEN ERÄ

Toinen erä noudatteli ensimmäisen kaavaa. Peli jatkui siistinä ja tasaisena kapinana, jossa molemmilla oli mahdollisuutensa. Haukat onnistui mahdollisuuksissaan ensin ja siirtyivät kuskin paikalle ajassa 26.04, Tuomas Tillin osuttua maalipuiden väliin. Syöttäjät maaliin Andre Linde ja Eelis Räihä. Laser ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan löi ottelun tasalukemiin 2-2 vain 3 minuuttia myöhemmin, ajassa 29.01. Maalintekijänä Eetu Rautio. Syöttäjät Eetu Määttä ja Miika Mellin.

Pari minuuttia Laser-tasoituksesta Haukat tarjoili vieraille tilaisuuden ylivoimaan, johon Laser tarttuikin tiukasti kiinni. Vajaan minuutin erikoistilannetta rakenneltuaan kiekko jysähti jälleen Haukkaverkkoon. Tällä kertaa maalia sai juhlia Niko Vehkaperä. Joonas Jakola ja Vili Kauppinen nappasivat plakkariinsa syöttöpisteet. Johtomaalin syntyaika oli 33.07.

Laser sai toisessa erässä hyvää otetta pelistä, joka käänsi asetelmia hieman toiseen suuntaan ensimmäisestä erästä. Lisämaaleja ei erässä enää nähty, joten kolmanteen erään siirryttiin vierasjohdossa 2-3.


Torjunnat menivät tässä erässä Haukkojen Halla-Aholle 14-8.


KOLMAS ERÄ

Kolmanteen erään Haukat vaihtoivat maalille Samu Mäkisen. Tilanne pysyi sitkeästi vieraiden hallussa, vaikka Haukat iskivät jalkaa toisen eteen ja pommittivat kuteja kohti Lasermaalia, Joona Rajalan kestäessä urhoollisesti. Laser oli tullut taistelemaan ja se näkyi myös tekemisessä.

Ottelun kurinalaisuus oli hyvällä tasolla, eikä kumpikaan joukkue sortunut jäähyilyyn Laserin yhtä erän puolivälin kampitusjäähyä lukuunottamatta. Tiukka kamppailu eteni ilman suurempia pelikatkoja vääjäämättä kohti loppuaan, eikä Haukoilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin vetää Samu Mäkinen pois maalilta ja yrittää tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Loppurynnistyksestä huolimatta Haukkojen maalikiintiö oli tässä ottelussa täynnä, eikä lisämaaleja enää syntynyt.

Näin Haukoille kauden ensimmäinen tappio. Laser HT taas juhli kauden ensimmäistä voittoaan ja täyttä pistepottia, joka varmasti maistui oululaisvinkkelistä erittäin hyvälle.

Tätä ei auta jäädä murehtimaan. Huomenna pitää olla jälleen valmiina, kun vierailemaan saapuu MuiK Uusikaarlepyystä. Se on taas ihan eri peli, joka lähtee liikkeelle nollasta.

Nyt nokka pystyyn ja huomista kohti!

156 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page